Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Τζοβάρας που δεν μπορεί και οι βοηθοί... αλαλούμ!

Ο Τζοβάρας που δεν μπορεί και οι βοηθοί... αλαλούμ!
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019 - 14:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παραμένουν άγνωστα τα κριτήρια με τα οποία ο Περέιρα επέλεξε τον Τζοβάρα (Φθιώτιδας) για το σημερινό παιχνίδι Άρης-Ολυμπιακός. Όχι, επειδή στο παρελθόν η ένωσή του είχε φιλοξενήσει σε εκδήλωση τους Τεβεκέλη, Γιαννάκη Παπαδόπουλο, τότε που η... εξυγίανση ήταν ζάχαρη και μέλι. Η κριτική μας είναι αγωνιστική και αναφερόμαστε ότι στο δύσκολο παιχνίδι που σφύριξε, συγκεκριμένα Άρης-ΠΑΟ 1-1, την περσινή 12η αγωνιστική, ο 35χρονος ρέφερι τα έκανε... μαντάρα!

Η διαιτησία ήταν από τις χειρότερες της προηγούμενης σεζόν, με πιο σημαντικά-εξόφθαλμα λάθη τα εξής:

14': Λάθος το πέναλτι, με το οποίο σκόραρε ο Αρης, καθώς η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι του Γιόχανσον αλλά και να έβρισκε, δεν υπήρχε παράβαση, επειδή χτύπησε πρώτα στο πόδι του παίκτη του Παναθηναϊκού.

92': Λάθος το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ, με το οποίο έκανε το 1-1. Το «εκβίασε» ο Μπουζούκης που έπεσε πάνω στον Σιώπη.

Για να δείτε τι έγινε, μετά από αυτό το παιχνίδι ο Τζοβάρας σφύριξε: Απόλλων - Αστέρας Τρίπολης 0-2, Ατρόμητος-Λεβαδειακός 1-0, Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-0, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-5, Αστέρας-Πανιώνιος 3-0. Φυσικά και σε κάποια από αυτά τα ματς δεν απέφυγε τα λάθη.

Φέτος, σφύριξε: 2η αγωνιστική Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-2, 3η αγωνιστική Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-3. Στο ματς στο Περιστέρι δεν έπρεπε να μετρήσει το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Οφειλε να δει ότι ο Ρισβάνης έκανε κίνηση να διώξει τη μπάλα, δεν είναι λάθος παίξιμο όπως το δικαιολογούν, άρα «ισχύει» το οφσάιντ του επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Έβγαλε ...μάτια

Πριν από έναν χρόνο, η παραμονή του Τζοβάρα (Φθιώτιδας) στον πίνακα της Λίγκας αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Την 30ή αγωνιστική που ήταν η τελευταία της σεζόν 2017-18 ο Τζοβάρας σφύριξε Απόλλων-ΑΕΚ 0-1, όπου στο 27' ο Λιβάγια έσπρωξε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Χουάντερσον. Όμως, εν λόγω ρέφερι έβγαλε κίτρινη αντί για το κόκκινη στο παίκτη της ΑΕΚ. Ένα λάθος που έβγαλε μάτια...

Η εικόνα των βοηθών

Πρώτος βοηθός του Τζοβάρα στο «Βικελίδης» θα είναι ο Χασάν Κούλα (Ξάνθης). Το περίεργο είναι ότι αν και οι βοηθοί είναι 50, ο Κούλα μπαίνει για δεύτερη φορά στον Ολυμπιακό, καθώς ήταν και στη Λάρισα. Ορίζεται για δεύτερη φορά φέτος, η οποία είναι κι αυτή στον Ολυμπιακό! Πέρσι, είχε μπει σε τρεις αγώνες των «ερυθρολεύκων»: 03/12/18: Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1, 02/02/19 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0, 21/04/19 Λαμία-Ολυμπιακός 2-1. Πέρσι, ο Κούλα ήταν ο βοηθός με τους περισσότερους ορισμούς στο πρωτάθλημα. Μπήκε επίσης τρεις φορές στον ΠΑΟΚ και δυο φορές στην ΑΕΚ.

Αντίθετα, ο Μεϊντανάς (Αχαΐας), λόγω απειρίας και επειδή μπορεί να είναι και στενοχωρημένος που δεν έγινε διεθνής, είναι ο πιο «επικίνδυνος» να κάνει λάθη, καθώς και η ψυχολογία παίζει ρόλο στην απόδοση των ρέφερι. Ο δεύτερος βοηθός του Τζοβάρα μπήκε μια και μόνη φορά στον Ολυμπιακό (στις 31.03/18, στο περσινό εκτός έδρας παιχνίδι (1-1) με τον Λεβαδειακό). Επίσης, σημειώστε ότι στο πρωτάθλημα δεν έχει οριστεί σε κανένα ματς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, άρα με ποιο κριτήριο μπήκε στο Άρης-Ολυμπιακός;

Διαβάστε επίσης

Σκόραρε ο Ανδρούτσος

Σκόραρε ο Ανδρούτσος

Ο νεαρός μέσος ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στον Ατρόμητο από τον Ολυμπιακό σκόραρε ένα πανέμορφο τέρμα στη νίκη με 3-2 κόντρα στο Βόλο.

Βαλμπουενά: «Σαν στο σπίτι μου εδώ»

Βαλμπουενά: «Σαν στο σπίτι μου εδώ»

Ο Γάλλος ηγέτης του Ολυμπιακού παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη γαλλική L’ Equipe και αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ολυμπιακό και όχι μόνο.