Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζοντας το ταξίδι στα αστέρια (vids)

Συνεχίζοντας το ταξίδι στα αστέρια (vids)
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:39

Επιστρέφουμε -και σήμερα- στο Champions League, για να θυμηθούμε, μία προς μία, όπως κάνουμε κάθε μέρα, όλες τις παρουσίες του Θρύλου, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σήμερα, ταξιδεύουμε στον έβδομο όμιλο, της αγωνιστικής περιόδου 2001-02, έναν δύσκολο όμιλο, από τον οποίο, όμως, ο Θρύλος δεν κατάφερε -δυστυχώς- να προκριθεί. Απέναντι στο μεγαθήριο του Μάντσεστερ ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάτι, ενώ και κόντρα στη Λα Κορούνια, τα βρήκε δύσκολα και στο ΟΑΚΑ. Παρότι άρχισε την προσπάθειά του, στον όμιλο, με θετικό πρόσημο, με ισοπαλία στο Ριαθόρ…

Λα Κορούνια - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2

Πρώτο ματς για τον Θρύλο, στην Ισπανία, με τη Λα Κορούνια, στις 18/9/2001. Μπροστά σε περίπου 30.000 φιλάθλους, στο Ριαθόρ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε, σχετικά νωρίς, πίσω στο σκορ. Στο 22’ ο Φραν έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα προβάδισμα, το οποίο έμεινε για αρκετή ώρα στο ματς, με τον Θρύλο να παλεύει να το γυρίσει. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα σε τρία λεπτά, τα κατάφερε! Ο Γιαννακόπουλος στο 80’ άρχισε την ανατροπή και ο Οφορίκουε στο 83’, την… συνέχισε! Ο Ολυμπιακός, όμως, συνολικά, δεν την ολοκλήρωσε… Έμεναν περίπου 10 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, για να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από το Ριαθόρ, στην πρεμιέρα του Champions League και να κάνει, έτσι, ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης. Δεν τα κατάφερε, όμως. Ο Βαλερόν, στο τελευταίο… δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων, στο 90+4’ σκόραρε, ισοφάρισε και… διέλυσε τα όνειρα των Πειραιωτών, για το πρώτο τους διπλό στην Ευρώπη…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Μπερμούδες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι (84’ Αμανατίδης), Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Μαυρογενίδης (76’ Πατσατζόγλου), Ζέτερμπεργκ (60’ Οφορίκουε), Ανατολάκης, Βενετίδης.

Λιλ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

Δύσκολη συνέχεια για τον Θρύλο, με ακόμη ένα εκτός έδρας ματς. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Ολυμπιακού ταξιδεύει στη Γαλλία και το Λιλ, για να αντιμετωπίσει στις 25/9/2001, στις στο γήπεδο Φελίξ Μπολάρ, την τοπική ομάδα. Μπροστά σε ένα κοινό που έβραζε, περίπου 36.000 κόσμου, ο Ολυμπιακός λύγισε και δεν κατάφερε να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης, τα οποία μπορούσε. Δέχθηκε τρία γκολ κατά τη διάρκεια του αγώνα, δύο στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο. Στο 33’ οι Γάλλοι προηγήθηκαν με Μπακαρί και στο 44’ έκαναν δύο τα γκολ τους, με Σεϊρού. Το έργο… ολοκλήρωσε ο Ταφορό στο 77’. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να… γλυκάνει λίγο την ήττα, με το γκολ της τιμής του Γιαννακόπουλου στις καθυστερήσεις (90+1’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούδες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Μαυρογενίδης (64’ Νινιάδης), Οφορίκουε, Ρόμπερτς (77’ Αλεξανδρής), Ανατολάκης, Βενετίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Στις 10/10/2001 ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα από τα τελευταία του «χαρτιά», στον έβδομο όμιλο του Champions League, για να διεκδικήσει την πρόκριση, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Απέναντί του τέθηκε, ωστόσο, το μεγαθήριο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται. Το εμπόδιο αποδείχθηκε πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί και οι Άγγλοι είχαν τον τρόπο να κάμψουν την αντίσταση του Ολυμπιακού, μπροστά σε περισσότερους από 71.500 φιλάθλους, στο ΟΑΚΑ. Ο Μπέκαμ στο 66’ και ο Κόουλ στο 82’, ήταν εκείνοι που δυσκόλεψαν πολύ περισσότερο τα πράγματα, στον όμιλο, για τον Ολυμπιακό, αφήνοντας τον με 1 βαθμό, μόνο, μετά από 3 ματς. Ένα εκ των οποίων, χαμένο, εντός έδρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούδες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς (80’ Αλεξανδρής), Κωστούλας (70’ Οφορίκουε), Ζέτερμπεργκ (66’ Νινιάδης), Ανατολάκης, Βενετίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λιλ 2-1

