Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο… «χασάπης» ρέφερι γύρισε με το «έτσι θέλω» το ματς

Ο… «χασάπης» ρέφερι γύρισε με το «έτσι θέλω» το ματς
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019 - 00:41

Η αποβολή του Μπενζιά ήταν ένα μόνο από τα λάθη του διαιτητή Μπενουά Μπαστιάν, στο ματς του Ολυμπιακού, με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι. Ο διαιτητής από τη Γαλλία απέβαλε, με το «έτσι θέλω» τον Μπενζιά, σε μία τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα, για ένα φάουλ στο κέντρο, στο οποίο μπλέκονται τα πόδια του παίκτη του Ολυμπιακού, με εκείνα του αντιπάλου του. Δεν ήταν μόνο αυτό, όμως, αφού ο Γάλλος είχε θέμα και με αρκετά φάουλ, τα οποία έδινε εις βάρος του Ολυμπιακού.

Με την απόφαση του να αποβάλει τον Μπενζιά, ο Μπαστιάν ανάγκασε τον Ολυμπιακό να κλειστεί στα καρέ του, για να προστατεύσει το αποτέλεσμα, το οποίο κρατούσε στα χέρια του, μέχρι εκείνο το σημείο. Το παιχνίδι έγινε… τελείως ανάποδο, για τον κυρίαρχο -μέχρι τότε- Ολυμπιακό, ο οποίος με το τραγικό λάθος του Μπαστιάν, έχασε την ισορροπία του στο γήπεδο, οπισθοχώρησε και ουσιαστικά ο Αστέρας βρήκε τα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία μέχρι το 56’ δεν είχε.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Αστέρας δεν είχε απειλήσει, ουσιαστικά, τον Ολυμπιακό, μέχρι την αστεία αποβολή του Μπενζιά. Και έκτοτε, εμφανίστηκε, ως άλλη ομάδα, στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει, με την ελπίδα να κρατήσει το προβάδισμά του. Δεν τα κατάφερε, με τον Μπαστιάν να αποφασίζει, για αυτό…

Διαβάστε επίσης

«Δεν αξίζαμε να χάσουμε»

«Δεν αξίζαμε να χάσουμε»

Οι δηλώσεις του Βασίλη Τοροσίδη μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.