Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιστορική σεζόν για τον Θρύλο στο Champions League! (vids)

Ιστορική σεζόν για τον Θρύλο στο Champions League! (vids)
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 15:23

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον χρόνο και στις παρουσίες του Ολυμπιακού στο Champions League, από τη σεζόν 1997-98, οπότε άρχισε να τιμά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σήμερα κλείνουμε μία δεκαετία συμμετοχών του Ολυμπιακού στα αστέρια και η σεζόν αυτή, 2007-08, είναι κάτι περισσότερο από συμβολική και ιστορική. Τα διπλά σε Λάτσιο και Βέρντερ, η πρόκριση στο Καραϊσκάκη, επί των Γερμανών, η ισοπαλία με τη Ρεάμ Μαδρίτης, αλλά και μετέπειτα την Τσέλσι στον Ναό… Το τρομερό ματς της Μαδρίτης, παρά την ήττα… Σημαντικά γεγονότα, τα οποία έκαναν υπερήφανους όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ του πλανήτη, οι οποίοι χαίρονταν να βλέπουν τον Ολυμπιακό να διακρίνεται!

Στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του τη Λάτσιο, τη Βέρντερ Βρέμης και τη Ρεάλ Μαδρίτης, λοιπόν και, πραγματικά, ένα… βουνό να ανέβει. Ο Θρύλος, με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο, όμως, δεν το έβαλε κάτω από την… κλήρωση και ήταν έτοιμος να διεκδικήσει όλες τους τις πιθανότητες, απέναντι σε εξαιρετικές και ιστορικές ομάδες, για τη δεύτερη θέση, πίσω από την -αδιαφιλονίκητο φαβορί, στα χαρτιά- Ρεάλ Μαδρίτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λάτσιο 1-1

Και όμως… Η εκκίνηση δεν ήταν… ιδανική. Στις 18/9/2007 (καλή ώρα όπως φέτος με την Τότεναμ) ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο άδειο, λόγω τιμωρίας, Καραϊσκάκη, τη Λάτσιο. Περίεργη ατμόσφαιρα στο άδειο φαληρικό στάδιο, δίχως τον κόσμο να δίνει τον παλμό και ο Θρύλος κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ, στο 55’, με τον Γκαλέτι. Ωστόσο, οι Ιταλοί στάθηκαν στα πόδια τους και κατάφεραν να γλιτώσουν την ήττα, ισοφαρίζοντας με τον Τζάουρι, στο 78’. Η… κατάρα του τελευταίου τετάρτου, είχε χτυπήσει ξανά την πόρτα του Θρύλου και κανείς δεν ήθελε να σκέφτεται ότι κάτι τέτοιο θα συνεχιζόταν και στα υπόλοιπα ματς…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (80’ Κοβάσεβιτς), Ντομί, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Τοροσίδης.

Βέρντερ Βρέμης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3

Το ιστορικό, πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στο Champions League, ήρθε στις 3/10/2007! Ο Θρύλος ταξίδεψε στη Γερμανία, όπου στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, κοντραρίστηκε με τη Βέρντερ Βρέμης, στο Βεσερστάντιον. Μπροστά σε περίπου 38.000 φιλάθλους, αλλά και μπροστά στον κόσμο του, που είχε δώσει το παρών στο γήπεδο, από κάθε γωνιά της Ευρώπης, ο Θρύλος είδε τον Ούγκο Αλμέιδα να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους στο 32’! Η αντεπίθεση, όμως και η ολική ανατροπή του σκορ, η οποία οδήγησε στη νίκη και το πρώτο διπλό του Ολυμπιακού στο Champions League, άρχισε με την ισοφάριση του Στολτίδη στο 73! Ο Πατσατζόγλου, με τρομερό σουτ, στο 82’, έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, ενώ ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή, λίγο νωρίτερα, ολοκλήρωσε στο 87’ τον θρίαμβο και πανηγύρισε μπροστά στο πέταλο, με τον κόσμο του Ολυμπιακού!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί (19’ Σέζαρ), Ραούλ Μπράβο, Άντζας, Τοροσίδης (86’ Πάντος), Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Λεντέσμα, Γκαλέτι (72’ Κοβάσεβιτς), Λούα Λούα.

