Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μάγκας ο Ολυμπιακός, έφυγε με «διπλό» από τη Λάρισα!

Μάγκας ο Ολυμπιακός, έφυγε με «διπλό» από τη Λάρισα!
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019 - 21:15

Μάγκικο διπλό του Θρύλου στη Λάρισα, κόντρα στην ΑΕΛ, τον Ευαγγέλου και το VAR που ακύρωνε… κατά σειρά, αδίκως, γκολ των παικτών του Μαρτίνς! Σε ένα γήπεδο-χωράφι και δίχως να πιάσει τα γνωστά στάνταρ απόδοσής του, αλλά με πάθος, σοβαρότητα και ουσιαστική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πέρασε νικητής από το AEL FC Arena. Νίκησε με 1-0, αν και έβαλε άλλα… τρία γκολ, δύο εκ των οποίων ακυρώθηκαν αδίκως! Δύο ο Ελ Αραμπί (το ένα ήταν οφσάιντ, το άλλο όχι) και ένα ο Μεριά, γκολ το οποίο ακυρώθηκε, λανθασμένα, για φάουλ-ανακάλυψη, του Γκιλιέρμε.

Ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά ατομικά λάθη και έδωσε δικαιώματα στην ΑΕΛ, κατά τη διάρκεια του ματς, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν απολύτως ευχαριστημένος, αν και είδε την ομάδα του να σκοράρει 4 φορές!

Διπλά όπως αυτό κρίνουν, στο τέλος, τον τίτλο και ο Ολυμπιακός δείχνει ότι ακόμη και στις βραδιές, στις οποίες δεν πιάνει το 100% της απόδοσής του, μπορεί να παίρνει νίκες και «τρίποντα»! Με δεδομένο ότι ο Θρύλος μόνο καλύτερος μπορεί να παρουσιαστεί, αναμένονται καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον.

Η ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και τον Σα κάτω από τα δοκάρια. Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Αραμπί, ήταν οι υπόλοι… γνωστοί του Πορτογάλου τεχνικού.

Γκολ πολύ νωρίς με VAR και μετά… ροντέο!

Ο Ολυμπιακός επιτέθηκε από νωρίς, και κατάφερε, λίγο μετά το πεντάλεπτο, να προηγηθεί! Ο Μπέρτος ανέτρεψε τον Ελ Αραμπί μέσα στην περιοχή, στο 4’. Ο Ευαγγέλου, αν και όφειλε να το δει, εξ αρχής (η φάση ήταν καθαρή και με γυμνό μάτι), άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί! Κατόπιν βοηθείας, από τον VAR, έφερε μετά από 1 λεπτό την φάση πίσω και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Βαλμπουενά, στο 7’! Δίκαιο προβάδισμα για του ερυθρόλευκους, πολύ νωρίς στον αγώνα.

Πατώντας στο προβάδισμά του, ο Θρύλος άρχισε να κάνει το παιχνίδι του. Η μπάλα περνούσε, αρχικώς, πολύ από τα πόδια του Γκιλιέρμε. Ο Βραζιλιάνος έφτιαχνε το παιχνίδι από πίσω. Ο Βαλμπουενά, σε ελεύθερο χώρο, είχε το ελεύθερο να πηγαίνει μία δεξιά, μία αριστερά.

Το ματς έγινε… ροντέο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βάλει δύο γκολ ακόμη. Και τα δύο ο Ελ Αραμπί! Αλλά κανένα από τα δύο δεν μέτρησαν… Το πρώτο ήταν καθαρά οφσάιντ, στο 35’! Ο Μαροκινός πήρε κεφαλιά, από φάουλ-σέντρα του Βαλμπουενά και σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος.

Στη δεύτερη φάση, ο Μαροκινός δείχνει να καλύπτεται, μπροστά του είναι εκτεθειμένος ο Γκιλιέρμε, ο οποίος όμως δεν κάνε κίνηση προς την μπάλα. Από το βαν του VAR υπέδειξαν στον Ευαγγέλου, ότι ο Ελ Αραμπί δείχνει να είναι ακάλυπτος, κάτι που πάντως δεν φάνηκε ούτε στο ριπλέι… Ο Τριανταφύλλου Αρκαδίας, στο VAR του βαν, ήταν εκείνος που δεν μέτρησε το δεύτερο γκολ του Ελ Αραμπί, την ώρα που ο Χασάν Κούλα (πρώτος επόπτης), δεν έδειξε να έχει αμφιβολία, για την θέση του Ελ Αραμπί.

