Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ούτε στα τοπικά δύο τέτοιες φάσεις...»

«Ούτε στα τοπικά δύο τέτοιες φάσεις...»
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 - 17:41

Ο Θρύλος προελαύνει στη Super League 1 και μετά και την πεντάρα στον Βόλο, κάθεται στο ρετιρέ. Κόντρα σε όλους και σε όλα, η ομάδα του Μαρτίνς συνεχίζει προς το 45ο. «Η πρώτη μαγκιά θα είναι αυτή, να πάρει το πρωτάθλημα», λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλέφαντος, ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα και ξέρει την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Φοβερή δουλειά κάνει ο Μαρτίνς. Κάθε ματς ο Ολυμπιακός γίνεται καλύτερος, δεν βλέπετε; Είναι καλός προπονητής ο άνθρωπος και η δουλειά του φαίνεται. Είναι ομάδα του προπονητή ο Ολυμπιακός. Το σημαντικό είναι ότι παίζει με τον ίδιο τρόπο, σε όλα τα ματς. Δεν κάνει άλλα εδώ και άλλα εκεί. Παίζει πάντα την ίδια μπάλα! Δουλεμένος στην άμυνα, δεν τρώει γκολ με τίποτα, όποιος και να παίζει πίσω. Αλλά και αν σε βρει μπροστά, ανοιχτό, σου κάνει σίγουρα ζημιά», συνεχίζει.

Και καλά ο Ολυμπιακός. Δουλεμένη ομάδα, σε άμυνα και επίθεση. Στο Περιστέρι τι έγινε, όμως; Η άμυνα του Ατρόμητου δεν έχει δουλέψει στατικές φάσεις; «Αφού ξέρεις ότι ο Βαρέλα πηδάει, ο Κρέσπο πηδάει, αυτός ο Άκπομ, αυτοί οι παίκτες γενικά παίρνουν κεφαλιές. Είναι δυνατόν να παίζεις έτσι στα στημένα; Πρέπει να βοηθήσει και ο προπονητής από τον πάγκο, να δώσει οδηγίες. Εντολές. Ποιος Γούτας και ποιος Ρισβάνης; Έκαναν γιόμες του ΠΑΟΚ και αυτοί έφευγαν, μην τυχόν και κόψουν! Ούτε στα τοπικά δεν τρως δυο φάσεις στο ίδιο λεπτό! Γιατί ο τερματοφύλακας ο Θεοδωράκης που βούταγε στα ψάρια; Αλλού η μπάλα αλλού αυτός! Πρέπει να το κατευθύνεις λίγο το έργο, δεν γίνεται να τρως τέτοιο γκολ στο τέλος…».

Πάντως, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τους υπολοίπους, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής. «Πολύ ανώτερος! Τρομερή δουλειά γίνεται και κόντρα σε όλους και σε όλα. Θα πάει η πεντάρα πάλι σύννεφο φέτος, βλέπω να έχουμε πολλά τέτοια, όσο θα περνάει ο καιρός… Δεν γίνεται να μην το πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, όσα εμπόδια και αν του βάλουν. Εδώ πείτε μου, βλέπετε ποτέ να παίζει ο Ολυμπιακός και να πηδάνε τρεις παίκτες μόνοι τους; Ποτέ των ποτών. Αυτοί του ΠΑΟΚ ήταν μόνοι τους στο 92’! Κενό στην άμυνα, σε στατική φάση. Που το έχετε δει αυτό! Έχει εξοργιστεί ο κόσμος! Ντροπή και αίσχος. Ξάνθη, Βόλος, Παναιτωλικός, Ατρόμητος έχουν πιο πολύ άγχος να νικήσει ο ΠΑΟΚ»…

Φαβορί ο Θρύλος, λοιπόν, για το 45ο, αλλά έχει και Ευρώπη ε; «Θα πάει μακριά, θα με θυμηθείτε. Είδατε από τα προκριματικά τι μπορεί να κάνει. Έχει ανανεωθεί ο Ολυμπιακός, είναι πολύ καλύτερη η ομάδα από πέρυσι! Φαίνεται σε κάθε αγώνα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, που παίρνει τα αποτελέσματα και βάζει πεντάρες, αλλά και στην Ευρώπη. Που είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, απέναντι σε ομαδάρες. Εκεί κάνει μεγάλα πράγματα. Και θα κάνει ακόμα μεγαλύτερα».

Πού οφείλονται όλα αυτά, όμως; «Τι με ρωτάτε τώρα, λες και δεν ξέρετε. Στον κύριο Μαρινάκη. Τον έχω ζήσει από μικρό παιδί, τεράστιος Ολυμπιακός. Είχα ζήσει και τον αείμνηστο τον πατέρα του, τον Μιλτιάδη, σπουδαία οικογένεια. Βοηθάει την ομάδα, έχει δώσει υλικό στον Μαρτίνς. Παικταράδες! Συνολική είναι η βοήθειά του, όμως, όχι μόνο στον Ολυμπιακό. Βοηθάει και κόσμο, πολύ και δεν τα ξέρει και κανένας. Αν είναι όλοι στην ομάδα όπως πρέπει, παίκτες πειθαρχημένοι και λοιπά, θα πάει μακριά ο Ολυμπιακός, να μη φοβάστε τίποτα»…

Διαβάστε επίσης

Πολυφωνία και με τον Βόλο

Πολυφωνία και με τον Βόλο

Οκτώ διαφορετικοί σκόρερ, σε τρία ματς που το σκορ… άνοιξε. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη, από αυτό τον Ολυμπιακό!

MVP ο Σον (pic)

MVP ο Σον (pic)

O Κορεάτης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Τότεναμ, στο 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας.