Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Από τις καλύτερες ατμόσφαιρες που έχω δει»

«Από τις καλύτερες ατμόσφαιρες που έχω δει»
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 - 23:13

Ενθουσιασμένος με την ατμόσφαιρα που είδε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό ότι δεν έχει ζήσει ξανά κάτι παρόμοιο.

Ο Αργεντινός προπονητής του Θρύλου αποθέωσε τον κόσμο και την ομάδα των Πειραιωτών, χαρακτηρίζοντας ως δίκαιη την ισοπαλία (2-2) κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

- Ποιες είναι οι πρώτες σας σκέψεις μετά το ματς; Πώς νιώθετε;

«Νιώθω απογοητευμένος. Δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι από το ξεκίνημα είχαμε ένα πλάνο και έπρεπε να το σεβαστούμε. Φυσικά πετύχαμε δύο γκολ, το πρώτο με πέναλτι και το δεύτερο ο Λούκας. Μετά δώσαμε ευκαιρίες και το 2-2 ήρθε με οδυνηρό τρόπο για εμάς. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Σήμερα δυστυχώς αποδείχθηκε ότι το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι απαιτητικό, δεν ήταν όπως το παιχνίδι που δώσαμε το περασμένο Σάββατο. Στο δεύτερο μέρος ανεβήκαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να κυριαρχήσουμε».

- Είχαμε το προβάδισμα με 0-2. Από το 2016 δεν είχατε χάσει ένα τέτοιο προβάδισμα και μέσα σε 17 μέρες το χάσατε δύο φορές, μία με την Άρσεναλ και άλλη μία με τον Ολυμπιακό.

«Πιστεύω ότι δεν είχαμε την απαραίτητη αντοχή και ένταση για να πολεμήσουμε σε αυτό το επίπεδο. Εδώ μιλάμε για συγκέντρωση και να προβλέπουμε κάθε κίνηση του αντιπάλου. Αυτό που με δυσαρεστεί είναι ότι δεν μου άρεσε η εμφάνισή μας, όπως είχαμε με την Κρίσταλ Πάλας. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της ομάδας, αλλά με την ποιότητα της προετοιμασίας και το ότι πρέπει να μάχεσαι. Είναι ο τρόπος που θα ματσάρεις τον αντίπαλο. Προηγηθήκαμε 2-0, είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο ότι είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε. Πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να είμαστε πιο απαιτητικοί από τον εαυτό μας».

- Σας εξέπληξε η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως η αντίδρασή του μετά το 0-2; Κι επίσης, ένα γενικότερο σχόλιο για τον Ολυμπιακό.

«Δεν με εξέπληξε καθόλου η απόδοση του Ολυμπιακού, γιατί ξέραμε πόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές έχει. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απογοητεύτηκα όπως ξεκινήσαμε το ματς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός είναι μία ποιοτική ομάδα και θα είναι πολύ ανταγωνιστικός τόσο με την Μπάγερν Μονάχου, όσο και με τον Ερυθρό Αστέρα».

- Πώς σχολιάζετε την απόδοση του Ντελέ Άλι;

«Είμαι χαρούμενος που είναι ξανά μαζί μας, θα τον βοηθήσουμε να είναι 100% μαζί μας για να παοδώσει στο μέγιστο επίπεδο. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Δεν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά συνολικά είμαι ευχαριστημένος».

- Είστε η φιναλίστ ομάδα του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ. Είπατε ότι το αποτέλεσμα δίκαιο. Με βάση την εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες ευκαιρίες. Θεωρείτε ότι είναι όντως τόσο δίκαιο το αποτέλεσμα; Κι επίσης, ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη.

«Ίσως ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες παρά ευκαιρίες. Το ότι μία ομάδα έχει περισσότερες ευκαιρίες ή περισσότερη κατοχή, δεν λέει και πολλά πράγματα. Τώρα σας μιλάω με το συναίσθημα. Αύριο θα σας μιλούσα διαφορετικά, γιατί θα έχω αναλύσει το παιχνίδι. Μπορεί η κατοχή ή οι ευκαιρίες να είναι διαφορετικές. Πιστεύω ότι συνολικά το 2-2 είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Για την ατμόσφαιρα μπορώ να πω ότι είναι από τις καλύτερες που έχω δει σε οποιοδήποτε γήπεδο από την αρχή του ματς και οι οπαδοί έδωσαν ώθηση στην ομάδα τους. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τους οπαδούς και την ατμόσφαιρα και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο».

Διαβάστε επίσης