Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιστορική ισοπαλία με Μπάρτσα στο Καραϊσκάκη! (vids)

Ιστορική ισοπαλία με Μπάρτσα στο Καραϊσκάκη! (vids)
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:24

Πολλά, σπουδαία και ιστορικά πράγματα, έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στο Champions League, όλες αυτές τις 18 σεζόν, κατά τις οποίες συμμετείχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μεγάλες νίκες, μεγάλα διπλά, επικές προκρίσεις, μεγαθήρια υποτάχθηκαν στο Καραϊσκάκη… Την τελευταία, χρονικά, συμμετοχή του, στο Champions League, o Θρύλος την κατέγραψε τη σεζόν 2017-18. Περνώντας στα προκριματικά από Παρτιζάν και Ριέκα, ο Θρύλος έδωσε το παρών στον τέταρτο όμιλο, με τεράστιους αντιπάλους… Μπαρτσελόνα (!), Γιουβέντους (!), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (…) είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, θέτοντας εξ αρχής, ως ρεαλιστικό στόχο, την πρόκριση στο Europa League, σε μια μάχη με τη Σπόρτινγκ…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Σπόρτινγκ 2-3

Κακή αρχή για τον Ολυμπιακό, στη φάση των ομίλων, απέναντι στη Σπόρτινγκ, στο Καραϊσκάκη. Οι Πορτογάλοι αποδείχθηκαν… φοβεροί και τρομεροί και αποδίδοντας διαστημική μπάλα, είχαν το ματς στο 0-3, εις βάρος του Ολυμπιακού, στο ημίχρονο… Ντουμπιά (2’), Ζέλσον (13’), Φερνάντες (43’) τα γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Θρύλος αντεπιτέθηκε στην επανάληψη και με δύο γκολ του Πάρντο, στο 89’ και στο 90’, έσωσε την τιμή του, προσπαθώντας με όλες του τις δυνάμεις, να γυρίσει το ματς… Δεν τα κατάφερε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ένχελς, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (78' Πάρντο), Φορτούνης (46' Ζντιέλαρ), Μάριν, Τζούρτζεβιτς (62' Εμενίκε).

Γιουβέντους - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Στη δεύτερη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε, ξανά, στο Τορίνο, για να αντιμετωπίσει τη Γιούβε. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα και τα δύο ματς με Μπάρτσα, να ακολουθούν αυτό με τη Γιουβέντους, ο Θρύλος κινδύνευε να φτάσει στην πέμπτη αγωνιστική και να μην έχει βαθμό… Η Κυρία αποδείχθηκε ανώτερη του Ολυμπιακού και έκαμψε την αντίσταση των ερυθρόλευκων, με γκολ του Ιγκουαΐν (69’) και του Μάντζουκιτς (80’). Ο Θρύλος άντεξε για περίπου 70 λεπτά, αλλά λύγισε…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Tάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Ένχελς, Κούτρης, Ζντιέλαρ (77' Φορτούνης), Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε, Πάρντο (71' Μπεν), Σεμπά, Εμενίκε (88' Μάριν).

Μπαρτσελόνα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

Απέναντι στην αρμάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, την παρέα του Μέσι και των… υπολοίπων σούπερ σταρ, ο Ολυμπιακός στάθηκε αξιοπρεπώς, στο Καμπ Νου! Ηττήθηκε με σκορ 3-1, χάρη στη μαγεία του Λέο Μέσι, αλλά πέτυχε ένα ιστορικό γκολ, με τον Νικολάου, διατηρώντας ψηλά το κεφάλι! Ο μικρός έκανε το… 1-0 με αυτογκόλ στο 18’, ο Μέσι στο 61’ και ο Ντίνιε στο 64’ έκαναν το 3-0, όμως ο Νικολάου μείωσε στο 89’, με το γκολ (κανονικό) της τιμής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ, (55' Τζούρτζεβιτς) Ρομαό, Ζντίελαρ, Καρσελά (65' Πάρντο), Οφόε (72' Φορτούνης), Ανδρούτσος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπαρτσελόνα 0-0

Η ισοπαλία απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στην τέταρτη αγωνιστική του Champions League, στο Καραϊσκάκη, μπορεί να έδωσε στον Θρύλο, τον μοναδικό βαθμό στον όμιλο, όμως αυτό δεν ήταν το μόνο… Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα, τότε, που κράτησε την Μπάρτσα.. άσφαιρη και της απέσπασε έναν βαθμό, μπροστά στο κοινό του, σε μία αλησμόνητη ατμόσφαιρα. Το χειροκρότημα μεγάλο, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και η λατρεία για τον Μέσι… διάχυτη, στο Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να διδάσκει ποδοσφαιρικό πολιτισμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (75' Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (79' Πάρντο), Φορτούνης (84' Τζούρτζεβιτς).

Σπόρτινγκ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

Δύσκολο έργο είχε και στη Λισαβόνα, ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά, πήγε στο Ζοζέ Αλβαλάδε, την πέμπτη αγωνιστική, για να διεκδικήσει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα του επέτρεπε να το… πάει μέχρι τέλους, στη μάχη για την τρίτη θέση. Δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε με σκορ 3-1 (40’, 66’ Ντοστ, 43’ Σέζαρ / 89’ Οτζίτζα) και επί της ουσίας αποχαιρέτησε συνολικά την ευρωπαϊκή του παρουσία…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Ταχτσίδης (65' Οτζίτζα Οφόε), Πάρντο, Καρσελά (46' Σεμπά), Φορτούνης (57' Τζούρτζεβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Γιουβέντους 0-2

Πάλεψε, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, του τελευταίου αγώνα του, την τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός. Πάλεψε, για να πάρει κάτι καλύτερο, στο σύνολο, από έναν πόντο και να βελτιώσει την εικόνα του. Δεν τα κατάφερε, όμως, γνωρίζοντας ακόμη μία ήττα, από τη Γιούβε, με 2-0. Ο Κουαδράδο στο 15’ έκανε το 1-0 και ο Μπερναρντέρσκι στο 90’ έκοψε… οριστικά, πλέον, τα φτερά του Ολυμπιακού, τελειώνοντας το ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Νικολάου, Ένχελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (61' Φορτούνης), Πάρντο, Σεμπά (46' Μάριν), Τζούρτζεβιτς (71' Μπεν).

Διαβάστε επίσης