Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δικαίωση Ολυμπιακού στο σεμινάριο για το... γέλα-VAR

Δικαίωση Ολυμπιακού στο σεμινάριο για το... γέλα-VAR
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 - 18:34
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έπεσαν οι μάσκες στο σεμινάριο της ΕΠΟ για το VAR που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο Ολυμπιακός φώναζε, οι αρμόδιοι δεν άκουγαν, όμως εκτέθηκαν... πανηγυρικά!

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο, Κώστα Καραπαπά και τον τιμ μάνατζερ, Θόδωρο Κοκκινάκη. Γιατί δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός;

Στο σεμινάριο αυτό έγινε ξεκάθαρο ότι με δυο χρόνια διαβουλεύσεων, με τη διαιτησία να κοστίζει συνολικά 8 εκατ. ευρώ το χρόνο στις ΠΑΕ και όχι έξι που λέει ΕΠΟ και όταν, από τη θεωρία για το VAR, ήρθε η ώρα αυτό να εφαρμοστεί στην πράξη δεν έβαλαν το πιο σημαντικό. Τη γραμμή του οφσάιντ! Εξίσου σοβαρή παράλειψη ότι λείπει και γραμμή τέρματος για το γκολ (goal line technology). Για αυτά χρειάζονται επιπλέον χρήματα.

Δηλαδή ο ελληνικός λαός, ως γνωστόν το VAR τοποθετήθηκε με έξοδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, πλήρωσε ένα κάρο λεφτά (σ.σ. υπάρχουν καταγγελίες ότι η εγκατάσταση κόστισε πανάκριβα) για να έχει η Ελλάδα γέλα-VAR και όχι VAR.

Με αφορμή αιχμή που άφησε ο εκπρόσωπος της εταιρίας που έχει την ευθύνη ότι η γραμμή της NOVA δεν είναι σωστή, ο Καραπαπάς έκανε παρέμβαση λέγοντας: «Η γραμμή μπαίνει ηλεκτρονικά, δεν παρεμβάλλεται ανθρώπινο χέρι και δεν είναι σωστό να αφήνετε υπόνοιες. Το θέμα είναι ότι εσείς δεν έχετε τη γραμμή του οφσάιντ».

Εκεί, παρενέβη και ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες και επισήμανε: «Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το σύστημα της NOVA είναι αποδεκτό από όλο τον κόσμο».

Πριν ην έναρξη του σεμιναρίου χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Στις εργασίες του εκπαιδευτικού μέρους έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Μανουέλ Μέλο Περέιρα, τα μέλη της Χουάν Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ, ο VAR Education leader Μιχάλης Κουκουλάκης και ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA Κάρλος Χεσούς Γκλος Γκόμεζ.

Διαβάστε επίσης

Ξεφτιλίστηκαν και με τη σφραγίδα της FIFA λόγω ΠΑΟΚ στο σεμινάριο για το VAR

Ξεφτιλίστηκαν και με τη σφραγίδα της FIFA λόγω ΠΑΟΚ στο σεμινάριο για το VAR

«Ιδια φάση στον αγώνα Βόλος-Ατρόμητος είναι πέναλτι και σε εμάς δεν είναι», φώναζε ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος. Και γελούσαν μέχρι και οι καρέκλες με τα χάλια των διαιτητών της... εξυγίανσης.

Ο «Σούπερμαν» θα συνεχίσει να «γλεντάει» κόσμο! (vids)

Ο «Σούπερμαν» θα συνεχίσει να «γλεντάει» κόσμο! (vids)

Ο Πορτογάλος παικταράς του Ολυμπιακού ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Θρύλο μέχρι το 2023, όντας έτοιμος να μοιράσει ακόμη περισσότερες… σακούλες, συνεχίζοντας να προσφέρει θέαμα, αλλά και ουσία στο παιχνίδι των Πειραιωτών.