Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνήθεια, πλέον, τα ευρωπαϊκά διπλά! (vids)

Συνήθεια, πλέον, τα ευρωπαϊκά διπλά! (vids)
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:50

Επιστρέφει στο Champions League ο Ολυμπιακός, τη σεζόν 2013-13. Το έργο του, στον δεύτερο όμιλο, δύσκολο. Σάλκε, Άρσεναλ, Μονπελιέ. Σημαντικοί αντίπαλοι, με ποιότητα και ο Θρύλος έτοιμος να δώσει τη μάχη του… Παρότι έκανε καλή συγκομιδή βαθμών, ο Ολυμπιακός πληρώνει, εκ νέου, μία ήττα στην έδρα του, την πρώτη αγωνιστική…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Σάλκε 1-2

Τα πράγματα δεν αρχίζουν καλά για τον Θρύλο, ο οποίος από την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, χάνει έδαφος, για την πρόκριση. Στις 18/9/2012 υποδέχεται τη Σάλκε, στο Καραϊσκάκη και στο 41’ βρίσκεται πίσω στο σκορ, με γκολ του Χέβεντες. Ο Αμπντούν ισοφαρίζει στο 59’ και αναθερμαίνει τις ελπίδες για νίκη, αλλά ο Χούντελαρ, στο 60’ κάνει το 1-2, αποτέλεσμα το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Mέγκιερι, Μανιάτης, Μοδέστο (69' Γκρέκο), Μασάντο, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Φουστέρ (58' Ιμπαγάσα), Χολέβας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν (69' Μήτρογλου).

Άρσεναλ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

Τη δεύτερη αγωνιστική, ο Θρύλος ταξιδεύει, ξανά, στο Λονδίνο, για να αντιμετωπίσει στο Έμιρεϊτς, την Άρσεναλ! Συνηθισμένος ο Ολυμπιακός στα ματς με την αγγλική ομάδα. Η Άρσεναλ επικρατεί με 3-1, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… λυγίζει εύκολα. Ο Ζερβίνιο κάνει το 1-0 στο 42’ και ο Μήτρογλου ισοφαρίζει στο 45’! Δεν καταφέρνουν, όμως, οι Πειραιώτες, να ολοκληρώσουν την ανατροπή και με δύο γκολ στην επανάληψη (Ποντόλσκι 56’, Ράμσεϊ 90’) η Άρσεναλ παίρνει τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ (73' Ιμπαγάσα), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέβας, Σιόβας, Μανιάτης, Γκρέκο (67' Αμπντούν), Φουστέρ, Μασάντο (81' Πάντελιτς), Μήτρογλου.

Μονπελιέ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Θρύλος από ατσάλι, στη Γαλλία. Την τρίτη αγωνιστική, στις 24/10/2012, ο Ολυμπιακός πάει στο Μονπελιέ, να παίξει με την τοπική ομάδα και φεύγει… θριαμβευτής! Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με γκολ του Σαρμπονιέ, στο 49’, ο Ολυμπιακός γυρνάει το ματς ανάποδα και με τους Τοροσίδη (73’) και Μήτρογλου (90’) νικάει και φτάνει στο πρώτο του τρίποντο, στον όμιλο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέβας, Μοδέστο, Μανιάτης, Μασάντο, Γκρέκο (60' Αμπντούν), Φουστέρ (88' Λυκογιάννης), Τζιμπούρ (70' Μήτρογλου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μονπελιέ 3-1

Ακόμη πιο εύκολα, από ότι στο εκτός έδρας ματς, ο Ολυμπιακός κάμπτει την αντίσταση των Γάλλων στο Καραϊσκάκη! Την τέταρτη αγωνιστική, στις 6/11/2012, η Μονπελιέ έρχεται στον Ναό και σημαίνει το 2/2 για τον Θρύλο! Ο Μασάντο στο 4’ κάνει το 1-0 και ο Μπελχαντά στο 67’ ισοφαρίζει. Ο Ολυμπιακός, όμως, βγαίνει από πάνω και με Γκρέκο (81’) και Μήτρογλου (83’) καθαρίζει το ματς και φτάνει στους 6 πόντους!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Μανιάτης, Μοδέστο (74' Φουστέρ), Αμπντούν, Γκρέκο, Μασάντο (87' Φέισα), Μήτρογλου (90+2' Λυκογιάννης).

Σάλκε - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Πέμπτη αγωνιστική και ο Θρύλος χρειάζεται κάτι καλό στο Αουφσάλκε Αρίνα, για να ρεφάρει την ήττα της πρώτης αγωνιστικής. Στις 21/11/2012 το ματς και ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει δυστυχώς, να σταθεί όρθιος. Λυγίζει, αν και το πάλεψε και κράτησε το μηδέν πίσω, με ένα γκολ του Φουχς στο 77’, φέρνοντας αναμνήσεις από το παρελθόν και την… κατάρα του τελευταίου τετάρτου… Ο Ολυμπιακός είχε παράπονα από τη διαιτησία, ζητώντας ένα πέναλτι, του Μάτιπ στον Αμπντούν, στο 75’…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Μανιάτης, Μοδέστο (81' Ιμπαγάσα), Γκρέκο (65' Φουστέρ), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου (74' Τζιμπούρ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Άρσεναλ 2-1

Με το κεφάλι ψηλά και με τρομερή ανατροπή, επί της Άρσεναλ, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση ο Ολυμπιακός, για να συνεχίσει στο Europa League, ως τρίτος. Οι Πειραιώτες νίκησαν, την τελευταία αγωνιστική με 2-1, τους Εγγλέζους και τερμάτισαν τρίτοι, με 9 βαθμούς, έναντι 10 της Άρσεναλ και 12 της Σάλκε. Τελευταία η Μονπελιέ με 2 βαθμούς. Ο Ροζίτσκι άνοιξε το σκορ στο 38’ όμως ο Θρύλος απάντησε με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (Μανιάτης 64’ και Μήτρογλου 73’) και έφυγε νικητής, από το Καραϊσκάκη και με την τιμή του. Το γκολ του Μητρογκόλ ήταν όλα τα λεφτά…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Φέισα (60' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Μασάντο, Γκρέκο, Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

Διαβάστε επίσης