Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υποκλίθηκαν Γιούβε και Ατλέτικο! (vids)

Υποκλίθηκαν Γιούβε και Ατλέτικο! (vids)
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:01

Κάθε χρονιά που περνούσε, ο Ολυμπιακός έφτιαχνε ολοένα και περισσότερο το όνομά του στην Ευρώπη. Σεζόν με τη σεζόν, από το 2010 και έπειτα, ο Θρύλος έβγαινε εκεί έξω, ανάμεσα στους κορυφαίους, ως ίσος και όχι ως… φτωχός συγγενής. Σπουδαία διπλά, μεγάλες νίκες στο Καραϊσκάκη, μοναδικές ευρωπαϊκές βραδιές, Ολυμπιακού μεγαλείου! Το ίδιο έκανε και τη σεζόν 2014-15, στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, απέναντι στα… μεγαθήρια! Και ας μην κατάφερε να προκριθεί…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2

Έπος! Η φιναλίστ του Champions League της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ήρθε στο Καραϊσκάκη, για να αντιμετωπίσει τον Θρύλο. Μπροστά στο κοινό του, το οποίο κατέκλυσε τον Ναό, ο Ολυμπιακός έδειξε στην Ατλέτικο ότι… εδώ είναι Πειραιάς! Ο Μαζουακού άνοιξε το σκορ στο 13’ και ο Αφελάι στο 31’ έκανε το 2-0! Πανδαιμόνιο! Η Ατλέτικο μείωσε με τον Μάντζουκιτς στο 38’, αλλά ο Μήτρογλου στο 73’ έβαλε… τέλος στα όνειρα των Ισπανών. Το μόνο που κατάφερε ο Γκριεζμάν, στο 86’, ήταν να μετριάσει την ήττα της ομάδας του, η οποία υποτάχθηκε στον Ολυμπιακό!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου.

Μάλμε - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Το ματς που επί της ουσίας άφησε εκτός φάσης των «16» τον Θρύλο. Η ομάδα του Μίτσελ δεν κατάφερε να βγάλει τις αρετές της στο γήπεδο, αλλά και ο διαιτητής Καράσεβ στέρησε από τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την ήττα, με τον τρόπο που σφύριζε… Για την ιστορία και τα δύο γκολ των Σουηδών έβαλε ο Ρόσενμπεργκ (42’, 82’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί. Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού. Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (57' Ντομίνγκες), Μανιάτης, Κασάμι (69' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου (79' Διαμαντάκος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Γιουβέντους 1-0

Θρίαμβος, νίκη, Ολυμπιακός! Από τη φιναλίστ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, σε εκείνη που έμελλε να γίνει φιναλίστ εκείνης της σεζόν! Την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο Καραϊσκάκη και κατατρόπωσε την Γιουβέντους! Της έδειξε ότι το όνομά του είναι τεράστιο, όπως και το μέγεθός του. Ο Κασάμι ήταν εκείνος που με πλασέ στο 36’ έριξε στο καναβάτσο την Κυρία…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (91' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μανιάτης, Μήτρογλου (69' Αφελάι).

Γιουβέντους - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2

Την τέταρτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός παραλίγο να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το στάδιο της Γιουβέντους, στο Τορίνο! Παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και πιέζοντας τη Μεγάλη Κυρία, την έκανε να… φοβάται τα χειρότερα! Ο σπουδαίος Πίρλο άνοιξε το σκορ στο 21’, όμως ο Μποτία ισοφάρισε στο 24’! Μάλιστα, ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς ανάποδα, με τον Εντινγκά, στο 61’, όμως ένα λάθος του Ρομπέρτο, έφερε την ισοφάριση, στο 65’. Ένα λεπτό μετά, ο Πογκμπά έκανε το 3-2, το οποίο δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αλλάξει, μέχρι το τέλος…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (77' Κασάμι), Μανιάτης (83' Διαμαντάκος), Ντομίνγκες (72' Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Ατλέτικο Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0

Πολύ δύσκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη, την πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Απέναντι στην Ατλέτικο, σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον και λόγω… Μίτσελ (Ρεάλ-Ατλέτικο γαρ) ο Ολυμπιακός λύγισε. Υπέστη, μάλιστα, βαριά ήττα, όχι πέρα για πέρα δίκαιη, ως αποτέλεσμα, αν και οι Ισπανοί ήταν σαφώς ανώτεροι. Ραούλ Γκαρσί (9’) και Μάντζουκιτς με χατ-τρικ (38’, 62’, 65’) τα γκολ για την Ατλέτικο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (46' Φουστέρ), Αφελάι (46' Κασάμι), Ντομίνγκες (72' Μπουχαλάκης), Μήτρογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μάλμε 4-2

Σε ένα γεμάτο ματς, μπροστά στο κοινό του και με τον Ντομίνγκεζ να κάνει πράγματα και θαύματα, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Μάλμε, την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Συγκεντρώνοντας έτσι 9 βαθμούς, τερμάτισε τρίτος και πέρασε στο Europa League, αφήνοντας τέταρτους τους Σουηδούς. Φουστέρ (22’), Ντομίνγκεζ (63’), Μήτρογλου (87’) και Αφελάι (90’) τα γκολ για τον Θρύλο. Για τη Μάλμε είχαν ισοφαρίσει δύο φορές οι Κρον (59’) και Ρόσενμπεργκ (81’).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μποτία, Αμπιντάλ, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι, Φουστέρ (77' Αφελάι), Ντομίνγκεζ (90 Σιόβας), Μήτρογλου (87΄Μπενίτες).

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα ενόψει Τότεναμ

Το πρόγραμμα ενόψει Τότεναμ

Η πρεμιέρα του Champions League πλησιάζει, για τον Θρύλο και το πρόγραμμα, μέχρι το μεγάλο ματς διαμορφώνεται με τον τρόπο που θα διαβάσετε!