Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Καράβι που βουλιάζει» είναι η ΕΠΟ

«Καράβι που βουλιάζει» είναι η ΕΠΟ
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Χειρότερα δεν γίνεται για τα οικονομικά της ομοσπονδίας, κάποιοι υποστηρίζουν ότι απειλείται και με... κραχ. Οι υπάλληλοι από 90 που ήταν, τώρα ξεπερνούν τους 130. Προσθέστε και τις υπέρογκες αμοιβές διευθυντών και άλλων στελεχών που «εκτίναξαν» τη μισθοδοσία στα 6 εκατ. ευρώ από τα 3,5. Αντίθετα, αφαιρέστε τα σημαντικά έσοδα από την Εθνική που ήταν ο «βασικός αιμοδότης της», καθώς η τελευταία φορά που προκρίθηκε ήταν στο μουντιάλ της Βραζιλίας.

Από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό πως έχει η κατάσταση. Ηδη, στην ομοσπονδία ξεκίνησε προσπάθεια για να σώσουν ό,τι μπορούν, όμως δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο. Πάντως, η Superleague δείχνει ανοχή, καθώς ο Λυσάνδρου ...πάγωσε το αίτημα των ομάδων για μείωση των χρημάτων που δίνει η διοργανώτρια στην ΕΠΟ. Σύμφωνα με μελέτη η Λίγκα αποδίδει συνολικά 11,5 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία! Αυτά προέρχονται από τα δικαστικά παράβαλα, ποσοστά από τις μεταγραφές και από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, όπως επίσης και από την αναλογία (60 % υπέρ της ΕΠΟ) των προστίμων που επιβάλλονται στις ομάδες και το 60 % από τα πρόστιμα δόθηκε για να πληρώνει η ομοσπονδία τη διαιτησία, όμως πλέον την πληρώνουν οι ΠΑΕ!

Διαβάστε κάποια μέτρα:

-«Πρέπει να γίνει αναθεώρηση όλων των τρεχουσών δραστηριοτήτων της ΕΠΟ για τη χρονική περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019».

-«Όλες οι επιτροπές και τα τμήματα πρέπει να συνεννοηθούν με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (διαβούλευση) όσον αφορά το αναθεωρημένο και τροποποιημένο πλάνο δραστηριοτήτων για το υπόλοιπο του 2019».

-«Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία συνεδρίαση επιτροπής για το υπόλοιπο του 2019»

-«Από το 2020 και εντεύθεν, κάθε επιτροπή θα μπορεί να συνεδριάζει μέχρι 4 φορές ανά έτος. Σε περίπτωση ανάγκης συνεδρίασης των επιτροπών, αυτή θα γίνεται μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης».

-«Καμία σύμβαση, έγγραφο, κ.λπ., ή άλλη απόφαση με οποιοδήποτε οικονομικό αντίκτυπο, δεν θα υπογράφεται χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών».

Διαβάστε επίσης

Ο καλός... θεατής Μέλο Περέιρα

Ο καλός... θεατής Μέλο Περέιρα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, ο οποίος φωνάζει για μπούλινγκ, θα ζητήσει μέτρα για την προστασία των διαιτητών, μετά το «ντου» του Μελισσανίδη;