Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σημείο αναφοράς και στις δύο εστίες

Σημείο αναφοράς και στις δύο εστίες
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 - 10:19
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Κάθε αγώνας που περνάει, κάθε υποχρέωση του Ολυμπιακού, κάθε προπόνηση, μέσα στην εβδομάδα, αναδεικνύει την αξία και το στάτους του Ρούμπεν Σεμέδο, για τον Ολυμπιακό. Ένας ποδοσφαιριστής - ηγέτης, από εκείνους οι οποίοι κρίνονται κάτι περισσότερο από απαραίτητοι, για μία ομάδα. Και όχι μόνο στην άμυνα.

Ο Πορτογάλος στόπερ έχει τη δυνατότητα (καθώς έχει την ικανότητα) να καθοδηγεί σωστά τους παρτενέρ του, στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Αλλά όχι μόνο. Συνεργάζεται άψογα με τα μπακ (κυρίως τον Ομάρ, προς την πλευρά του οποίου βρίσκεται πιο συχνά), αλλά και με τους κεντρικούς χαφ μπροστά του. Και, φυσικά, με τον «άσο» του Ολυμπιακού, τον Ζοζέ Σα. Ο Σεμέδο έχει τον ρόλο του καθοδηγητή στα μετόπισθεν και από αυτό ο Ολυμπιακός κερδίζει πολλά.

Παράλληλα, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αναγεννιέται και ο ίδιος, μέσω των εμφανίσεών του, με τον Ολυμπιακό, μπορεί να συνεισφέρει και στο σκοράρισμα. Αναδεικνύεται, παράλληλα με την προσφορά του στην άμυνα, σε σημείο αναφοράς και στην επίθεση. Εκεί όπου στις στατικές φάσεις, έχει πάντα τον πρώτο λόγο, για να πάρει μία κεφαλιά, η οποία μπορεί να στείλει την μπάλα, να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίχτυα.

Είναι πολύπλευρη η παρουσία του Ρούμπεν Σεμέδο, στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Και άπαντες, γύρω του, επωφελούνται από αυτή. Κυρίως, όμως, ο ίδιος ο Θρύλος.

Διαβάστε επίσης