Ρεάλ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-2

Ο Θρύλος έφτασε μια ανάσα, ή καλύτερα, μία… απόκρουση μακριά, από το να φύγει με ισοπαλία, από τη Μαδρίτη και το Μπερναμπέου! Στις 24/10/2007 ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσια τη μεγάλη Ρεάλ, στο σπίτι της. Ο Ραούλ άνοιξε το σκορ στο 2’ και ο Θρύλος απάντησε στο 7’ με τον Γκαλέτι! Αναγκάστηκε, μάλιστα, από το 13’ να παίξει με δέκα παίκτες, λόγω άδικης αποβολής του Τοροσίδη… Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός κατάφερε, δε, να πάρει κεφάλι στο σκορ! Ο Σέζαρ έκανε το 2-1 στο 47’ και… πάγωσε το Μπερναμπέου. Ο Ρομπίνιο ισοφάρισε, στο 68’ και ο ίδιος παίκτης στο 83’ έβαλε ξανά μπροστά τη Ρεάλ στο σκορ. Ο Κοβάσεβιτς, έχασε μοναδική ευκαιρία, στα… τελειώματα του ματς, να κάνει το 3-3, όμως ο Κασίγιας, με ενστικτώδη απόκρουση τον νίκησε και στην κόντρα ο νόμος του ποδοσφαίρου πλήγωσε τον Θρύλο, με τους Ισπανούς να κάνουν το 4-2, με τον Μπαλμπόα και να ολοκληρώνουν την πύρρειο νίκη τους, επί του Θρύλου, ο οποίος άξιζε κάτι καλύτερο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ζέζαρ, Ραούλ Μπράβο (75’ Ζεβλάκοφ), Άντζας, Τοροσίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Λεντέσμα (86’ Νούνιες), Γκαλέτι, Λούα Λούα (72’ Κοβάσεβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Στις 6/11/2007 ο Ολυμπιακός… φιλοξένησε τη Ρεάλ, στην τέταρτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου. Οι Πειραιώτες ήθελαν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα στο Μπερναμπέου, την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, αλλά όπως και στον πρώτο αγώνα, με τη Λάτσιο, όπου βέβαια δεν είχαν κόσμο στις εξέδρες, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την έδρα τους. Αντιθέτως, έμειναν στο 0-0 και πρόσθεσαν έναν πολύτιμο βαθμό, στο σακούλι της συγκομιδής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Σέζαρ (74’ Μενδρινός), Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο (52’ Αρστσούμπι), Πάντος, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς (79’ Κωνσταντίνου), Λούα Λούα.

Λάτσιο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Ήταν να μην… πάρει φόρα! Ο Θρύλος πέρασε σαν σίφουνας και από τη Ρώμη, όπου στις 28/11/2007 τον υποδέχθηκε η Λάτσιο, για την πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων! Δεύτερο διπλό για τον Θρύλο στον όμιλο και τη διοργάνωση, συνολικά και, πλέον, οι ερυθρόλευκοι θα τα έπαιζαν όλα για όλα στον… τελικό του Καραϊσκάκη, με τη Βέρντερ, την έκτη αγωνιστική, για να πάρουν την πρόκριση στους «16»! Ο Πάντεφ στο 31’ έβαλε γκολ για τη Λάτσιο, το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού στην αρχή της φάσης, η μπάλα είχε βγει άουτ. Ωστόσο, ο Θρύλος απάντησε με Γκαλέτι (35’) και Κοβάσεβιτς (65’) και έφυγε θριαμβευτής από την αιώνια πόλη!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (75’ Μενδρινός), Ζεβλάκοφ, Άντζας, Πάντος, Τοροσίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς (89’ Μήτρογλου), Λεντέσμα, Γκαλέτι, Λούα Λούα (56’ Κοβάσεβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βέρντερ Βρέμης 3-0

