Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ! (vids)

Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ! (vids)
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 15:03

Και ξανά προς τη δόξα τραβά… Ο Θρύλος, μετά το κενό της σεζόν 2008-09 και τον αποκλεισμό, από το Champions League, από την Ανόρθωση, ήρθε η σεζόν 2009-10 και η πανηγυρική επιστροφή του, στους κορυφαίους. Στα προκριματικά, οι Πειραιώτες απέκλεισαν κατά σειρά τις Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σέριφ Τίρασπολ και κληρώθηκε στον όγδοο όμιλο, απέναντι στις Άρσεναλ, Άλκμααρ, Σταντάρ Λιέγης! Εκ πρώτης όψεως ο όμιλος φαινόταν αρκετά βατός, για το μέγεθος του Ολυμπιακού, με μίνιμουμ επιτυχίας την πρόκριση στο Europa League. Αντιθέτως, ο Θρύλος αποδείχθηκε ικανότερος αυτού και πολύ δυνατός!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Άλκμααρ 1-0

Πρώτο ματς, στο Καραϊσκάκη, στις 16/9/2009, απέναντι στην ΑΖ. Ο Θρύλος ήταν καλύτερος και με πειστική εμφάνιση, κατάφερε στο τέλος να κάμψει την αντίσταση των Ολλανδών. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν εκείνος, ο οποίος στο 79’, με κεφαλιά, έκανε το 1-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό! Καλή αρχή, για τον Θρύλο, στον όμιλο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Ντομί, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Αβραάμ, Λεονάρντο (82’ Στολτίδης), Τοροσίδης (85’ Όσκαρ), Ντουντού, Λεντέσμα, Ντιόγκο (75’ Μήτρογλου), Ζαϊρί.

Άρσεναλ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Δεύτερη αγωνιστική και ο Θρύλος ταξίδεψε στο Λονδίνο, για να κοντράρει τους «Gunners». Στο Έμιρεϊτς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σταθεί όρθιος, αν και είχε καλή απόδοση και κράτησε το ματς στο 0-0 μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, με έναν εκπληκτικό Νικοπολίδη. Ο Φαν Πέρσι στο 78’ και ο Αρσάβιν στο 86’ ήταν εκείνοι που λύγισαν, εντέλει, τον Θρύλο…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ, Λεονάρντο (83’ Όσκαρ), Τοροσίδης, Ντουντού, Λεντέσμα (79’ Μήτρογλου), Ντιόγκο, Ζαϊρί (45’ Στολτίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Σταντάρ Λιέγης 2-1

Ο Θρύλος συνέχισε νικηφόρα, στη διοργάνωση, καθώς την τρίτη αγωνιστική επικράτησε της Σταντάρ Λιέγης, στο σπίτι του! Απέναντι στους Βέλγους και παρότι το ματς δεν πήγαινε στα μέτρα του Ολυμπιακού (ο Ντε Καμάργκο σόκαρε το Καραϊσκάκη πρώτος στο 37’), οι ερυθρόλευκοι δεν τα παράτησαν και βγήκαν, στο τέλος, από πάνω! Αρχικά ο Μήτρογλου, στο 43’, ισοφάρισε και ο Στολτίδης, στο 90’, ολοκλήρωσε την ανατροπή και έδωσε στον Ολυμπιακό το τρίποντο, που χρειαζόταν!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ, Όσκαρ, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι, Ζαϊρί (72’ Στολτίδης), Μήτρογλου.

Σταντάρ Λιέγης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Στην τέταρτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε, με τον ίδιο καλό τρόπο. Ο Θρύλος ταξίδεψε στη Λιέγη, όπου στις 4/11/2009 αντιμετώπισε τη Σταντάρ. Ένα γκολ του Εμποκανί, στο 31’ έβαλε τους Βέλγους μπροστά. Παρότι ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει, δεν τα κατάφερε να γυρίσει το ματς ανάποδα και με ένα γκολ του Γιοβάνοβιτς, στο 88’, ο Θρύλος υποχρεώθηκε σε ήττα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ (78’ Στολτίδης), Όσκαρ (78’ Γ. Παπαδόπουλος), Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι (42’ Φετφατζίδης), Μήτρογλου.

