Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όποιους θέλει, τους κρατάει…

Όποιους θέλει, τους κρατάει…
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 - 10:11

Λέει πολλά η κίνηση με τον Ντανιέλ Ποντένσε. Όλη η ιστορία. Από την αρχή, μέχρι και σήμερα. Ο Ποντένσε τείνει, σιγά-σιγά, μέρα με τη μέρα, εβδομάδα, με την εβδομάδα, αγώνα με τον αγώνα, ναι γίνει το νέο… big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, από τον Ολυμπιακό. Γιατί, όπως γνωρίζουν άπαντες πλέον, αυτό είναι… θεσμός. Τα βλέμματα όλων των μεγάλων ομάδων είναι ΠΑΝΤΟΤΕ στραμμένα στον Πειραιά. Γνωρίζουν, όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, πλέον, ότι ο Θρύλος… κάτι θα βγάλει, ανά πάσα στιγμή. Κάτι καλό θα… σερβίρει. Και, έτσι, διαρκώς παρακολουθούν.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει μάθει άριστα να διαπραγματεύεται με τους ποδοσφαιριστές του. Να τους τιμά, για όσα προσφέρουν στην ομάδα. Να τους ανταμείβει και να τους κάνει να νιώθουν την αγάπη, στον Πειραιά. Στο… σπίτι τους. Και, όπως είχε πει και κάποιος, κάποτε, όποιους θέλει, τους κρατάει εδώ. Στο Καραϊσκάκη. Με πράξεις, όχι με λόγια. Ο Ολυμπιακός ξέρει να επενδύει όχι μόνο σε ταλέντο, σε μεταπωλητική αξία, σε ποδοσφαιρική αξία. Αλλά και σε σχέσεις, ανθρώπινες, με τους ποδοσφαιριστές του. Ξέρει να δημιουργεί δεσμούς και να τους κρατά ζωντανούς και έντονους.

Μετά τον Ντανιέλ Ποντένσε, το ρεπορτάζ υποδεικνύει ότι θα ακολουθήσουν οι Ομάρ και Γκιλιέρμε. Για να πάρουν νέα συμβόλαια. Νέες, αναπροσαρμοσμένες αποδοχές, να λάβουν, επί της ουσίας, την αμοιβή τους. Την ανταμοιβή τους, αν προτιμάτε. Είναι πιο σωστό. Γιατί ο Θρύλος ξέρει, όπως καμία άλλη ομάδα, να επιστρέφει (και κάτι παραπάνω) στους ποδοσφαιριστές του, την αγάπη που του δείχνουν εκείνοι.

Διαβάστε επίσης

«Θέλω τίτλους με τον Ολυμπιακό»

«Θέλω τίτλους με τον Ολυμπιακό»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά απαντά σε όλους εκείνους που τον είχαν… τελειωμένο και για… τα ένσημα. Και μέσω συνέντευξής του, αλλά και σε κάθε ματς, στο χορτάρι!