Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Γκιλιέρμε διδάσκει τι σημαίνει Ολυμπιακός… (pics)

Ο Γκιλιέρμε διδάσκει τι σημαίνει Ολυμπιακός… (pics)
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 - 17:01
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Πολλά και διάφορα, ενδιαφέροντα όλα, ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της μίνι ταινίας «ο δρόμος προς τα αστέρια» , την οποία παρουσίασε τη Δευτέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στα ΜΜΕ και το κοινό. Αρκετοί παίκτες κατέθεσαν τις εμπειρίες τους, ο προπονητής… Μίλησαν, κυρίως, για θέματα προετοιμασίας, για θέματα πρόκρισης, για τυχερά και ατυχίες και καλά και… στραβά.

Μία ατάκα, όμως, ξεχώρισε. Και αυτή την ατάκα, τη μοιράστηκε με όλους εμάς του ΓΑΥΡΟΥΣ, ο Γκιλιέρμε. Ο μέσος του Ολυμπιακού, από τη Βραζιλία, μας είπε, μέσα σε λίγες λέξεις, πόση σημασία έχει ο Ολυμπιακός, οι επιτυχίες του, οι νίκες του, οι διακρίσεις του, στο πλάθονται νέες γενιές Ολυμπιακών, από μικρά παιδιά.

«Έχω ένα μωρό, που σίγουρα θα του διηγηθώ αυτήν την ιστορία», είπε ο Γκιλιέρμε, δείχνοντας την αξία του να κάνεις ένα παιδί να… γουρλώνει τα μάτια, από θαυμασμό, όταν του διηγείσαι τα κατορθώματα των ηρώων, ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, φορώντας την τιμημένη ερυθρόλευκη φανέλα.

Έτσι πλάθονται νέες γενιές Ολυμπιακών. Έτσι μαθαίνουν τα μικρά παιδιά να αγαπούν κάθε τι που φέρει το κόκκινο, το λευκό και τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο ως έμβλημα. Έτσι μαθαίνουν να αγαπούν τον Θρύλο.

Μάγκας Γκιλιέρμε, είναι ένας από εμάς…

Διαβάστε επίσης

Ο… μελετηρός Σα (pics, vid)

Ο… μελετηρός Σα (pics, vid)

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας μίλησε για μία από τις φάσεις-κλειδιά της παρουσίας του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League.