Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μένει το τεράστιο διπλό στην έδρα της Άρσεναλ! (vids)

Μένει το τεράστιο διπλό στην έδρα της Άρσεναλ! (vids)
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:09

Ο Θρύλος ήταν παρών στη φάση των ομίλων του Champions League και τη σεζόν 2015-16. Βρέθηκε στον έκτο όμιλο, μαζί με τα μεγαθήρια Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ, αλλά και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και δυστυχώς έχασε την πρόκριση στους «16» στην ισοβαθμία. Παρόλα αυτά, έγραψε ιστορία, νικώντας εκτός έδρας την Άρσεναλ, αλλά και την Ντιναμό, χάνοντας, όμως την τελευταία αγωνιστική, από την Άρσεναλ, στο Καραϊσκάκη…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπάγερν Μονάχου 0-3

Μαγική εικόνα το σκορ, με το οποίο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τους Γερμανούς, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, στο Καραϊσκάκη. Το 0-3 αυτό δεν μαρτυρά την εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να στέκεται πολύ καλύτερα και να βάζει δύσκολα στη Μπάγερν. Ένα γκολ του Μίλερ, στο 52’, πολύ τυχερό, έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, όμως τα άλλα δύο γκολ ήρθαν στο τέλος, με τον Ολυμπιακό απλώς να… χαλάει την εικόνα του (Γκέτσε 89’, Μίλερ 90’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Καμπιάσο (66' Φορτούνης), Κασάμι, Ντομίνγκες (61' Ερνάνι), Πάρντο (81' Σεμπά), Ιντέγε.

Άρσεναλ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3

Θρίαμβος, νίκη, Ολυμπιακός! Στις 29/9/2015 ο Θρύλος άλωσε το Έιμιρεϊτς και έγραψε μία από τις πιο σπουδαίες σελίδες, στην ένδοξη ιστορία του, νικώντας με 2-3 την Άρσεναλ! Μετά το 0-3 του πρώτου ματς, με την Μπάγερν, ο Θρύλος πήγε στην Αγγλία, ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Και όμως, με πάθος και θέληση, κατάφερε να σταθεί όρθιος και να βάλει από κάτω τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι… δεν μπορούσαν με τίποτα να σταθούν στα πόδια τους! Ο Πάρντο άνοιξε το σκορ στο 32’ και στο 35’ ο Γουόλκοτ ισοφάρισε… Ο Φορτούνης με απευθείας κόρνερ έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό στο 42’, όμως ο Σάντσες στο 65’ έκανε το 2-2. Ο Ολυμπιακός όμως, είπε «τώρα τελειώνει» και με τον Φινμπόγκασον, στο 66’ έριξε στο καναβάτσο τους Λονδρέζους, φτάνοντας σε μία πελώρια, ιστορική νίκη!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Σεμπά (72’ Ερνάνι), Πάρντο, Φορτούνης (86' Βούρος), Ιντέγιε (46 Φινμπόγκασον).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Και άλλο διπλό! Ο Ολυμπιακός, μετά το Έμιρεϊτς, άλωσε και το Μαξιμίρ! Απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, από τους αδελφοποιημένους με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, φίλους της Ντιναμό, ο Ολυμπιακός στάθηκε στα πόδια του και με γκολ του Ιντέγε στο 79’ έφυγε νικητής!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72' Τσόρι), Σεμπά (89' Ντα Κόστα), Πάρντο (83' Σαλίνο), Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Τρία στα τρία και 9 πόντοι μετά την τέταρτη αγωνιστική! Ο Θρύλος συνέχισε δυνατά και μετά το Μαξιμίρ, νίκησε την Ντιναμό και στο Καραϊσκάκη και μάλιστα με ανατροπή. Ο Χόντζιτς στο 21’ έκανε το 0-1, όμως ο Πάρντο, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 64’, έκανε στο 65’ το 1-1 και στο 90’ έφερε το ματς… ανάποδα, υπογράφοντας την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού! Ακόμη μία…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (51' λ.τ. Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (80' Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64' Πάρντο), Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε.

Μπάγερν Μονάχου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0

Δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια με τους Βαυαρούς, για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν κατάφερε να σταθεί όρθιος, στην Αλιάνζ Αρίνα. Με γκολ των Κόστα (8’), Λεβαντόφσκι (16’), Μίλερ (20’) και Κομάν (70’), ο Θρύλος λύγισε, απέναντι στην ανώτερη Μπάγερν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (78' Σαλίνο), Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67' Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67' Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Άρσεναλ 3-0

Την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός χάλασε, μέσα στο σπίτι του, την εξαιρετική εικόνα, την οποία ο ίδιος είχε δομήσει, στα προηγούμενα παιχνίδια. Με εξαίρεση τα δύο ματς με την Μπάγερν, ο Ολυμπιακός ήταν φανταστικός, όμως χάλασε την προσπάθειά του στο τέλος. Ηττήθηκε με 3-0 από την Άρσεναλ, στο Καραϊσκάκη και έμεινε εκτός συνέχειας Champions Legue, τερματίζοντας τρίτος, με 9 βαθμούς, έναντι… 9 της Άρσεναλ, στη δεύτερη θέση. Πρώτη πέρασε η Μπάγερν και τελευταία έμεινε η Ντιναμό. Σκόρερ και των τριών γκολ ο Ζιρού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (72 Ντομίνγκεζ), Φορτούνης, Πάρντο (86' Φιμπόγκασον), Σεμπά (77' Ερνάνι), Ιντέγε.

Διαβάστε επίσης