Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξανά στο κάδρο η διαιτησία! Η... αποθέωση της αποτυχίας τους

Ξανά στο κάδρο η διαιτησία! Η... αποθέωση της αποτυχίας τους
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με το... καλημέρα άρχισαν τα παράπονα για τη διαιτησία. Στο ματς Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 ο βοηθός Τζιώτζιος (Θράκης) έκανε λάθη μόνο υπέρ των γηπεδούχων, με αποκορύφωμα τη φάση του 80ού λεπτού με πρωταγωνιστή τον Μπαράλες. Ο Αρης έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ για τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα με τον ΟΦΗ (1-1), ένας ματς που σφύριξε ο Μανούχος (Αργολίδας) και στο VAR ήταν ο Τζήλος (Λάρισας), ενώ ανακοίνωση για τον Παπαπέτρου (που ήταν στο VAR) και τους... σουβλακοφάγους έβγαλε και η ΠΑΕ ΑΕΛ. Στο δε παιχνίδι Λαμία-Παναθηναϊκός 1-1, που έμεινε στην ιστορία λόγω... σουβλακοφαγίας, και οι δυο ομάδες είχαν παράπονα (διαιτητής ο Σκουλάς (Λάρισας), στο VAR ο Κομίνης της ΕΠΣ Θεσπρωτίας).

Δεν είναι και λίγο να γίνουν λάθη στα τέσσερα από τα επτά ματς. Παράλληλα καταρρίφθηκε, για πολλοστή φορά, και το αφήγημα του Περέιρα ότι γίνεται μπούλινηκ στους διαιτητές και, τάχα, για αυτό κάνουν λάθη. Τι πίεση είχαν από την πρώτη αγωνιστική; Απλά, οι ρέφερι έδειξαν ότι δεν κάνουν. Ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο που τα ντέρμπι θα σφυρίξουν ξένοι.

Ο κανόνας, ω φουκαριάρα διαιτησία (!), επιβεβαιώθηκε και τη δεύτερη αγωνιστική. Ο Ευαγγέλου (Αθηνών) ξεφτίλισε το VAR στη Λάρισα, κακώς ακύρωσε δυο γκολ του Ολυμπιακού δεν έδωσε ούτε πέναλτι. Επίσης, είχαμε και ανακοίνωση του Πανιωνίου για τη διαιτησία του Παπαπέτρου (Αθηνών) καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης φωνάζει ότι υπήρχε επιθετικό φάουλ του Ακπόμ στον ποδοσφαιριστή Ευαγγέλου στο δεύτερο, νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Παπαπέτρου δεν είδε τη φάση στο VAR, αν και προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Η ουσία, ειδικά μετά την επιστολή του Αρη και την ανακοίνωση της ΑΕΛ, είναι ότι η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική! Σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα, με το καλημέρα. Παρά τη λειτουργία του VAR, από τις αντιδράσεις φαίνεται ότι κανείς δεν πείστηκε πως θα γίνουν βήματα προς τα εμπρός.

Η αποτυχία της διαιτησίας είναι και αποτυχία της FIFA και της UEFA. Η γενική γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Φατμά Σαμούρα, όχι η ίδια ακριβώς, μέσω των Χούμπελ, Φούσεκ επέβαλαν την παραμονή Περέιρα. Όμως, δεν υπάρχει αισιοδοξία για τη διαιτησία με τον Περέιρα, άλλωστε δυο χρόνια τώρα, ο Πορτογάλος είναι μια... αποτυχία. Τι να αλλάξει;

Διαβάστε επίσης

Ώρα για ανασύνταξη

Ώρα για ανασύνταξη

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και πάει στη διακοπή για ανάσες, ανασύνταξη και συλλογή δυνάμεων.

Αγώνας δρόμου

Αγώνας δρόμου

Ο Λάζαρος σε διαδικασία επιστροφής, στην ενεργό δράση, ετοιμάζεται για ένα νέο ξεκίνημα.