Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

VAR για τα... μπάζα και με τη σφραγίδα της UEFA!

VAR για τα... μπάζα και με τη σφραγίδα της UEFA!
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 22:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με αφορμή τη λειτουργία του VAR τις δυο πρώτες αγωνιστικές κάναμε λόγο για ξεχαρVAR. Πλέον αυτό έχει και τη... σφραγίδα της UEFA, καθώς και ο τοποτηρητής της, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ζάραν Λάκοβιτς διαπίστωσε... αρρυθμίες!

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ στη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη «ο κ. Λάκοβιτς υπογράμμισε την αναγκαιότητα να λειτουργήσει ορθά για να μην πυροδοτεί τη βία, αλλά να κατευνάζει τους τόνους και να αυξάνει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των φιλάθλων».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αυγενάκης, ο οποίος έριξε χοντρά... καρφιά κατά του υπερσυμβούλου, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, τονίζοντας: «Στην Ελλάδα το VAR πλέον λειτουργεί, όπως και σε άλλες 15 από τις 55 χώρες που υπάγονται στη FIFA. Και λέω τα στοιχεία αυτά με επιφύλαξη, γιατί παρά το ότι ζήτησα να έχω πλήρη στοιχεία και ενημέρωση από τον κ. Φούσεκ, ποτέ δεν τα έλαβα. Όπως, επίσης δεν έχω λάβει και τη Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ των συμβαλλόμενων. Στη χώρα μας εγκαινιάσαμε το VAR προσφάτως».

Όμως, ακολούθησε κι ένα ακόμη... καρφί κατά του Τσέχου που συντάχθηκε με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα με το VAR! «Διαφωνώ ευθέως με τον κ. Φούσεκ στο διαχωρισμό της σωστής λειτουργίας του VAR από την ενδυνάμωση των περιστατικών βίας. Αυτά προφανώς και συνδέονται», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο... σούπερ «εξυγιαντής»

Ο Τσέχος νομίζει ότι ήρθε στην Ελλάδα για να... χειροκροτεί και όχι να ελέγχει, αυτό προκύπυτει. Κάποιοι των κατηγορούν μετατράπηκε σε ...εξυγιαντικότερο των... εξυγιαντών, λες και στην Ελλάδα είμαστε ακόμη στα δέντρα και δεν βλέπουμε πως λειτουργεί το VAR στο εξωτερικό και πως το ξεφτιλίζουν στην Ελλάδα!
Επίσης, έγινε δεκτή η πρόταση του κ. Αυγενάκη, να διοργανωθεί σύντομα μια κλειστή συνάντηση με εκπροσώπους όλων των ΠΑΕ, και των εχόντων την ευθύνη λειτουργίας του VAR (FIFA/ UEFA, ΕΠΟ, ΚΕΔ). Αντε, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους!

Η σύσκεψη στο Υφυπουργείο αφορούσε στη βία και στους χειραγωγημένους αγώνες. Για την ιστορία έγινε με τη συμμετοχή του υφυπουργείου Αθλητισμού, των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και τη συνδρομή της UEFA, αποφασίστηκε η σύσταση «επιτροπής καθοδήγησης» (steering committee), συμβουλευτικού ποδοσφαιρικού οργάνου για ζητήματα ασφάλειας, αντιμετώπισης της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνων, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τη συμμετοχή και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Εκ μέρους της UEFA συμμετείχαν οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών), Αγγελος Ρηγόπουλος (διευθυντής ακεραιότητας και κανονισμών), Μάριος Γεωργίου (τμήμα εθνικών ομοσπονδιών), Μαρκ Τίμερ (σύμβουλος ασφάλειας και προστασίας ποδοσφαιρικών γεγονότων) και Νίκολας Ραουντέσκι (αξιωματούχος ακεραιότητας), εκ μέρους της FIFA ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας Πετρ Φούσεκ, εκ μέρους της ΕΠΟ ο πρόεδρος Ευάγγελος Γραμμένος, ο εκτελεστικός γραμματέας, Αλέξης Δέδες και ο διευθυντής ακεραιότητας Δημήτρης Δαβάκης, ο πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου, ο πρόεδρος της Super League 2 και της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ Αχιλλέας Τσιχτής, ο Γιάννης Αναστασάκος, σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Αττικής, Νίκος Πετρόπουλος.

Ξεχώρισε και το... καρφί του προέδρου της ΕΠΟ κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ. Γραμμένος αναφέρθηκε σε κενά και αστοχίες του αθλητικού νόμου, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η επιτροπή θα παράξει αποτελέσματα και παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλο θέμα στην Ελλάδα με τους προσυνεννοημένους αγώνες.

Διαβάστε επίσης