Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η λαίλαπα της «εξυγίανσης» και η Εθνική ντροπή

Η λαίλαπα της «εξυγίανσης» και η Εθνική ντροπή
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν η Εθνική, που βρίσκεται στη θέση 54 του πίνακα της FIFA (σ.σ. θα πάει και παρακάτω), θεωρούνταν μεγάλη ομάδα θα έπρεπε να είχαμε αναταράξεις! Δεν είναι και λίγο μια ομάδα που μας είχε συνηθίσει να είναι παρούσα σε τελικές φάσεις Euro και μουντιάλ να αποκλείεται από μια μεγάλη διοργάνωση, δηλαδή από το Euro και να μην... κουνιέται φύλλο! Η ομάδα βρίσκεται σε... καταιγίδα άνευ προηγουμένου και δεν υπάρχει κάποιος να κρατήσει το τιμόνι της. Ούτε μετά την εντός έδρας ισοπαλία με το Λιχτενστάιν από μια ομάδα που δεν υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ούτε ασχολείται κάποιος με το ότι στο ΟΑΚΑ πήγαν μόνο 1.000 άτομα! Αρα, η ντροπή είναι διπλή.

Υπάρχει μια ηρεμία, παρότι η Εθνική παρέδωσε τα όπλα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα, μέχρι που ήρθε η... λαίλαπα της «εξυγίανσης»! Όπως, η πρώην «συμμαχία» ΠΑΟΚ, ΑΕΚ διαλύθηκε επειδή ο καθένας κοιτούσε το συμφέρον του, έτσι και η ΕΠΟ δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στο «κεφάλαιο» που λέγεται Εθνική Ελλάδας που, στο κάτω κάτω, έφερνε και πολλά έσοδα.

Η Εθνική είναι ο καθρέπτης του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας τον κατάντησαν σε μαύρο χάλι. Φταίει ο Γραμμένος και όλοι αυτοί που αποφασίζουν; Είναι δυνατόν, κανείς να μην έχει ευθύνη; Το χειρότερο δεν είναι οι ήττες από τη Φινλανδία και την Αρμενία, ή ισοπαλία με το Λιχτενστάιν, το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει αντίδραση. Τι θα πει ότι η Εθνική άλλαξε προπονητή, άρα χρειάζεται πίστωση χρόνου! Παντού, σε όλο τον κόσμοι, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Με την... εξυγίανση τα κάνουν μαντάρα και δεν φταίει κανείς!

Από τη στιγμή που λείπει η αυτοκριτική και ο καθένας τρέχει να κρυφτεί από τις ευθύνες του, χαίρεται ξανά και ξανά. Από τη στιγμή, που οι χειρότερες αποφάσεις διαδέχονται η μια την άλλη, τότε χαίρεται για πολλοστή φορά!

Ποιος Φαν'τ Σιπ θα χτίσει την Εθνική; Πότε και σε ποιά ομάδα το έχει ξανακάνει; Κάποιοι από αυτούς που ψήφισαν για να αναλάβει το τιμόνι της, πριν το κάνουν δεν φώναζαν «πού τον βρήκατε αυτόν, δεν τον χαρακτήρισαν «προπονητή τρίτης κατηγορίας»;

Από όλα αυτά, φαίνεται πως ο κατήφορος δεν έχει τέλος...

Διαβάστε επίσης

Αυτή είναι η διαφορά (pic)

Αυτή είναι η διαφορά (pic)

Την ώρα που οι άλλοι σιωπούσαν και… κρύβονταν, ο Ολυμπιακός είχε ήδη αρχίσει να κάνει κινήσεις, με στόχο το ποδόσφαιρο που ονειρευόμαστε.

Πρώτα Βόλος, μετά Τότεναμ...

Πρώτα Βόλος, μετά Τότεναμ...

Στον Ολυμπιακό άπαντες γνωρίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να κάνουν το 3/3 στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα επικεντρωθούν για τη μεγάλη πρεμιέρα του Champions League.