Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν εκμεταλλεύτηκε το Καραϊσκάκη (vids)

Δεν εκμεταλλεύτηκε το Καραϊσκάκη (vids)
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:00

Η σεζόν 2006-07 ήταν μία ιδιαίτερη σεζόν, για τον Ολυμπιακό, στο Champions League. Οι Πειραιώτες έχασαν, κατά τη διάρκεια των αγώνων, ένα μεγάλο όπλο τους: Το γήπεδο Καραϊσκάκη. Στον τέταρτο όμιλο, μαζί με Ρόμα, Σαχτάρ και Βαλένθια, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κανένα ματς, μέσα στο σπίτι του… Αντιθέτως, πήρε μόνο μία ισοπαλία, αλλά και δύο ακόμη Χ, εκτός έδρας… Χάνοντας τον παράγοντα «Καραϊσκάκη», ο Θρύλος έχασε αρκετή από τη δύναμή του και δεν κατάφερε να σταθεί στον όμιλο, όπως θα μπορούσε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βαλένθια 2-4

Κακή αρχή, για τον Θρύλο και μάλιστα στην έδρα του. Πρώτη αγωνιστική, στις 12/9/2006 και μπροστά σε περίπου 32.000 φιλάθλους, στο Καραϊσκάκη, ο Θρύλος υποδέχθηκε τη Βαλένθια. Παρά το πρώτο γκολ, του Κωνσταντίνου στο 28’, ο Ολυμπιακός δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η Βαλένθια ισοφάρισε και προηγήθηκε με δύο γκολ του Μοριέντες (33’, 39’) και ο Καστίγιο ισοφάρισε, στο 66’. Ωστόσο, οι νυχτερίδες συνέχισαν και έκαμψαν, εντέλει, την αντίσταση του Ολυμπιακού, με Αλμπιόλ (85’) και Μοριέντες (90’). Ο Θρύλος άρχισε με… το αριστερό στον όμιλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Καφές, Ντομί, Στολτίδης, Καστίγιο, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ (46’ Πάντος), Κωνσταντίνου, Ουαντού, Ανατολάκης (69’ Σέζαρ).

Σαχτάρ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2

Ο Ολυμπιακός πήγε, τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, στην Ουκρανία, για να αντιμετωπίσει την Σαχτάρ. Τα πήγε πολύ καλά, αλλά και πάλι, ενώ… έφτασε στην πηγή, δεν κατάφερε να πιει νερό… Δύο φορές προηγήθηκε ο Θρύλος, με Κωνσταντίνου στο 24’ και Καστίγιο στο 68’. Και τις δύο φορές ισοφαρίστηκε και μάλιστα γρήγορα, με Ματουζαλέμ στο 34’ και Μαρικά στο 70’. Το 2-2 αυτό δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του Θρύλου στο ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Στολτίδης, Κατσίγιο, Μάριτας, Τζόρτζεβιτς, Κωστούλας, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου (90’ Οκκάς), Πάντος (85’ Ριβάλντο), Ανατολάκης (46’ Πατσατζόγλου), Σέζαρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ρόμα 0-1

Δεύτερη φορά, στον όμιλο, που ο Ολυμπιακός προδίδει τη μεγάλη δύναμη της έδρας του και δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί. Απέναντι στη Ρόμα, την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο Θρύλος δεν κατάφερε να αποδειχθεί αντάξιος των προσδοκιών και παρότι κρατούσε, τουλάχιστον, την ισοπαλία, μέχρι το τελευταίο τέταρτο, λύγισε από το γκολ του Περότα στο 76’. Μετά από τρία ματς, ο Ολυμπιακός είχε απολογισμό μία ισοπαλία και δύο ήττες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Καφές (59’ Μάριτς), Στολτίδης, Καστίγιο, Ριβάλντο (83’ Μπόρχα), Τζόρτζεβιτς (70’ Οκκάς), Ζεβλάκοφ, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Ανατολάκης, Σέζαρ.

Ρόμα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Συνεχίζοντας το… μοτίβο του, κατά την αγωνιστική περίοδο που εξετάζουμε σήμερα, ο Ολυμπιακός εμφάνισε εκτός, έδρας, συγκεκριμένα στο Ολίμπικο της Ρώμης, καλύτερη εικόνα, από ότι στο Καραϊσκάκη. Ο Ζούλιο Σέζαρ έβαλε μπροστά τον Θρύλο στο σκορ, απέναντι στη Ρόμα, στο 18’. Και μάλιστα οι παίκτες του Τροντ Σόλιντ κρατούσαν το σκορ μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Τότι στο 66’ ισοφάρισε και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (65’ Ανατολάκης), Ντομί, Στολτίδης, Μάριτς (90’ Καφές), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς (86’ Μπόρχα), Ζεβλάκοφ, Κωστούλας, Κωσνταντίνου, Σέζαρ.

Βαλένθια - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Την πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο Ολυμπιακός χάλασε την εκτός έδρας εικόνα του. Απέναντι στη Βαλένθια, στην Ισπανία, μέσα στο Μεστάγια, ο Ολυμπιακός λύγισε και δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δέχθηκε δύο γκολ, ένα στο τέλος του πρώτου μέρους και ένα στην αρχή του δευτέρου (45’ Ανγκούλο και 46’ Μοριέντες) και κάπως έτσι… παρέδωσε το πνεύμα και δεν κατάφερε να αντιδράσει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Κωστούλας, Πάντος, Σέζαρ, Στολτίδης (62’ Μπαμπαγκίντα), Καστίγιο (70’ Μπόρχα), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Οκκάς, Κωνσταντίνου (16’ Μάριτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Σαχτάρ 1-1

Σε μία σεζόν, στο Champions League, κατά την οποία σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορούσε να επιτύχει πολύ περισσότερα πράγματα, η παρουσία στη φάση των ομίλων έκλεισε με μία ακόμη ισοπαλία, στο Καραϊσκάκη. Απέναντι στη Σαχτάρ, ο Ολυμπιακός πήρε τον τρίτο του πόντο, στον τέταρτο όμιλο και τερμάτισε τέταρτος. Μπροστά του η Σαχτάρ με 6 πόντους, 10 είχε η Ρόμα στη δεύτερη θέση και πρώτη τερμάτισε η Βαλένθια, με 12 πόντους. Ο Θρύλος, πάντως, έβγαλε αντίδραση και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με γκολ του Ματουζαλέμ, στο 27’, απάντησε με τον Καστίγιο στο 54’ και έφερε το ματς στο τελικό 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ντομί (83’ Γεωργάτος), Στολτίδης, Καστίγιο, Μάριτς, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Πάντος (75’ Κωνσταντίνου), Μπαμπαγκίντα (83’ Μπόρχα), Σέζαρ.

Διαβάστε επίσης