Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η σωστή αντίδραση δείχνει τον δρόμο

Η σωστή αντίδραση δείχνει τον δρόμο
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019 - 10:13

Είναι πολύ εύκολη η… κατρακύλα στην εσωστρέφεια, μετά από ατυχή αποτελέσματα. Ειδικά με ομάδες απαιτητικές, όπως ο Ολυμπιακός, με απαιτητικό κόσμο, είναι εύκολο να έρθουν όλα ανάποδα και από εκεί που άπαντες παραδέχονται την ανωτερότητα της ομάδας, να θέσουν τα πάντα σε… αμφισβήτηση. Το έχουμε δει στο παρελθόν, τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και σε άλλες ομάδες. Επικριτές και… βαλτοί, άλλωστε, υπάρχουν παντού γύρω-γύρω και αυτή είναι η δουλειά τους. Να σπέρνουν διχόνοια. Στα ΜΜΕ, στα Social Media, παντού.

Ο Ολυμπιακός, όμως, μετά το Βελιγράδι, αντέδρασε σωστά. Δεν άφησε τον προβληματισμό να κυριαρχήσει. Δεν άφησε την εσωστρέφεια να αναπτυχθεί. Χωρίς να βγάλει ουδεμία αδιαφορία για το θέμα, το άφησε να προβληματίσει, στον βαθμό που έπρεπε! Κατά τα άλλα, έστρεψε το βλέμμα του άμεσα, στον επόμενο στόχο. Αυτός είναι ο τρόπος, άλλωστε, για να προχωράς.

Οι άνθρωποι συνεχίζουν να στέκονται στα πόδια τους και να προχωρούν, όταν συναντούν δυσκολίες, βάζοντας νέους στόχους. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Μια μικρογραφία της ζωής. Οι ομάδες θέτουν νέους στόχους, κεντράρουν σε νέες προκλήσεις και εφορμούν. Όπως εφορμά ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη, για να νικήσει τον Άρη και να βάλει τέλος, ακόμη και στη μικρότερη μουρμούρα, που μπορεί να υπάρχει.

Αυτή η αντίδραση μπορεί να αποτελέσει τον βασικό οδηγό για την επόμενη ημέρα, συνολικά. Ο Ολυμπιακός διαρκώς μεγαλώνει και ωριμάζει, ως οργανισμός και ως ομάδα. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος, μετά το Βελιγράδι. Γιατί πάντοτε, ακόμη και στα πιο στραβά αποτελέσματα, υπάρχει κάτι θετικό, το οποίο μπορεί να βγει.

Διαβάστε επίσης

Πίσω στην πεπατημένη

Πίσω στην πεπατημένη

Ο Πέδρο Μαρτίνς επανέρχεται στη γνωστή του συνταγή, ενόψει Άρη, προκειμένου ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στις νίκες.