Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτά δοκίμασε ο Μαρτίνς στο φιλικό με την Κ19

Αυτά δοκίμασε ο Μαρτίνς στο φιλικό με την Κ19
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019 - 15:36

Πίεση, στα πρότυπα των επισήμων αγώνων του Ολυμπιακού, κατά την εφετινή περίοδο, έως τώρα, ζητούσε από τους παίκτες του, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του φιλικού της πρώτης ομάδας, με την ομάδα Νέων του Συλλόγου, ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ξεχωρίζει… βασικούς και μη βασικούς, στον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίζει η ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός έχει αναπτύξει αυτή την ικανότητα και διαρκώς δουλεύει επάνω σε αυτή. Εκείνοι που αρχίζουν το ματς και εκείνοι που έρχονται από τον πάγκο, αλλά και εκείνοι που παίζουν με το rotation, οφείλουν να είναι πάντα στο 100% και σε υψηλό επίπεδο. Πάντα έτοιμοι να προσφέρουν και εξοικειωμένοι με το παιχνίδι που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς να βγάζει η ομάδα του, στον αγωνιστικό χώρο.

Στο σημερινό φιλικό με την Κ19 ο Πορτογάλος έβαλε τον Αλέν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, ο Κούτρης ήταν αριστερά, ο Αβραάμ με τον Μπα στόπερ και ο Γκασπάρ δεξιά. Η άμυνα δεν είχε προβλήματα, απέναντι στους «μικρούς» του Ολυμπιακού. Στον άξονα, ο Καμαρά έπαιζε σαν κόφτης, δίπλα του, πιο ελεύθερος, ως οκτάρι, ήταν ο Μπενζιά, ενώ ο Λοβέρα έπαιξε σαν δεκάρι. Συνδετικός κρίκος μεσαίας γραμμής και επίθεσης.

Ο Μπρούνο ήταν στο ένα άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Ραντζέλοβιτς στο άλλο και στην επίθεση ήταν ο Σουντανί. Τα τρία γκολ του Αλγερινού άσου έδειξαν ότι ο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του και για την κορυφή της επίθεσης, όπως τον έχει δοκιμάσει ξανά. Σήμερα ο Σουντανί «πυροβολούσε» με μεγάλη άνεση.

Όλοι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με μεγάλη ένταση, πίεσαν αρκετά ψηλά και έτσι κέρδιζαν πρώτες και δεύτερες μπαλιές, δημιουργώντας κινδύνους στην άμυνα των «μικρών». Τα πέντε γκολ δείχνουν ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές «λύνονται» σιγά-σιγά, ο ένας με τον άλλο.

Στα τελειώματα έπαιξαν και οι Βαλμπουενά, Σισέ, Γκιλιέρμε και Ξενιτίδης. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να δοκιμάζει, εντελώς πιλοτικά, ένα δίδυμο Σισέ-Γκιλιέρμε, στο κέντρο της άμυνας. Συνολικά ο Μαρτίνς έμεινε ικανοποιημένος, από πράγματα τα οποία είδε. Από παλαιότερους και νέους. Ορισμένα στοιχεία, τα οποία σημείωσε για βελτίωση, τα επισήμανε άμεσα, στους παίκτες του.

Διαβάστε επίσης