Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ορισμός επιπέδου... δαπέδου!

Ορισμός επιπέδου... δαπέδου!
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 - 08:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι Γερμανοί διαιτητές που είναι στην ελίτ κατηγορία της Ευρώπης είναι οι Ντενίζ Αϊτεκίν και Φέλιξ Τσβάιερ, στην πρώτη κατηγορία φιγουράρουν οι Ντάνιελ Σίμπερτ και Τομπίας Στίλερ, ενώ παλαιότεροι (από τον Στέγκεμαν) στη δεύτερη κατηγορία είναι ο Μάρκο Φριτς (διεθνής από το 2012), οι Μπαστιάν Ντάνκερτ, Τομπίας Βελτς και Κριστιάν Ντίνγκερτ (διεθνείς από το 2013). Όμως. ο Περέιρα όρισε στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 έναν ρέφερι, τον Σάσα Στέγκεμαν που έγινε διεθνής τον Ιανουάριο. Αυτά για να μην νομίζουν ότι δεν τα βλέπουμε...

Τα παραπάνω αποδεικνύουν και το μέγεθος της κοροϊδίας. Ο Περέιρα είχε οκτώ καλύτερες επιλογές Γερμανών διαιτητών, όμως προχώρησε στην ένατη! Δυστυχώς, για τον Πορτογάλο, εκτίθεται με βάση την διεθνή κατάταξη των συμπατριωτών του Στέγκεμαν, επειδή η προαναφερόμενη αξιολόγηση είναι της UEFA.

Ο Περέιρα εκτίθεται και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και πέρσι, στον πρώτο γύρο έφερνε για τα ντέρμπι, με εξαίρεση τον Ισπανό Μανθάνο, διεθνείς διαιτητές από τον... σορό (και από χώρες όπως οι Ελβετία, Δανία, ή έναν ανύπαρκτο Ιταλό, τον Ντοβέρι) και μετά, στον δεύτερο γύρο που είχαν όλα κριθεί έκανε επίδειξη με τους Φριτς, Στίλερ, Βελτς, παράλληλα με έναν Αρμένιο που τον έβαλε ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0 και είδαμε πως είναι η... εξυγίανση α λα Αρμένικα με το 100-0 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Χωρίς αμφιβολία ο Πορτογάλος εκτέθηκε με την επιλογή του Στέγκεμαν (σ.σ. το βλέπετε στις συγκρίσεις με άλλους συμπατριώτες του), όμως περισσότερο εκτέθηκε με την απόδοσή του, με την ανοχή του στις κλωτσιές των παικτών του ΠΑΟ, με τις λίγες καθυστερήσεις, με το ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Σεμέδο, άσχετα αν το έπιασε ο Σα. Με το να φέρνει τους χειρότερους δεν βοηθά να ανέβει το επίπεδο της διαιτησίας, ενώ πρέπει να έρχονται οι καλύτεροι.

Διαβάστε επίσης

Κοιτάζουμε μόνο μπροστά

Κοιτάζουμε μόνο μπροστά

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε. Έδωσε τροφή για σκέψη, διδάγματα, γνώση, διάθεση για συμμόρφωση. Μέχρι εκεί.

Η διαχείριση του ρόστερ στο μυαλό του Μαρτίνς...

Η διαχείριση του ρόστερ στο μυαλό του Μαρτίνς...

Ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε το μήνυμα από το ματς με τον ΠΑΟ, όπου δεν του βγήκε η ίδια ενδεκάδα με Τότεναμ, και αναμένεται να προχωρήσει σε ροτέισον στα επόμενα πολύ κρίσιμα ματς σε Ελλάδα και Champions League...