Ντουντούκα
Στο -31 και θέλετε και ανακοίνωση στο ημίχρονο ρε νούμερα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Επιτροπή... εκπτώσεων (υπέρ του ΠΑΟΚ)

Επιτροπή... εκπτώσεων (υπέρ του ΠΑΟΚ)
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 - 14:05
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η FIFA και η UEFA θέλουν αυστηρές ποινές... Και μόνο η αναφορά σε αυτή την.... προπαγάνδα, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, προκαλεί όχι απλά γέλιο. Να ξεκινάς και να μην ξέρεις πότε να σταματήσεις! Εκτός αν οι αυστηρές ποινές ισχύουν για όλους τους άλλους, εκτός από τον ΠΑΟΚ! Πάλι καλά, που η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν του ζήτησε και συγγνώμη, αφού η απόφαση με την οποία μείωσε το πρόστιμο από 68.000 ευρώ στις 27.500 δεν είναι απλά μια πρόκληση αλλά μια πολύ μεγάλη πρόκληση.

Δηλαδή, για να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ΠΑΟΚ δεν αρκούσε το διπλό «ντου» στο τερέν, και μάλιστα σε αγώνα ντέρμπι με τον Αρη, έπρεπε να γίνουν και χειρότερα. Η Επιτροπή Εφέσεων-Εκπτώσεων δεν έλαβε υπόψη της ότι τέτοιες ποινές-χάδι δεν λειτουργούν αποτρεπτικά. Απορούμε τι χειρότερο θα γίνεται αν αποσυρθούν η FIFA και η UEFA από την επιτήρηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τον ΠΑΟΚ θεώρησαν εύκολη την υπόθεση που δεν κατέθεσε ουτε υπόμνημα, αν και η έκθεση της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική ενώ αναφορά για το ένα «ντου» έκανε και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Η έκθεση της αστυνομίας

Όσον αφορά στην έκθεση της αστυνομίας για τον αγώνα της 4ης Αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Αρης 2-2, θυμίζουμε ότι αποκορύφωμα αποτέλεσε ότι αναγράφονταν μέχρι και ο ακρωτηριασμός δυο δακτύλων του αριστερού του χεριού ενός οπαδού που στο 70' του αγώνα προσπάθησε να απομακρύνει κροτίδα που πέταξε άλλος οπαδός, η οποία εξερράγη στο χέρι του. Ο οπαδός, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Επίσης, η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει ότι μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε τραυματισμός και δεύτερου οπαδού, αυτός τραυματίστηκε στο κεφάλι από επίθεση άλλου οπαδού, έξω από τη θύρα 4 της Τούμπας που επίσης διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. έγραψε και για τα δυο «ντου» οπαδών του ΠΑΟΚ «στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο» στο 87' και στο 97'. Για το 87ο λεπτό αναφέρει ότι εισήλθαν είκοσι άτομα και για το 97ο ότι εισήλθαν άλλοι είκοσι που έφτασαν μέχρι τις διαφημιστικές πινακίδες. Ακόμη γράφει αναλυτικά για τα κουτάκια μπύρας, τις φωτοβολίδες και τις κροτίδες που έριχναν.

Το φύλλο αγώνα

Ο διαιτητής του αγώνα Τάσος Σιδηρόπουλος ανέφερε στο φύλλο αγώνα την εισβολή 30 οπαδών και στην προσωρινή διακοπή του ματς για 2', προκειμένου να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα, αν και δεν είναι τόσο αναλυτικός όσο η αστυνομία. Πάντως, ο Σιδηρόπουλος όφειλε να πάει στα αποδυτήρια επειδή δεν είναι συνηθισμένο να μπαίνει κόσμος στο γήπεδο.

Επίσης, ο Σιδηρόπουλος δεν έγραψε αναλυτικά και για αντικείμενα (κουτάκια μπύρας) και τις κροτίδες που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έριχναν ανά τακτά διαστήματα.

Το μέγεθος της πρόκλησης

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο τέτοιες... ιστορίες με «ντου» οπαδών ισοδυναμούσαν με ποινή έδρας. Επίσης, θυμίζουμε ότι για δηλώσεις που έκανε, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 18.000 ευρώ! Για να δείτε το μέγεθος της πρόκλησης.

Διαβάστε επίσης