Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάει αήττητος στο Βελιγράδι!

Πάει αήττητος στο Βελιγράδι!
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 - 21:23

Κόντρα στην αντίπαλό του, αλλά και στον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος άφηνε το ένα πέναλτι πίσω από το άλλο να… περνάνε, δίχως να πηγαίνει καν στο VAR (!), ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τη Λαμία και συνεχίζει αήττητος στην εφετινή Super League και στον δρόμο προς το 45ο. Ο Θρύλος ο οποίος φόρτσαρε για ένα διάστημα στο δεύτερο μέρος, αλλά είχε την καθολική υπεροχή, σε όλο το διάστημα του ματς! Σουντανί και Ελ Αραμπί τα γκολ, με τον Μαροκινό να συνεχίζει καυτός στο σκοράρισμα και τον Αλγερινό να δηλώνει και πάλι παρών!

Η ενδεκάδα του Θρύλου

Ο Πέδρο Μαρτίνς προέβη σε 5 αλλαγές, στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν, από δεξιά προς αριστερά, οι Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Κούτρης. Στον άξονα ήταν οι Καμαρά, Γκιλιέρμε και Βαλμπουενά, ως δεκάρι. Αριστερά άρχισε ο Ποντένσε, δεξιά ο Σουντανί και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Σε ό,τι αφορά τη Λαμία, ο Σωτήρης Αντωνίου επέλεξε τους Βελλίδη, Αντέχο, Πλιάτσικα, Καραμάνο, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Δημούτσο, Σκόνδρα, Βύντρα, Σκαρντουέλι και Σάλιακα.

Το πρώτο μέρος

Από τα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιτεθεί. Ο Βαλμπουενά έπαιρνε πολύ την μπάλα στα πόδια του και έβγαινε αρκετά προς τα δεξιά. Έπαιζε πιο κοντά στον Σουντανί, γεμίζοντας την δεξιά πλευρά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο Αλγερινός συνέκλινε και άφηνε τον Γάλλο συμπαίκτη του δεξιά, για να δημιουργήσει. Μάλιστα, ο Σουντανί έφτασε κοντά στο 1-0, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Συγκλίνοντας. Ωραία κάθετη, στον άξονα, με τον Ποντένσε να στρώνει στον Αλγερινό και εκείνον να μην πλασάρει σωστά τον Βελλίδη και να χάνει την ευκαιρία. Ο Ποντένσε έκανε ανάλογες κινήσεις από τα αριστερά, μπαίνοντας αρκετά συχνά στην περιοχή.

Η Λαμία έδειχνε, από την αρχή του ματς, προσηλωμένη στο αμυντικό της πλάνο και μοναδική διάθεση για επίθεση ήταν η… αντεπίθεση. Δεν ήταν εύκολο, για τον Ολυμπιακό, να περάσει κάθετη πάσα, ανάμεσα σε δύο αμυντικά χαφ και τρία σέντερ μπακ. Ο Καμαρά το προσπάθησε σε μια-δυο περιπτώσεις. Ο Ελ Αραμπί προσπάθησε στο 17’ να φτιάξει μόνος του την φάση και να σκοράρει, καθώς κινήθηκε μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να σουτάρει. Ήταν άστοχος, όμως.

Με την πάροδο της ώρας, στο πρώτο μέρος, το ματς ισορρόπησε. Ο Ολυμπιακός διατήρησε ελαφρά υπεροχή.

Υπέροχη κάθετη πέρασε ο Ματιέ Βαλμπουενά, στον Σουντανί, στο 26’, με τον Αλγερινό να πλασάρει υπό γωνία και τον Βελλίδη να μαζεύει, με διπλή προσπάθεια και προ του επερχόμενου Ελ Αραμπί. Ο Σουντανί έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία στο 28’, όταν σηκώθηκε μόνος του στην κεφαλιά, αλλά αστόχησε για λίγο. Η ευκαιρία προήλθε από στατική του Βαλμπουενά (φάουλ-σέντρα). Στο μισάωρο του ματς, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν στη… σέντρα και εκείνη της Λαμίας όσο πιο πίσω έπαιρνε…

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τη διάταξη, σε 4-4-2, φέρνοντας τον Σουντανί κεντρικά, ως δεύτερο φορ και πηγαίνοντας τον Βαλμπουενά αριστερά και τον Ποντένσε δεξιά. Καμαρά και Γκιλιέρμε έμειναν στον άξονα. Πριν το 40’, οι δύο ακραίοι άλλαξαν και ο Βαλμπουενά πήγε δεξιά. Έμειναν έτσι για περίπου… δύο φάσεις. Το πρώτο μέρος όδευε προς το τέλος του και ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ήλεγχε το ματς, αλλά δεν έδειχνε την απαιτούμενη ένταση στις προσπάθειές του, με αποτέλεσμα να μην έχει το γκολ που έψαχνε.

