Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

To VAR που έγινε... τέρας σαν την «εξυγίανση»!

To VAR που έγινε... τέρας σαν την «εξυγίανση»!
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε έχει επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή. Αν προτιμάτε η... καταστροφή μιας επένδυσης που ο ελληνικός λαός πλήρωσε υπερτιμολογημένη, σύμφωνα με καταγγελίες, μιας επένδυσης που κόστισε 13 εκατ. ευρώ. Όταν προανήγγειλαν την τοποθέτησή του VAR, στις 18 Ιανουαρίου 2018, ο τότε Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος έκαναν... σόου και υπόσχονταν ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όμως, έξι αγωνιστικές μετά την χρήση του, το VAR αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα, καθώς έχει απαξιωθεί, το... κατάπιε η «εξυγίανση» ή, αν προτιμάτε, έγινε ένα... τέρας, σαν την «εξυγίανση»! Επίσης, κανείς αρμόδιος δεν βγαίνει να εξηγήσει τίποτα, αν και στην πρόσφατη σύσκεψη που διοργάνωσε ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή ευθύνη και προσπάθησε να βγάλει άκρη σχετικά με τη σωστή λειτουργία του, στην πρόσφατη σύσκεψη λοιπόν αποφάσισαν να ενημερώσουν τους φιλάθλους και τις ομάδες για το πρωτόκολλο και γενικά για τη χρήση του!

Στο μεταξύ προέκυψε και ένα «καυτό» ερώτημα: Γιατί έβαλαν το VAR, χωρίς τη γραμμή του οφσάιντ; «Για να εξυπηρετεί το ...συνεργείο» όπως είπε ο Κούγιας; Γιατί, ενώ δαπανήθηκαν ένα κάρο λεφτά δεν μπήκε γραμμή του οφσάιντ αλλά χρειάζονται επιπλέον 5 εκατ. ευρώ για να μπει; Αυτό δεν θα είναι VAR αλλά... κούκος αηδόνι!

Ουσιαστικά, λοιπόν, δεν υπάρχει VAR, αλλά ένα... τέρας χωρίς ουρά που την έχει... φάει το τέρας της «εξυγίανσης». Όμως, στου κουφού την πόρτα, σχετικά με τα θέματα που προέκυψαν...

Με την ευκαιρία, κι ένα σχόλιο που έχει να κάνει με τον αγωνιστικό τομέα: Απαξιώθηκε το VAR, όπως απαξιώθηκε και η διαιτησία!

Διαβάστε επίσης

Ικανοποίηση Μαρτίνς για Γκασπάρ…

Ικανοποίηση Μαρτίνς για Γκασπάρ…

Στο φιλικό με την Κ19 του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος μπακ αγωνίστηκε τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό άκρο της άμυνας, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση…