Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανάλυση: 4+4 εναλλαγές, για 2 γκολ! (pics, vid)

Ανάλυση: 4+4 εναλλαγές, για 2 γκολ! (pics, vid)
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019 - 16:49
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ, το βράδυ του Σαββάτου, κόντρα στη Λαμία, στο Καραϊσκάκη. Αμφότερα δείχνουν ομάδα δουλεμένη, αφού αμφότερα έχουν ως βάση το απλό, ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Καλή πάσα, καλή κίνηση στον κενό χώρο, καλό τελείωμα. Παράλληλα, φανερώνουν πολλή δουλειά, μέσα στην προπόνηση, καθημερινά, στο Ρέντη. Αυτή, άλλωστε, είναι και η ουσία, πίσω από την εικόνα του Ολυμπιακού, η οποία «με τα πάνω και τα κάτω της», διαρκώς βελτιώνεται!

Στην ανάλυση που ακολουθεί, απλοποιούμε το… απλό! Δείτε, καρέ-καρέ, τις 4+4 εναλλαγές, που χρειάστηκαν, για να βρει ο Ολυμπιακός τα δύο γκολ του. Στο τέλος, μπορείτε να τα δείτε όλα αυτά και σε βίντεο, σε φυσική κίνηση, για να αντιληφθείτε πλήρως, την ομορφιά και των δύο φάσεων.

ΓΚΟΛ 1 - ΜΕ 4 ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Κούτρης αρχίζει την επίθεση από την άμυνα. Περνάει την πρώτη πάσα, κάθετα, στον Βαλμπουενά, στον χώρο του κέντρου.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά παίρνει την κίνηση από τον Ποντένσε, στον κενό χώρο και πετάει την μπάλα στην πλάτη του αμυντικού, εκεί όπου ο Ποντένσε θα βρεθεί!

Πορτογάλος παίρνει την εύστοχη (φυσικά) πάσα του Βαλμπουενά και στην κίνηση γυρνάει παράλληλα, στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου κινείται ο Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός κοντρολάρει και βλέπει, αυτομάτως, τον Σουντανί, ο οποίος σαν κρυφός σέντερ φορ, έχει κινηθεί στο ύψος του πέναλτι, περίπου. Του περνάει την μπάλα, με μια απλή, εύστοχη πάσα.

Ο Αλγερινός, με σωστό πλασέ, τελειώνει την φάση, πριν ο αντίπαλός του τον κλείσει και γράφει το 1-0!

ΓΚΟΛ 2 - ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Λοβέρα έχει την μπάλα στην κατοχή του, έξω από την περιοχή και αριστερά. Κινείται προς τον Κούτρη και του περνάει την πρώτη, κοντινή πάσα.

Ο Κούτρης παίρνει την μπάλα και συγκλίνει, πασάροντας στον Γκιλιέρμε, μέσα στην περιοχή.

Ο Γκιλιέρμε αντιλαμβάνεται ότι θα κλειστεί και παίζει το «ένα-δύο», άμεσα, με τον Κούτρη, επιστρέφοντάς του την μπάλα.

Ο «Λέο» σηκώνει το κεφάλι του και βλέπει, μέσα στην περιοχή, τον Ελ Αραμπί, στρατηγικά τοποθετημένο. Τον βρίσκει με εύστοχη σέντρα.

Ο Μαροκινός, με αεροπλανικό τελείωμα που θα ζήλευε και ο… Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τελειώνει την φάση, νικώντας από κοντά τον Βελλίδη και γράφει το 2-0.

Δείτε τις δύο φάσεις στο βίντεο, ώστε σε φυσική κίνηση να αντιληφθείτε καλύτερα, την απλότητά τους. Αποτέλεσμα δουλειάς, του Πέδρο Μαρτίνς και των παικτών, στην προπόνηση.

Διαβάστε επίσης

«Δύο μέρες ακόμη» (pic)

«Δύο μέρες ακόμη» (pic)

Μετράμε αντίστροφα για το μεγάλο και ιστορικό παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στην Σερβία.