Αυτός είναι ο ηγέτης του

Με τον Βαλμπουενά να είναι σε τρομερή κατάσταση και να βγάζει πολύ ενέργεια μέσα στο γήπεδο, ο Θρύλος έδειχνε να έχει σε απόλυτο έλεγχο το ματς. Δεν είχε απειληθεί σχεδόν καθόλου από την ΑΕΛ, στο πρώτο μέρος. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 45+2’, με τον Ντάουντα. Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε αγγίξει το 2-0, το 3-0 και το 4-0, με τον Μαροκινό να… στριφογυρίζει γύρω από το γκολ και να το πετυχαίνει, αλλά να πέφτει θύμα… VAR. Ο Θρύλος έκλεισε το πρώτο μέρος με σκορ 1-0 και 57%, έναντι 43% κατοχή. Έπαιζε πολύ από τα άκρα, ειδικότερα από δεξιά και σίγουρα ο Πέδρο Μαρτίνς περίμενε περισσότερο από τον Ποντένσε.

Το… βιολί τους!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο δίχως αλλαγές. Ο Πέδρο Μαρτίνς τα… έψαλε στους παίκτες του, στην ανάπαυλα, για τα ατομικά λάθη, τα οποία έκαναν στο πρώτο μέρος και τους ζήτησε να τα περιορίσουν, για να μην χάνουν την μπάλα και τη δίνουν στην ΑΕΛ. Μάλιστα, ο Θρύλος έφτασε και σε ένα ακόμη γκολ. Το οποίο επίσης ακυρώθηκε! Ο Μεριά σκόραρε με το κεφάλι, στο 55’, αλλά ο Ευαγγέλου έδωσε επιθετικό, ανύπαρκτο φάουλ, του Γκιλιέρμε και έκοψε την φάση…

Ο Καμαρά πέρασε στο ματς στο 61’, αντί του Μασούρα. Το σύστημα γύρισε σε 4-3-3 και ο Καμαρά πήγε στο κέντρο, με τον Βαλμπουενά να βγαίνει στα πλάγια. Δεξιά έμεινε ο Ποντένσε. Ο Τσιμίκας άφησε, λίγο μετά, στο 65’, την θέση του στον Κούτρη. Ο Λεονάρντο πήγε στα μπακ, στην θέση του συμπαίκτη του, για να προστατευθεί, λόγω κίτρινης.

Ο ρυθμός είχε πέσει αρκετά. Ο Ολυμπιακός έκανε περισσότερο διαχείριση αποτελέσματος και δεν έψαχνε με μεγάλη θέρμη το γκολ. Είχε βάλει, άλλωστε… άλλα τρία, μετά από εκείνο του Βαλμπουενά! Ορθώς δεν μέτρησε μόνο το… ένα! Επομένως το σκορ θα μπορούσε να είναι 3-0, τουλάχιστον…

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, ο Ολυμπιακός άρχισε πάλι να πατάει γκάζι, για να καθαρίσει το ματς. Ο Θρύλος όφειλε να το έχει κάνει νωρίτερα, αν και η διαιτησία του Ευαγγέλου και το VAR δεν του επέτρεψαν να το κάνει. Ο Ραντζέλοβιτς έκλεισε τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, στο 82’ και πήγε δεξιά.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά. Μέχρι και στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Θρύλος μπορούσε να καθαρίσει νωρίτερα το ματς και να είναι πιο ήρεμος. Δεν το έκανε, ενώ και οι αποφάσεις Ευαγγέλου και VAR του στέρησαν την ευκαιρία να κάνει μια πιο άνετη νίκη…

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Νούνιτς), Ντάουντα (81’ Φιλίποβιτς), Μόρας, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Σεσέροβιτς, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Μπούστος, Φατιόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας (61’ Καμαρά), Ποντένσε (82’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης

Ο Θρύλος συνέχισε το εκτός έδρας σερί του!

Ο Θρύλος συνέχισε το εκτός έδρας σερί του!

Νίκη και στην Λάρισα για τον Ολυμπιακό, που έχει να χάσει το πρώτο του εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα από το 2011-12, στο «Καυτανζόγλειο» και, συγκεκριμένα, από τον Ηρακλή…