Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τσιμίκας με το… μαχαίρι στα δόντια

Τσιμίκας με το… μαχαίρι στα δόντια
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 - 09:40
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Κώστας Τσιμίκας, από την αρχή της σεζόν. Ο Έλληνας αμυντικός του Ολυμπιακού συνεχίζει, έκτοτε, σε υψηλό επίπεδο, δείχνοντας άρδην βελτιωμένος, σε σχέση με την περσινή χρονιά, κατά την οποία είχε ήδη κάνει πολλά βήματα προς τα εμπρός.

Ο Τσιμίκας έχει «καπαρώσει» την θέση βασικού, στο αριστερό άκρο της άμυνας, ανεβάζοντας το παιχνίδι του Ολυμπιακού και δείχνοντας, με τρόπο σαφή και κατανοητό, ότι η δουλειά και το πείσμα δικαιώνονται.

Ο νεαρός αποκόμισε ένα μικρό πρόβλημα, μετά το σκληρό τάκλιν, το οποίο του έκανε ο Μάρκο Μάριν, στα τελευταία λεπτά του αγώνα του Ολυμπιακού, στο Βελιγράδι. Έκτοτε η συμμετοχή του στο προσεχές παιχνίδι, κόντρα στον Άρη, κατέστη αμφίβολη, αλλά με… τάση προς το «ναι».

Ο Τσιμίκας επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί, καθώς αισθάνεται καλά. Αυτό, όμως, αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την προπόνηση του Σαββάτου. Το πείσμα του Κώστα Τσιμίκα είναι το «όπλο» του, αλλά και «όπλο» στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θα χρειαστεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παίκτες-μονομάχους, έτοιμους για… πόλεμο.

Διαβάστε επίσης

Αμφίβολος για Ολυμπιακό ο Αλάμπα…

Αμφίβολος για Ολυμπιακό ο Αλάμπα…

Ο αριστερός μπακ της Μπάγερν Μονάχου φαίνεται ότι δεν θα προλάβει τη «μάχη» με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League…