Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προχωράς, δουλεύεις, νικάς

Προχωράς, δουλεύεις, νικάς
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 - 09:59

Ό,τι έγινε, έγινε. Κυριολεκτικά, όμως. Σε έναν μεγάλο οργανισμό, όπως είναι ο Ολυμπιακός, σε έναν τεράστιο Σύλλογο, αν προτιμάτε, το… κατσούφιασμα δεν πάει. Δεν συνάδει με το μεγαλείο του. Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός δεν άφησε μόνο δύο βαθμούς, αυτή είναι η αλήθεια. Άφησε και την καλή εικόνα, την οποία με κόπο έχτιζε, από την πρώτη προπόνηση της προετοιμασίας, από την πρώτη φάση, στο πρώτο φιλικό. Στραπατσάρισε το κοστούμι του και υπάρχουν περισσότεροι λόγοι, του ενός, για αυτό.

Κόπωση, υπερβολική σιγουριά, χαλάρωση… Κανένα ματς δεν κερδίζεται μόνο με τη φανέλα και το ότι εκείνη του Ολυμπιακού, σε σχέση με εκείνη του Παναθηναϊκού είναι… ασήκωτη, δεν είναι αρκετό, σε ένα ντέρμπι, για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι παίκτες θα έπρεπε να το έχουν δουλέψει καλύτερα, στο μυαλό τους, αυτό το κομμάτι. Ναι είναι καλύτεροι. Ναι είναι πιο ποιοτικοί. Ναι, είχαν το μομέντουμ. Ναι, ήταν το φαβορί. Δεν κατάφεραν να τα βγάλουν στο ΟΑΚΑ, όμως, αυτά.

Ακόμη και έτσι, όμως, ζημιά ανεπανόρθωτη ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Ας είμαστε ρεαλιστές. Μόνο το γόητρο στραπατσαρίστηκε και αν και αυτό παίζει ρόλο, σε ένα μακρύ πρωτάθλημα, μεγαλύτερο ρόλο παίζει η αντίδραση που μπορεί να έχει μία ομάδα, μετά από ένα στραβό αποτέλεσμα, όπως αυτό. Και ποιος είναι ο τρόπος για να το ξεπεράσει, ο Ολυμπιακός, αυτό το στραβό αποτέλεσμα; Μα ένας είναι: Προχωράει, δουλεύει, νικάει.

Είναι τέτοια η φύση του αθλήματος, που πολύ σύντομα το ντέρμπι αυτό θα είναι μία… μακρινή ανάμνηση. Για ελάχιστες ημέρες ακόμη, ο παρηκμασμένος Παναθηναϊκός, ο οποίος αυτή τη στιγμή μοιάζει τόσο μικρός, θα έχει να λέει πως… παρεμπόδισε λιγάκι τον γίγαντα Ολυμπιακό, στον δρόμο του προς το 45ο πρωτάθλημα. Γιατί αυτό και τίποτα παραπάνω, δεν έκανε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής, στο ΟΑΚΑ.

Και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, αυτό που έγινε στο ντέρμπι. Ως ένα εμπόδιο. Ως μία καλή ευκαιρία, για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. Ως μία πρώτης τάξεως αφορμή, για να δουν οι παίκτες ξεκάθαρα, ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν πρόκειται να τους χαριστεί και ότι όταν άπαντες γύρω τους λένε ότι «πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα», το εννοούν. Επομένως, οφείλουν να προχωρήσουν, να δουλέψουν και να νικάνε. Όλα τα ματς μέχρι το τέλος.

Διαβάστε επίσης

Ο Γκερέρο σε ένα κλειστό κλαμπ (vids)

Ο Γκερέρο σε ένα κλειστό κλαμπ (vids)

Ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν το προνόμιο να λένε ότι σκόραραν σε δύο συνεχόμενα ντέρμπι αιωνίων και ο Γκερέρο είναι ένας εξ αυτών. Δείτε ποιοι το έχουν κάνει την τελευταία δεκαετία!