Άλκμααρ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Η ισοπαλία που έδωσε στον Ολυμπιακό την άνεση να πάει την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη και απέναντι στην Άρσεναλ, να διεκδικήσει την πρόκριση. Το 0-0 αυτό, στην Ολλανδία, θα μπορούσε να είναι ακόμη και νίκη, αν ο Ολυμπιακός ήταν πιο προσεκτικός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Όσκαρ, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί (89’ Πάντος), Μήτρογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Άρσεναλ 1-0

Θρίαμβος! Ο Ολυμπιακός ήθελε να νικήσει τους «κανονιέρηδες», στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση και να συνεχίσει στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια! Το κατάφερε με πανηγυρικό τρόπο! Με ένα παιχνίδι στην… κόψη του ξυραφιού, ο Θρύλος βρήκε ένα γκολ με τον Λεονάρντο στο 47’ και το κράτησε μέχρι τέλους! Με αυτό το γκολ, ο Ολυμπιακός έφτασε τις τρεις νίκες, κάνοντας το 3/3 στο κάστρο του και με την ισοπαλία στην Ολλανδία, έφτασε τους 10 βαθμούς, τερματίζοντας δεύτερος, πίσω από την Άρσεναλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Όσκαρ (89’ Πάντος), Ντουντού (86’ Ντομί), Μαρέσκα, Γκαλέτι, Μήτρογλου.

Η κληρωτίδα για τη φάση των «16», μετά την πανηγυρική πρόκριση του Ολυμπιακού, με τη νίκη, επί της Άρσεναλ, έφερε απέναντι στον Θρύλο την Μπορντό. Δύσκολος αντίπαλος, αλλά ο Ολυμπιακός θα έδινε τη «μάχη» του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπορντό 0-1

Απέναντι στους Γάλλους, ο Θρύλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Στο Καραϊσκάκη, υποδέχθηκε την Μπορντό στις 23/2/2010 και με ένα γκολ του Σιανί στο 45’, έχασε το πλεονέκτημα, το οποίο προσπάθησε να πάρει… Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και αναγκαστικά υποχρεώθηκαν σε ήττα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Στολτίδης, Μαρέσκα, , Λεντέσμα (64’ Ζαϊρί), Ντάτολο, Μήτρογλου (77’ Ντάρμπισιρ), Λουά Λουά.

Μπορντό - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Έφτασε πολύ κοντά ο Ολυμπιακός! Στη ρεβάνς, στη Γαλλία, η ομάδα του Μπάντοβιτς (αντικατέστησε εκ νέου τον Ζίκο) έψαχνε ένα γκολ, αρχικά, για να φέρει την υπόθεση πρόκριση ξανά στα ίσια. Ωστόσο, οι Γάλλοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι προηγήθηκαν, με τον Γκουρκίφ, στο 5’! Ο Μήτρογλου ισοφάρισε, όμως! Στο 65’, έφερε το παιχνίδι στο 1-1 και πλέον, με 1 γκολ ακόμη, ο Θρύλος θα περνούσε. Δυστυχώς, όμως, οι Πειραιώτες λύγισαν… Με τον Σαμάκ στο 88’, η Μπορντό έκανε το 2-1 και έβαλε τέλος, στα όνειρα του Ολυμπιακού, για πρόκριση στους «8»… Η χρονιά, στην Ευρώπη, πάντως, ήταν επιτυχημένη, με καλή παρουσία και πρόκριση στους «16»!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Στολτίδης (80’ Λεντέσμα), Μαρέσκα , Ντάρμπισιρ, Ζαϊρί (62’ Μήτρογλου), Ντάτολο, Λουά Λουά.

Διαβάστε επίσης