Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης»

«Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης»
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:30

Άνανδρη επίθεση δέχθηκε η Κ-16 του Ολυμπιακού η οποία είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσει φιλικό αγώνα με τον Ποντιακό Πολυδενδρίου στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ, στη Θέρμη.

Ο Βασίλης Νάνος, σε δηλώσεις του στον «Sport24Radio», τόνισε ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η σχολή του Ολυμπιακού δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αναλυτικά ο διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού μίλησε:

Για την σχολή του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη:

«Πρόκειται για μία από τις καλύτερες σχολές του δικτύου, κλείνει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας της και έχει να παρουσιάσει πολλές διακρίσεις τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις. Έχει αποσπάσει πολλά κολακευτικά σχόλια για τη συμμετοχή της σε πολλές διοργάνωσης, ακόμη και από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Η σχολή δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα, ούτε και οι γονείς τω αθλητών. Είναι μια σχολή που εκπροσωπεί επάξια τον Ολυμπιακό».

Για την επίθεση στον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας Κ16 του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη:

«Καλούμαστε δύο μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να μιλήσουμε και να καταδικάσουμε ένα θλιβερό γεγονός που αφορά σε παιδιά. Χθες, σε ένα προγραμματισμένο φιλικό προετοιμασίας, δεχθήκαμε επίθεση από περίπου 100 άτομα στο γήπεδο. Διεκόπη το ματς. Επιτέθηκαν στα παιδιά, στον υπεύθυνο της σχολής, τον κ. Χοχλάκη και τον γιο του και τους έβγαλαν τις μπλούζες. Οι γονείς είναι τρομοκρατημένοι. Όπως και τα παιδιά. Μας πήραν τον εξοπλισμό, τις μπάλες, τις τσάντες. Και τώρα έχουμε κληθεί να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της σχολής μας εκεί και συνεχίζουμε κανονικά τις προπονήσεις, μιας και δεν θέλουμε να σταματήσουμε αυτή την προσπάθεια. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Είναι σε εξέλιξη οι έρευνες και περιμένουμε το πόρισμά τους».

Για την επόμενη μέρα:

«Το σημαντικό για εμάς είναι τα παιδιά να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν το άθλημα που αγαπούν. Είναι αρκετά δύσκολο και δουλεύουμε πάνω σε αυτά. Τώρα προσπαθούμε να επανέλθουν τα παιδιά και να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Είναι δύσκολο, αλλά θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Σύντομα θα επισκεφθούμε και τη σχολή για να μιλήσουμε με τα παιδιά και τους γονείς τους, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα τους και να τους υποστηρίξουμε».

Για την ασφάλεια των σχολών:

«Είναι κάτι που το μελετάμε και συζητάμε για το πως θα το αντιμετωπίσουμε. Θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους της σχολής και τους αρμόδιους φορείς για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά. Εκτιμώ πως θα βρούμε τη λύση για να προσφέρουμε στα παιδιά σωστές εμπειρίες και συνθήκες άθλησης».

Για τον Ολυμπιακό Θεσσαλονίκης που θα αγωνιστεί στην ΕΠΣ Μακεδονίας:

«Έχουμε ήδη συμμετοχές στην ΕΠΣ και ο Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης είναι μια φυσική συνέχεια, προκειμένου να κρατήσουμε τα παιδιά και αυτά να μην πάνε σε άλλα σωματεία. Θελήσαμε να τα κρατήσαμε στο δικό μας σωματείο για να έχουν μια συνέχεια στην εκπαίδευσή τους. Είναι κάτι που το κάνουν πολλές σχολές. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά που έχουν δημιουργήσει παρέες στις ακαδημίες να μην τις χαλάνε, φεύγοντας από αυτές».

Για την ανάπτυξη του δικτύου σχολών του Ολυμπιακού:

«Όταν υπάρχει μια υγιής διοίκηση, τα πράγματα απλοποιούνται. Το δίκτυο μεγαλώνει και έχουμε αρκετά δυνατή παρουσία στο εξωτερικό. Πρόσφατα ανακοινώσαμε μια συνεργασία στην Μελβούρνη, ενώ συζητάμε και για το Τορόντο και την Σουηδία. Θέλουμε να είμαστε κοντά στους Έλληνες και να οργανώσουμε ακαδημίες όπου υπάρχει ελληνισμός . Δυστυχώς ορισμένοι φορείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όσα χρειάζονται για τη λειτουργία μια ακαδημίας ποδοσφαίρου. Εμείς δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτό και παρέχουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε όσους θέλουν να οργανωθούν καλύτερα και να «τρέξουν» καλύτερα μια ακαδημία ποδοσφαίρου».

Διαβάστε επίσης