Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η νίκη επί της Ρεάλ δεν ήταν αρκετή… (vids)

Η νίκη επί της Ρεάλ δεν ήταν αρκετή… (vids)
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:13

Συνεχίζουμε το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και στο Champions League. Ο Θρύλος συμμετείχε πάντα, δίπλα στους καλύτερους και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τη σεζόν 2005-06 ο Ολυμπιακός ήταν ξανά παρών, στον έκτο όμιλο, μαζί με τη Λυών, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ρόζενμποργκ.

Ένας παραδοσιακός όμιλος Champions League, με αυξημένη δυσκολία, η οποία φάνηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλή αρχή και μέχρι την Πέμπτη αγωνιστική δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό, με αποτέλεσμα οι ελπίδες πρόκρισης να… εξανεμιστούν γρήγορα. Ακόμη και έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός έχει πάντα θετικά πράγματα να παρουσιάσει και η εικόνα του δεν ήταν αρνητική, στο τέλος της ημέρας…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ρόζενμποργκ 1-3

Στις 13/9/2005 ο Ολυμπιακός μπήκε στις υποχρεώσεις του στον έκτο όμιλο, απέναντι στη γνώριμη Ρόζενμποργκ, από τη Νορβηγία. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού αποδείχθηκε πιο δυνατή από τις προηγούμενες συναντήσεις, ανάμεσα στις δύο ομάδες και παρότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, με αυτογκόλ του Λάγκο στο 19’, η Ρόζενμποργκ γύρισε το ματς… ανάποδα. Ο Σιέλμπρεντ στο 42’ ισοφάρισε και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός… πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα, στην ατυχία, με αυτογκόλ του Μαυρογενίδη (48’). Παρά την προσπάθεια των ερυθρολεύκων να επιστρέψουν στον αγώνα και να ισοφαρίσουν, δεν τα κατάφεραν και ο Στόρφλορ στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τη Ρόζενμποργκ. Ο θρύλος είχε… μπει με το αριστερό στον όμιλο…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Στολτίδης, Ριβάλντο (87’ Ντάνι), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Τουρέ (90’ Καφές), Κωστούλας, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα (80’ Οκκάς).

Ρεάλ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Στις 28/9/2005 ο Θρύλος επισκέφθηκε, εκ νέου, το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει… συνήθειο, μέχρι τότε, το να παίζει με τη Ρεάλ στο Champions League! Και αυτή τη φορά, κατάφερε να σταθεί στο ύψος του και να βάλει δύσκολα στη «βασίλισσα», η οποία είδε το παιχνίδι να… γλιστράει από τα χέρια της, μέχρι τα τελευταία λεπτά. Ο Ολυμπιακός κρατούσε, μέχρι το 86’, μία πολύτιμη ισοπαλία, όμως ο Σολδάδο, με κεφαλιά, έκανε σε εκείνο το σημείο, το 2-1 για τους Μαδριλένους και έδωσε τη νίκη. Ο Ραούλ είχε ανοίξει το σκορ στο 9’ και ο Καφές είχε ισοφαρίσει για τον Θρύλο με υπέροχο σουτ, στο 48’!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Καφές, Στολτίδης (90’ Μπαμπαγκίντα), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (40’ Καψής), Τουρέ, Κωστούλας, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου (85’ Οκκάς), Ανατολάκης.

Λυών - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε το Ζερλάν, για να κοντραριστεί με τη Λυών. Στις 19/10/2005 ο Ολυμπιακός την… έπαθε, όπως και με τη Ρεάλ, την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική. Κρατούσε την ισοπαλία στα χέρια του, μέχρι τα τελευταία λεπτά, αλλά λύγισε, στο 88’, από το γκολ του Γκοβού… Ο Ζουνίνιο είχε εκτελέσει με φάουλ τον Θρύλο στο 4’ για το 1-0, αλλά ο Παντελής Καφές, με πολύ ωραίο σουτ, είχε ισοφαρίσει, στο 84’ και όλα έδειχναν ότι το Χ θα ήταν τουλάχιστον, αυτό που θα έπαιρνε ο Θρύλος…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Καφές, Καψής, Στολτίδης (85’ Κωνσταντίνου), Οκκάς, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ Κωστούλας, Μπουλούτ, Πάντος, Ανατολάκης (90’+3’ Μπαμπαγκίντα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λυών 1-4

