Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός είναι ο πρώτος επιτιθέμενος

Αυτός είναι ο πρώτος επιτιθέμενος
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 - 15:03

Είναι στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός να κάνει το παιχνίδι του από την άμυνα. Δεν περιμένει να φτάσει η μπάλα στον… Βαλμπουενά, για να χτιστεί η επίθεση. Σύμφωνα με το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού, η επίθεση χτίζεται από πίσω και ο πρώτος επιτιθέμενος, είναι πάντα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού: Ο Ζοζέ Σα!

Αν παρατηρήσει κανείς σε όλα τα παιχνίδια του Θρύλου, η επίθεση αρχίζει να χτίζεται από τη στιγμή που θα την αρχίσει ο Σα. Αυτό έχει να κάνει με τις τοποθετήσεις των παικτών του Μαρτίνς. Τα στόπερ ανοίγουν, ο Γκιλιέρμε ή ο Μπουχαλάκης (πάμε με βάση τους παίκτες που έχουν παίξει περισσότερο), κατεβαίνουν να πάρουν την μπάλα και να αρχίσει η ανάπτυξη. Οι επιλογές, σύμφωνα πάντα με τις κινήσεις που κάνουν οι ερυθρόλευκοι, είναι πάντα πολλές: Βολέ στον άξονα, βολέ στα εξτρέμ, στα μπακ, ή στα άκρα εν γένει. Πάσα στα στόπερ. Πάσα στους χαφ.

Ο Μαρτίνς έχει δουλέψει πολύ με την ομάδα στην επιθετική λειτουργία και ΟΛΟΙ συμμετέχουν στο παιχνίδι. Όλοι. Ο Θρύλος έχει την τύχη να διαθέτει και έναν τερματοφύλακα ικανό, όχι μόνο στα ρεφλέξ του, αλλά και στην καθοδήγηση της ομάδας. Όπως στην άμυνα, έτσι και στην επίθεση. Και αυτός, είναι ο πρώτος επιτιθέμενος του Ολυμπιακού!

Διαβάστε επίσης

Βάλε φαντασία… (vids)

Βάλε φαντασία… (vids)

Ποντένσε και Βαλμπουενά δίνουν στον Ολυμπιακό αυτό το… απρόβλεπτο, που κάνει το ποδόσφαιρο… πιο γευστικό.