Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο διαιτητής τρέμει, το VAR έχει γελοιοποιηθεί»

«Ο διαιτητής τρέμει, το VAR έχει γελοιοποιηθεί»
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 - 17:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αντίστροφη μέτρηση για απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με την πειθαρχική δίωξη και την κλήση σε απολογία του Κώστα Καραπαπά για τις δηλώσεις του, του αγώνα με τη Λάρισα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα καθώς η πλευρά του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για την κατάθεση υπομνήματος.

«Οι φράσεις μας αδίκησαν και μας έκλεψαν δεν είναι φράσεις πειθαρχικά ελεγκτέες. Ζητάμε την απαλλαγή μας», τόνισε ο δικηγόρος της πλευράς του Κώστα Καραπαπά, Ιωάννης Χατζησαββάογλου. Παράλληλα, έκανε λόγο για αόριστο κατηγορητήριο όμως δεν κατέθεσε ένσταση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να απολογηθεί ο Κώστας Καραπαπάς ο «οποίος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Ακόμη ο κ. Χατζησαββάογλου πρόσθεσε: «Πως μπορούμε να γνωρίζουμε για ποιο πειθαρχικό αδίκημα πρέπει να απολογηθούμε όταν έχει γίνει copy paste όλη η δήλωση; Ο κ.Καραπαπάς θίγει 15 ζητήματα και τον καλείτε να απολογηθεί για όλα, για το VAR, για τον διαιτητή, για την κατάσταση των γηπέδων. Αν υποβάλλουμε ένσταση ακυρότητας δεν θα μπορούμε να απολογηθούμε.

Ο κ. Καραπαπάς με τη δήλωση του απευθύνεται στο σύστημα VAR λέγοντας ότι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν συνάγεται ότι απευθύνεται στο διαιτητή ή στο βοηθό VAR ή σε κάποιο πρόσωπο. Το σύστημα VAR στηλιτεύεται μέχρι και από τον Υφυπουργό Αθλητισμού που κάλεσε συσκέψεις για να λυθεί το πρόβλημα του VAR, μέχρι και από την ΚΕΔ που έβγαλε τρεις ανακοινώσεις.

Είναι ένα πρόβλημα που αναγνωρίζει όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα. Με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη βγήκαν μέχρι και παίκτες στηλίτευαν και τη διαιτησία, ενώ δηλώσεις για τη διαιτησία σε αγώνες έγιναν και από τους Μποροβήλο και Κούγια που όμως δεν κλήθηκαν σε απολογία. Όλοι αυτοί καταφέρθηκαν εναντίον προσώπων. Χάσαμε την πρόκριση η Ελλάδα από την Τσεχία στο μπάσκετ και η ίδια η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την τιμωρία των διαιτητών. Ο κ. Καραπαπάς δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα VAR, αναφέρεται στο σύστημα και όχι σε φυσικά πρόσωπα. Δεν πλήττεται κανείς.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραπαπάς, ήταν χείμαρρος εναντίον του συστήματος VAR. Συγκεκριμένα είπε: «Πέντε μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήρθαν δύο άνθρωποι στου Ρέντη με χαλασμένο υπολογιστή ενώ δεν ήξεραν ούτε αγγλικά και η ομάδα έχει 22 ξένους παίκτες. Αυτοί ήρθαν να μας μιλήσουν για το VAR. Περιμέναμε να έρθει άλλο λάπτοπ από την ΕΠΟ ενώ φεύγοντας δεν άφησαν ούτε ένα φυλλάδιο. Και στη Superleague ψάχναμε να βρούμε τι φταίει με το VAR. Στην αρχή μας είπαν ότι θα είναι συνδεδεμένο με κεντρικό κτήριο. Αλλά ήταν σε βαν, σαν αυτά που πουλάνε παγωτά. Στη Λάρισα, ήταν ένα βαν με τέντα σαν παράγκα και με καλώδια. Είχαν βάλει μια επιγραφή «προσοχή VAR». Κρίμα που δεν το έβγαλα το βαν φωτογραφία.

Επέβαλλαν (σ.σ. οι αρμόδιοι;) στον διαιτητή ένα στρες που δεν υπάρχει. Ο διαιτητής τρέμει. Ξέρω ότι μπορούσαν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με τη λέξη παράγκα και για αυτό την επανέφερα στον αέρα. Είναι λάθος όλο το σύστημα VAR όταν στο γήπεδο υπάρχει κόσμος που πιέζει τον διαιτητή. Είδα τον διαιτητή να περιμένει τέσσερα λεπτά για να πάρει απόφαση. Παράγκα εννοούσα την αδικία και αυτό στηλίτευσα. Αν ήθελα να αναφερθώ στον διαιτητή θα έλεγα ονόματα. Το πρόβλημα με το VAR είναι διπλό. Έχει γελοιοποιηθεί από την αρχή με τα σουβλάκια. Και οι ίδιοι οι διαιτητές παραδέχονται όταν νοιώθουν στρες και μας λένε παρακαλώ βοηθήστε μας. Όλο το σύστημα μας αδίκησε, ακόμα και το τηλεοπτικό, που έψαχναν να βρουν όλα τα βίντεο. Στην Ελλάδα το VAR στοίχησε 10 εκ, στην Ισπανία για το ίδιο σύστημα πλήρωσαν 2 εκ. ευρώ. Σαν Ολυμπιακός έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε το VAR και στην Ευρώπη όπου έχει ρομποτική κατασκευή. Ενώ στην Ελλάδα είναι ένα κουβούκλιο. Εγώ είπα την λέξη παράγκα. Άλλοι είπαν τη λέξη «mafia».

Χατζησαββάογλου: «Όταν λέμε παράγκα σκεφτόμαστε ονόματα».

Καραπαπάς: «Θα έλεγα Γιαννάκης και Θωμάς»!

Διαβάστε επίσης