Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκτός λόγω πληρότητας…

Εκτός λόγω πληρότητας…
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:32

Ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα είχε αλλαγές, στην ευρωπαϊκή λίστα, την οποία θα δήλωνε στην UEFA, για την φάση των ομίλων του Champions League. Δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν υστερούν καθόλου σε ταλέντο και ποιότητα, αλλά ούτε και σε ετοιμότητα, ο Κούτρης και ο Σουντανί, ήταν εκείνοι που… πλήρωσαν τον μάρμαρο. Ο λόγος, δεν είναι άλλος, από την πληρότητα του ρόστερ και τις ανάγκες, για τα δύσκολα ματς, της φάσης των ομίλων, απέναντι σε ομάδες όπως η Μπάγερν και η Τότεναμ (χωρίς φυσικά να υποτιμά κανείς τα αδέρφια μας του Ερυθρού Αστέρα).

Ο Πέδρο Μαρτίς έπρεπε να επιλέξει το πως θα διαχειριστεί την ομάδα του. Λογίζοντας τον Σουντανί ως έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί περισσότερο να προσφέρει επιθετικά (δημιουργικά και εκτελεστικά) και λιγότερο ανασταλτικά, προτίμησε να τον αφήσει εκτός και να πάρει στη λίστα του τον Μπενζιά, ο οποίος είναι πιο… μέσος από τον Σουντανί.

Σε ό,τι αφορά τον Λοβέρα, ο νεαρός Αργεντινός είναι ένας ποδοσφαιριστής ακραίος και περιφερειακός επιθετικός (κυρίως το πρώτο) και είναι γνωστή τοις πάσοι, η αγάπη του Πέδρο Μαρτίνς, για την ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα. Ελλείψει και του Λάζαρου, ο οποίος δεν θα είναι απόλυτα έτοιμος, για να παίξει, πριν το τέλος του μήνα, ο Μαρτίνς πήρε στη λίστα τον Λοβέρα. Εκτός έμεινε και ο Μπρούνο, ο οποίος δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Μαρτίνς, αν και επέλεξε να μείνει στην ομάδα και να προσπαθήσει να κερδίσει μια θέση, παρά να δοθεί δανεικός…

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Κούτρη, ο Έλληνας μπακ έμεινε εκτός, λόγω Γκασπάρ, καθώς ο Πορτογάλος αμυντικός μπορεί, όπως και ο Τοροσίδης, να παίξει τόσο αριστερά, όσο και δεξιά, αλλά και για έναν άλλο λόγο: Είναι περισσότερο αμυντικογενής παίκτης και εκεί εντοπίζονται οι αρετές του και όχι στο επιθετικό κομμάτι. Με δεδομένο ότι ο Τσιμίκας είναι ο βασικός του αριστερός μπακ, ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε από πίσω κάποιον, ο οποίος θα μπορεί να κρατήσει καλύτερα την άμυνα, σε μία ώρα ανάγκης. Επομένως, στράφηκε, αντί του Κούτρη, στη λύση του Γκασπάρ.

Διαβάστε επίσης

Αυτοί θα δώσουν τη μάχη των ομίλων!

Αυτοί θα δώσουν τη μάχη των ομίλων!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς, για την εφετινή περιπέτεια του Θρύλου, στο Champions League!