Η ώρα της πρώτης νίκης στον όμιλο! Ο Θρύλος υποδέχθηκε στις 17/10/2001 τη Λιλ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και στόχος του ήταν να… σπάσει το ρόδι στα «τρίποντα» για τον έβδομο όμιλο. Ο Ολυμπιακός ήθελε οπωσδήποτε μία νίκη, για να βελτιώσει τη βαθμολογική του κατάσταση, αλλά και την εικόνα του συνολικά. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τζιοβάνι στο 88’, ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής. Ο Μπασίρ στο 38’ σκόραρε, εναντίον του Θρύλου, το μοναδικό γκολ για τους Γάλλους, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε, στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Αλεξανδρή (στο 53’) και Νινιάδη (στο 64’). Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, παρά τις προσπάθειες των Γάλλων, να ισοφαρίσουν και να γυρίσουν το ματς ανάποδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούδες (46’ Αμανατίδης), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Οφορίκουε, Ζέτερμπεργκ (46’ Τζιοβάνι), Αλεξανδρής, Ανατολάκης (63’ Νινιάδης), Βενετίδης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0

Τέλος στα όνειρα και τις προσδοκίες του Ολυμπιακού, για μία πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, μπήκε στο Ολντ Τράφορντ… Στις 23/10/2001 ο Θρύλος ταξίδεψε στην Αγγλία και μέσα στο «θέατρο των ονείρων» δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φύγει με κάτι θετικό. Αντιθέτως, υπέστη μία αρκετά βαριά ήττα, με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στα τελευταία 15 λεπτά, γκρεμίζοντας την προσπάθεια που έκανε, μέχρι εκείνη τη στιγμή και την συνολική του εικόνα, στο ματς, η οποία έδειχνε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να φύγει με ένα Χ. Ο Σόλσκιερ στο 79’, ο Γκιγκς στο 88’ και ο Φαν Νίστελροϊ στο 90+4’ έριξαν τον μαχητικό Ολυμπιακό στο καναβάτσο και έφεραν το τελικό αποτέλεσμα, το 3-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ελευερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Γιαννακόπουλος (83’ Ρόμπερτς) Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (46’ Πουρσανίδης), Οφορίκουε, Κόντης, Αλεξανδρής (63’ Άλβες), Ανατολάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λα Κορούνια 1-1

Με θετικό πρόσημο, αλλά όχι με την καλύτερη δυνατή, συνολική εικόνα, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον έβδομο όμιλο του Champions League, της αγωνιστικής περιόδου 2001-02, ο Ολυμπιακός. Στις 31/10/2001, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε το ΟΑΚΑ τη Λα Κορούνια και στο τελευταίο του ματς, στη διοργάνωση, για εκείνη τη σεζόν, αρκέστηκε σε μία ισοπαλία. Το ΟΑΚΑ είχε γνωρίσει και… μεγαλύτερες δόξες, από πλευράς προσέλευσης κόσμου του Ολυμπιακού, όμως το ματς ήταν αδιάφορο και έτσι στις εξέδρες βρέθηκαν λίγο περισσότεροι από 20.000 φίλαθλοι. Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, προηγήθηκε με τον Αλεξανδρή στο 51’ και έδειχνε ότι θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, από το γήπεδο. Ωστόσο, ο Καπντεβίλα στο 84’ συνέχισε την… κατάρα του Θρύλου, να δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά και να χάνει αποτελέσματα που κράταγε στα χέρια του. Οι Ισπανοί ισοφάρισαν και έτσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε στον όμιλο έχοντας μόνο μία νίκη και δύο ισοπαλίες και συνολικά 5 βαθμούς, στην τέταρτη θέση. Τρίτη ήταν η Λιλ, με 6 πόντους, ενώ προκρίθηκαν οι Λα Κορούνια (πρώτη) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (δεύτερη!) με 10 βαθμούς η κάθε μία!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (21’ Κωστούλας), Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (46’ Νινιάδης), Οφορίκουε (66’ Πουρσανίδης), Κόντης, Αλεξανδρής, Ανατολάκης.

Διαβάστε επίσης

Εκτός λόγω πληρότητας…

Εκτός λόγω πληρότητας…

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν υποτιμά Κούτρη και Σουντανί, αλλά οι δύο ποδοσφαιριστές «πλήρωσαν» το υπερπλήρες ρόστερ του Θρύλου.