Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα δυο περσινά... ναυάγια του Παπαδόπουλου σε ματς του Ολυμπιακού

Τα δυο περσινά... ναυάγια του Παπαδόπουλου σε ματς του Ολυμπιακού
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 - 16:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο διεθνής Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), σα να μην έφτανε αυτός όλη η... κομπανία (βοηθοί και τέταρτος) είναι από τη Θεσσαλονίκη, επιλέχθηκε για το ματς Ολυμπιακός-ΟΦΗ. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, για να ξεκινήσουμε την αγωνιστική κριτική στον διεθνή ρέφερι, ο Παπαδόπουλος ορίστηκε σε δυο αγώνες του Ολυμπιακού. Την 17η αγωνιστική σφύριξε ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2, όπου έκανε δυο σημαντικά λάθη. Δεν έδωσε πέναλτι, έπρεπε να αποβάλει τον Σιόντη.

Το πέναλτι έγινε στο 83', όταν από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Λίλα έριξε κάτω τον Χριστοδουλόπουλο με παρατεταμένο κράτημα. Για το μη καταλογισμό της παράβασης διαμαρτυρήθηκε και ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού.

Ο Παπαδόπουλος κατάφερε να εκνευρίσει και τον Φορτούνη, επειδή στο 77' δεν έδωσε φάουλ που του έκανε ο Σιόντης, λίγο πριν μπει στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα. Και για αυτή τη φάση το ριπλέι εξέθεσε τον Θεσσαλονικιό διαιτητή. Αν έδινε το φάουλ έπρεπε να δείξει κίτρινη στον Σιόντη, στον οποίο χαρίστηκε και στο 35' για φάουλ στον Γκιλιέρμε που επίσης δεν έδωσε, ούτε φυσικά την κάρτα, ενώ στην ίδια φάση δεν άφησε το πλεονέκτημα για φάουλ στον Φορτούνη. Γενικά ο ρέφερι του ματς στους «Ζωσιμάδες» έδειξε ανοχή στις κλωτσιές των γηπεδούχων. Τον εξέθεσε και η στατιστική, καθώς με κατοχή μπάλας οι Πειραιώτες πήραν 18 φάουλ και οι φιλοξενούμενοι 16. Επίσης, έδειξε μόνο τέσσερις κίτρινες στον ΠΑΣ, καμία στον Σιόντη και τρεις σε παίκτες του Ολυμπιακού!

Ο ίδιος διαιτητής αδίκησε τον Ολυμπιακό και στο παιχνίδι κυπέλλου με την Παναχαϊκή, επίσης για την προηγούμενη σεζόν, όπου στο 0-0 δεν έδωσε πέναλτι στον Τσιμίκα (25'). Στην Πάτρα, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 2-0.

Στον αγώνα Ολυμπιακός-ΟΦΗ είναι Θεσσαλονικείς τόσο οι βοηθοί του Παπαδόπουλου όσο και τέταρτος. Πιο συγκεκριμένα βοηθοί του θα είναι οι Νικολαϊδης, Πάτρας, τέταρτος ο Αγγελάκης, στο VAR ορίστηκε ο Κουμπαράκης (Θράκης), με βοηθό τον Σάββα (Σερρών), ενώ παρατηρητής διαιτησίας μπήκε ο Γιώργος Τάμπραντζης (Αιτ/νιας).

Διαβάστε επίσης