Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υποψιασμένος, δεν ξεγελιέται…

Υποψιασμένος, δεν ξεγελιέται…
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 - 09:51
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Κανείς, μα κανείς, στον Ολυμπιακός, δεν… προσπερνάει, ελαφρά τη καρδία, το ματς που έρχεται, με τον ΟΦΗ. Αντιθέτως. Στο Ρέντη έχει σημάνει… συναγερμός. Στο παρελθόν ο Ολυμπιακός την… έπαθε, ή παραλίγο να την… πάθει, σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Και επειδή σύμπτωση, η οποία επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του φιλοδοξούν να αποφύγουν, στο παρόν και το μέλλον, ανάλογες, δυσάρεστες εμπειρίες.

Η συγκέντρωση στο πως θα νικήσει τους Κρητικούς είναι στο… απόλυτο. Ο Ολυμπιακός δουλεύει, αυτή τη στιγμή, μόνο για αυτό το παιχνίδι! Δεν υπάρχει τίποτε άλλο, στον ορίζοντα. Δεν υπάρχει Μπάγερν, ΑΕΚ… Μπορούν να περιμένουν. Παιχνίδια, όπως αυτό με τον ΟΦΗ, είναι, σχεδόν πάντα, πιο… πονηρά, από όσο δείχνουν. Κανείς δεν μπορεί να σου… εγγυηθεί ένα… εύκολο απόγευμα, μόνο και μόνο επειδή είσαι δέκα σκάλες πάνω, από τον αντίπαλό σου!

Το αντίθετο. Χρειάζεται προσήλωση. Χρειάζεται συγκέντρωση. Χρειάζεται απόλυτο κεντράρισμα, σε αυτό που πρέπει να γίνει. Στη νίκη. Ακόμη και αν το πλάνο σου δεν πάει καλά, με… 0,5-0! Αρκεί να γίνει. Η νίκη. Στον Ολυμπιακό δεν επαναπαύονται. Δεν προσπερνούν ματς και δεν… χαλαρώνουν. Για αυτό όλοι εμείς οι υπόλοιποι, μπορούμε να είμαστε λίγο πιο… χαλαροί. Γιατί μέσα στην ομάδα, κανείς δεν είναι!

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση έχει πολλά πρόσωπα

Η επένδυση έχει πολλά πρόσωπα

Το να δουλεύεις με γνώμονα το μέλλον, δεν σημαίνει μονάχα να πληρώνεις για μεταγραφές από το εξωτερικό, αλλά και να χτίζεις εσωτερικά, στα σπλάχνα σου.