Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάθε ματς, ευκαιρία για νέα διάκριση

Κάθε ματς, ευκαιρία για νέα διάκριση
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 - 12:54
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Δύσκολο το πρόγραμμα που ακολουθεί, μετά τη διακοπή, για τον Ολυμπιακό. ΟΦΗ, Μπάγερν Μονάχου, ΑΕΚ. Δύσκολα παιχνίδια, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον και με μεγάλη ανταμοιβή, αν ο Ολυμπιακός κάνει καλά τη δουλειά του και πάρει αυτά που πρέπει να πάρει.

Αρχίζουμε από το ματς της Ευρώπης. Ένα από τα πιο δύσκολα, συνολικά, στο Champions League, όλων αυτών των ετών, για τον Ολυμπιακό. Θυμόμαστε τις τελευταίες συναντήσεις του Θρύλου με την Μπάγερν Μονάχου και το τι είναι ικανοί να κάνουν οι Βαυαροί. Στον Ολυμπιακό δίνεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει να πάρει κάτι καλό, απέναντι στου φοβερούς και τρομερούς Γερμανούς. Οι οποίοι, για να θυμίσουμε, σε όσους ξεχνούν, σκόρπισαν την Τότεναμ, την προηγούμενη αγωνιστική… Έτερον, εκάτερον, βέβαια. Ο Ολυμπιακός μπορεί να δώσει τη μάχη του και να επιχειρήσει να πάρει και μία… άτυπη ρεβάνς, για την σεζόν 2015-16.

Στο πρωτάθλημα, τη διακοπή του πρωταθλήματος ακολουθεί το ματς με τον ΟΦΗ. Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο Θρύλος υποδέχεται τους Κρητικούς στο Καραϊσκάκη, οι οποίοι, όπως είχε φανεί και στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλά ότι η ομάδα του πρέπει να επανέλθει στην αγωνιστική δράση με νίκη και για να το κάνει αυτό, πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ. Έτσι, η ομάδα θα κερδίσει ηρεμία, ενόψει Μπάγερν και ΑΕΚ.

Και ερχόμαστε στο παιχνίδι της όγδοης αγωνιστικής, με αντίπαλο την ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκη. Ένα ματς, το οποίο μπορεί να δώσει τεράστιο αβαντάζ, στον Ολυμπιακό, έναντι της αντιπάλου του, στην υπόθεση «τίτλος». Η ΑΕΚ είναι θεωρητικά ένας εκ των διεκδικητών του τίτλου και νίκη σε εκείνο το σημείο, θα φέρει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος. Ο Θρύλος έχει δείξει και στο παρελθόν, ότι την… έχει την ΑΕΚ.

Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι τα επόμενα τρία παιχνίδια, με ΟΦΗ, Μπάγερν Μονάχου και ΑΕΚ, μπορούν να κρίνουν πολλά, για τη σεζόν και να δώσουν ακόμη περισσότερα, στον Θρύλο.

Διαβάστε επίσης

Δουλειά στις στατικές φάσεις

Δουλειά στις στατικές φάσεις

Ο Ολυμπιακός παίρνει πράγματα από τις στατικές φάσεις, αλλά εσχάτως δέχεται και γκολ και ο Μαρτίνς δουλεύει πολύ σε αυτό το κομμάτι, για να το τελειοποιήσει.