Ο Θρύλος είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον έκτο όμιλο με ένα… ατυχές 0/3. Ωστόσο η εικόνα του δεν ήταν τόσο κακή αφού τόσο από τη Μαδρίτη, όσο και από τη Λυών, θα μπορούσε να φύγει με κάτι καλύτερο, από τις δύο ήττες. Δυστυχώς ο Ολυμπιακός χάλασε την καλή του εικόνα την τέταρτη αγωνιστική, όταν υποδέχθηκε τη Λυών. Την 1/11/2005 και παρότι βρέθηκε πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ, ο Θρύλος γνώρισε βαριά ήττα, με 4-1, χάρη σε γκολ των Ζουνίνιο (41’), Κάριου (43’, 57’) και Ντιαρά (55’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Γιάννου, Καφές, Οκκάς (81’ Ντακόλ), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς (65’ Μπουλούτ), Τουρέ, Κωστούλας (65’ Στολτίδης), Γεωργάτος, Πάντος, Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα.

Ρόζενμποργκ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Θύμα της… κατάρας των τελευταίων λεπτών, έπεσε ο Ολυμπιακός και στη Νορβηγία! Στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής, της φάσης των ομίλων του Champions League της σεζόν 2005-06, ο Ολυμπιακός πήγε ξανά στον Τροντχάιμ, για να αντιμετωπίσει τη Ρόζενμποργκ και διεκδικήσει κάτι θετικό. Ο Ριβάλντο, με σουτ-βολίδα, έκανε το 1-0 για τον Θρύλο στο 25’. Αρκετά νωρίς. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Προδόθηκε στο τέλος και στο 88’ ο Χέλσταντ ισοφάρισε και έτσι ο Ολυμπιακός αρκέστηκε σε μία ισοπαλία. Λίγη ώρα νωρίτερα, στο 85’, ο Πάντος είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Καφές, Στολτίδης, Ριβάλντο (86’ Μάριτς), Σούρερ, Τουρέ, Ντάνι, Μπουλούτ, Πάντος, Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα (71’ Οκκάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Ο Θρύλος δεν κατάφερε να ταιριάξει την εικόνα του, στα παιχνίδια του ομίλου, με αποτελέσματα. Μετά από πέντε αγωνιστικές είχε, αδίκως, μόλις 1 βαθμό και δεν κυνηγούσε καν την πρόκριση στο UEFA. Ωστόσο, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, την τελευταία αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, μόνο… αδιάφορος δεν παρουσιάστηκε. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με τον -νεαρό τότε- Σέρχιο Ράμος, μόλις στο 7’, απάντησε με δύο υπέροχα γκολ! Στο 50’ ο Μπουλούτ εκτέλεσε με τρομερή βολίδα, στην κίνηση, με το… δεξί, τον Ντιόεγκο Λόπεθ και στο 88’ ο Τουρέ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σέρβιρε στον Ριβάλντο, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-1 και το Καραϊσκάκη εξερράγη!

Ο Θρύλος μπορεί να τερμάτισε τέταρτος, όμως η εικόνα του δεν δικαιολογούσε την θέση του στον πίνακα. Πρώτη πέρασε η Λυών με 16 βαθμούς, δεύτερη η Ρεάλ, με 10 και στην τρίτη θέση, λόγω ισοβαθμίας από τα μεταξύ τους παιχνίδια, η Ρόζενμποργκ προσπέρασε τον Ολυμπιακό… Η νίκη επί της Ρεάλ, βέβαια, έμεινε στην ιστορία και η βασίλισσα ήταν ακόμη μία σπουδαία ομάδα, η οποία… προσκύνησε στο Καραϊσκάκη!

Διαβάστε επίσης