Ντουντούκα
Τα καλύτερα έρχονται! Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ...

«Δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας, επιβεβλημένη η παρέμβαση της αστυνομίας»

«Δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας, επιβεβλημένη η παρέμβαση της αστυνομίας»
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 - 18:59

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την φίλαθλη και όχι μόνο γνώμη η άνανδρη επίθεση χούλιγκαν του ΠΑΟΚ στην Κ16 της Σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού, Βασίλης Νάνος, ο επικεφαλής των Ακαδημιών του Θρύλου, Αντώνης Πίκουλας, αλλά και ο προπονητής της Κ17 των «ερυθρόλευκων», Δημήτρης Μαυρογενίδης μίλησαν στην κάμερα του One Channel, κάνοντας λόγο για δημιουργία τρομοκρατίας.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τόνισαν είναι επιβεβλημένη η επέμβαση της αστυνομίας, ενώ υπογράμμισαν ότι όλοι βρίσκονται στο πλευρό της Σχολής της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, η οποία δέχτηκε αυτή την άνανδρη επίθεση.

Αρχικά, ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού, Βασίλης Νάνος τόνισε:

«Κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου φιλικού προετοιμασίας με μια άλλη ομάδα, η σχολή μας δέχθηκε επίθεση από 100 περίπου άτομα, έκλεισαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο γήπεδο, επιτέθηκαν στα παιδιά, στο προσωπικό, στους προπονητές της σχολή μας, αλλά και στον υπεύθυνο της σχολής. Τους πήραν εξοπλισμό, μπάλες, τσάντες και ό,τι άλλο έβρισκαν, τους πήραν τις φανέλες και δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην έδρα της σχολή μας. Όπως αντιλαμβάνεστε τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα, όπως και οι γονείς. Αντί να παρακινούμε τα παιδιά και τους γονείς να ασχολούνται με τον αθλητισμό, αυτή τη στιγμή καλούμαστε να συζητάμε πράγματα θλιβερά. Είναι σε εξέλιξη και η διενέργεια έρευνας της αστυνομίας, ήδη μετά το συμβάν o υπεύθυνος της σχολής μίλησε με την Αστυνομία. Ο άνθρωπος βέβαια χτυπήθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έκανε μια σειρά από εξετάσεις».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, Αντώνης Πίκουλας, επισήμανε:

«Αυτό το οποίο ζήσαμε είναι ανεπίτρεπτο και πρωτοφανές. Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς είναι αυτού του είδους την τρομοκρατία απέναντι σε μικρά παιδιά. Αυτό αποτελεί αθλιότητα και κτηνωδία. Είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση της αστυνομίας και των θεσμικών οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι προφανές ότι κάποιοι οπλίζουν το χέρι ορισμένων. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Κανένας από την οικογένεια του Ολυμπιακού δεν φοβάται από οποιαδήποτε τύπου απειλή ή τρομοκρατική αντιμετώπιση, γιατί αυτό συνιστά τρομοκρατία όταν αφορά μικρά παιδιά».

Τέλος, ο προπονητής της Κ17 του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης:

Σαν ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε πιάσει πάτο. Όταν στην εποχή που ζούμε σχολιάζουμε τέτοια γεγονότα, όπου κινδυνεύουν μικρά παιδιά φορώντας μια φανέλα που δεν είναι αρεστή σε μια κοινωνία, περιττεύει σχολιασμού. Το μόνο που πρέπει να υπάρξει πλέον είναι λύση του προβλήματος, η οποία πρέπει να είναι οριστική και παραδειγματική. Εμείς ως Ολυμπιακός, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στα δικά μας παιδιά που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, είναι να συμπαρασταθούμε. Ο Ολυμπιακός επειδή υπάρχει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας είναι και θα είναι παντού, στηρίζοντας την όποια προσπάθεια γίνεται κάτω από τα πλαίσια που θέλουμε να υπάρχουν στο ελληνικό αθλητισμό».

Διαβάστε επίσης