Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «μπαγκέτα» στον Μπενζιά

Η «μπαγκέτα» στον Μπενζιά
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019 - 19:37

Οι σοβαρές αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, στο αποψινό ματς, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ενδεκάδες αφορούν στο κέντρο. Ο Καμαρά, ο Μπουχαλάκης και ο Μπενζιά, παίρνουν το χρίσμα από τον Μαρτίνς, για τον άξονα και ο Αλγερινός παίρνει την… μπαγκέτα από τον Βαλμπουενά, για να φτιάξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, από το κέντρο.

Ο Μπενζιά μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις του άξονα, καθώς τον βοηθούν τόσο η τεχνική του, όσο και η σωματοδομή του. Μπορεί να μαρκάρει, να κλέβει μπάλες, αλλά και να προωθεί με επιτυχία το παιχνίδι μπροστά. Έχει και δημιουργικά χαρίσματα, καλή πάσα, κάθετη και διαγώνια και απόψε το βράδυ καλείται να το δείξει, στο χορτάρι του Ράικο Μίτιτς.

Δύσκολο το έργο του, όταν την θέση που θα έχει απόψε στην ενδεκάδα κάλυπτε ο Κώστας Φορτούνης και καλύπτει, ελλείψει του Κώστα, ο Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά ο Μπενζιά έχει και το ταλέντο και το ποδοσφαιρικό θράσος (αλλά και καλές εκτελέσεις στατικών φάσεων), για να κάνει μεγάλα πράγματα, απόψε στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα.

Διαβάστε επίσης