Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άμυνα, επίθεση, καλές εκτελέσεις…

Άμυνα, επίθεση, καλές εκτελέσεις…
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:07

Πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό, για την προτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς στον Κώστα Τσιμίκα, έναντι του Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος είχε πέρυσι, κατά κανόνα, τη φανέλα βασικού. Δίχως να θέλουμε να βάλουμε τους δύο μπακ του Θρύλου στη… ζυγαριά, αφού και οι δύο προσφέρουν και είναι σε υψηλό επίπεδο, σκιαγραφούμε εδώ τον Τσιμίκα και τα στοιχεία του, τα οποία με σκληρή δουλειά, ο ίδιος διαρκώς βελτιώνει.

Ο Τσίμι είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαρκώς κάνουν βήματα προόδου. Η βελτίωσή του, σε σχέση με πέρυσι, είναι κραυγαλέα και ο ίδιος μοιάζει πιο… ψυχρός, πιο φορτισμένος και πιο συγκεντρωμένος, στη βελτίωσή του. Δείχνει να έχει τεράστιο κίνητρο και έχει δουλέψει πολύ, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του.

Πέραν των δύο βασικών, της τακτικής και της άμυνας, των ανασταλτικών καθηκόντων του, δηλαδή, ο Τσιμίκας έχει βελτιώσει και το επιθετικό κομμάτι. Πολύ συχνά ανεβαίνει την πλευρά και αν και ο Ολυμπιακός παίζει περισσότερο από τα δεξιά, στην επίθεση, με Ομάρ και Ποντένσε, ο Τσιμίκας αρκετά συχνά βρίσκεται κοντά στο κόρνερ και περνάει σέντρες ή παράλληλα γυρίσματα.

Ένα στοιχείο, όμως, το οποίο έχει βάλει για τα καλά στο παιχνίδι του, είναι οι εκτελέσεις στατικών φάσεων. Παρότι δεν είναι η πρώτη επιλογή, για να εκτελεί φάουλ, ή κόρνερ, ελλείψει Βαλμπουενά στην ενδεκάδα, ο Τσιμίκας παίρνει αρκετά συχνά τις εκτελέσεις στα… πόδια του. Κάτι που είδαμε να κάνει και στο ματς της Ελλάδας, με το Λιχτενστάιν και όχι μόνο. Ο Τσιμίκας έχει δουλέψει πολύ στα στημένα του και τα έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο και από τον Μαρτίνς.

Συνολικά, ο Τσιμίκας έχει κάνει δρασκελιές προόδου τον τελευταίο χρόνο και αν συνεχίσει έτσι, έρχονται πολλές νέες κορυφές!

Διαβάστε επίσης