Με το VAR τι έγινε;

Στα τελειώματα του πρώτου μέρους, ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος δεν υπέδειξε πέναλτι επάνω στον Σουντανί , σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν πήγε καν στο VAR για να τσεκάρει εάν υπήρξε παράβαση! Δικαίως ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για το γκρέμισμα του Αλγερινού μέσα στην περιοχή, αλλά ο ρέφερι από την Αρκαδία, δεν είχε καν… αμφιβολίες!

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε απαράλλαχτος στην επανάληψη και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να πιέσει πάλι, για να βρει, αυτή τη φορά, το γκολ, που του έλειψε στο πρώτο μέρος. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε σηκώσει Λοβέρα, Γκερέρο και Μπενζιά, για ζέσταμα και στο 59’ φώναξε κοντά του τον νεαρό Αργεντινό, για να μπει στο ματς. Πριν προλάβει να γίνει αυτό, ο Ολυμπιακός φώναξε, ξανά δικαίως, για χέρι του Σκόνδρα στην φάση του 61’, όμως αμέσως μετά, ο Θρύλος βρήκε το γκολ που αναζητούσε! Ο Σουντανί ήταν ο σκόρερ και δημιουργός (στην τελική πάσα) ήταν ο Ελ Αραμπί! Στο 61’, λοιπόν, ήρθε το πολυπόθητο προβάδισμα, για τον Ολυμπιακό και αμέσως μετά, στο 63’, ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο του Λοβέρα!

Αμέσως ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του και προσπάθησε να φτάσει άμεσα και σε δεύτερο γκολ. Έδειχνε, πλέον, πιο απελευθερωμένος, κάτι λογικό, αφού το γκολ του έδωσε αέρα! Δεν άργησε, μάλιστα, να έρθει και το 2-0, με τον Ελ Αραμπί, να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ, στο 70’ στο οποίο άρχισε από συνεργασία Λοβέρα-Κούτρη και σέντρα του δεύτερου! Με το 2-0 ως παρακαταθήκη, πλέον, ο Ολυμπιακός μπορούσε να παίξει κατά το δοκούν. Να κάνει, παράλληλα, συντήρηση δυνάμεων, για το ματς της Τρίτης, στη Σερβία. Ο Μπενζιά πέρασε στη θέση του Ποντένσε, στο 78’.

Ο Σουντανί βγήκε πάλι στο πλάι, με τον Λοβέρα να πηγαίνει αριστερά, τον Μπενζιά, να παίζει μπροστά από Καμαρά-Γκιλιέρμε και τη διάταξη να γίνεται περισσότερο ένα 4-3-3, πλέον. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κρατά την μπάλα στην κατοχή του και να πιέζει, για να βρει και άλλα γκολ. Είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Όχι μόνο σε εκείνο το σημείο, αλλά συνολικά, από την αρχή. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε τις αλλαγές του, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, στην θέση του Σεμέδο. Κίνηση με πολλαπλό νόημα. Ο Μαρτίνς χρειάζεται όλους τους παίκτες του σε ετοιμότητα και το έδειξε, ενώ έδωσε και ανάσες, έστω και… λίγες, στον Πορτογάλο βράχο της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός πάει αήττητος στο Βελιγράδι, τόσο σε επίπεδο Super League 1, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Μόνο ο Θρύλος τα κάνει αυτά!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Σεμέδο (88’ Αβραάμ), Μπα, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (63’ Λοβέρα), Ποντένσε (78’ Μπενζιά), Σουντανί, Ελ Αραμπί.

Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Σάλιακας (60’ Τουράμ), Σκαρντουέλι, Βύντρα, Πλιάτσικας (43’ Τζανετόπουλος), Αντέχο, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Καραμάνος.

Διαβάστε επίσης

Έδωσε το σύνθημα ο κόσμος του Θρύλου!

Έδωσε το σύνθημα ο κόσμος του Θρύλου!

Οι ΓΑΥΡΟΙ δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο Ναό στο ματς με την Λαμία, δίνοντας το σύνθημα για «διπλό» στην Σερβία, αλλά και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ντεμπούτο για Λοβέρα!

Ντεμπούτο για Λοβέρα!

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε στο ματς με την Λαμία την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Θρύλου.