Η βραδιά της μεγάλης πρόκρισης! Ο Ολυμπιακός κατάφερε, στις 11/12/2007, να ξεπεράσει με θρίαμβο, το εμπόδιο της Βέρντερ Βρέμης, την οποία φιλοξένησε στο Καραϊσκάκη. Μπροστα σε 32.500 φιλάθλους του, ο Θρύλος έβαλε τους Γερμανούς στην εστία και τους φιλοδώρησε με τρία γκολ, πετυχαίνοντας τον στόχο του! Ο Στολτίδης, μόλις στο 12’, ήταν εκείνος που άνοιξε τον λογαριασμό, για τον Ολυμπιακό! Ο Κοβάσεβιτς, στο 70’, έκανε με υπέροχη κεφαλιά το 2-0, έπειτα από σέντρα του Στολτίδη, ενώ ο «Ιέρο» ήταν εκείνος, ο οποίος έγραψε το τελικό 3-0, με σουτ στο 73’, σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την… μυθική του απόδοση, σε εκείνο το ματς και κάνοντας το Καραϊσκάκη να… παραληρεί, τραγουδώντας «και το βράδυ, το βραδάκι, όταν θα ‘χουμε πια προκριθεί…»!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (24’ Μενδρινός), Ζεβλάκοφ, Άντζας, Πάντος, Τοροσίδης, Στολτίδης, Λεντέσμα, Γκαλέτι (85’ Νούνιες), Κοβάσεβιτς (82’ Μήτρογλου), Λούα Λούα.

Ο Θρύλος κατάφερε να περάσει, λοιπόν, ως δεύτερος, από τον τρίτο όμιλο, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις και παίρνοντας δύο εκτός έδρας νίκες! Το βράδυ με τη Βέρντερ, στο Καραϊσκάκη, ήταν το επιστέγασμα της εξαιρετικής του παρουσίας στον όμιλο! Η κληρωτίδα, για τη φάση των «16» έφερε απέναντι στον Ολυμπιακό την τεράστια Τσέλσι και ο βαθμός δυσκολίας, στον επόμενο γύρο, αυξήθηκε δραστικά!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Τσέλσι 0-0

Πρώτο ματς για τον Θρύλο, στην φάση των «16», απέναντι στη σπουδαία αγγλική ομάδα, στις 19/2/2008. Μπροστά σε περίπου 31.500 ΓΑΥΡΟΥΣ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσια τους Εγγλέζους και θα μπορούσε να διεκδικήσει και κάτι καλύτερο. Δεν κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο, όπως και η Τσέλσι και έτσι έμεινε στο 0-0, ένα αποτέλεσμα το οποίο έδινε πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενος, για τη ρεβάνς στο Στάμφορντ Μπριτζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Πάντος, Τοροσίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς (76’ Μπελούτσι), Λεντέσμα, Γκαλέτι (83’ Λεονάρντο), Κοβάσεβιτς (87’ Νούνιες).

Τσέλσι - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0

Η σπουδαία Τσέλσι, την οποία η κληρωτίδα έφερε απέναντι στον Ολυμπιακό, για τη φάση των «16» του Champions League, κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση των παικτών του Λεμονή, στη ρεβάνς των δύο ομάδων, στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Λονδίνο με στόχο να σκοράρει και να βάλει δύσκολα στους Άγγλους, αλλά ο Μπάλακ στο 5’ χάλασε τα σχέδια… Ο Λάμπαρντ στο 26’ ήταν εκείνος που έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του Άβραμ Γκραντ και ο Καλού, στο 48’, ήταν εκείνος που έβαλε τέλος στο όνειρο του Ολυμπιακού, για μία θέση στην οκτάδα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Πάντος, Τοροσίδης (73’ Σίσιτς), Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς (57’ Λεονάρντο), Λεντέσμα (54’ Μπελούτσι), Κοβάσεβιτς.

Διαβάστε επίσης

La Casa de… Ματιέ! (pic)

La Casa de… Ματιέ! (pic)

Ο Βαλμπουενά ανέβασε τρομερή φωτογραφία, μπροστά στο απίθανο κορεό του περσινού ματς με τη Μίλαν!