Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκη πάση θυσία…

Νίκη πάση θυσία…
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 - 10:59
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Η κάλυψη ενός κενού, όπως αυτό το οποίο αφήνει ο τραυματισμός του Ματιέ Βαλμπουενά, δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ποδοσφαιριστή. Περισσότεροι, εκ των ερυθρολεύκων, θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταπεξέλθουν, στη δυσκολία, την οποία γέννησε, αυτή η νέα αναποδιά. Σήμερα, ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο να κάτσει να… σκεφτεί «τι και πως». Με το ένστικτο της επιβίωσης και το μάτι να… γυαλίζει, οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να μπουν στο γήπεδο και να πάρουν το ματς με τον ΟΦΗ.

Ακούγεται -και είναι- μονόδρομος. Η νίκη σήμερα πρέπει να έρθει πάση θυσία και ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει την αξία, την οποία δεδομένα έχει. Την οποία όλοι γνωρίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλούς νέους σχεδιασμούς. Αυτοί θα γίνουν ενόψει Μπάγερν και -κυρίως- ενόψει ΑΕΚ. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει λίγες ημέρες παραπάνω, να δοκιμάσει πράγματα και να κάνει κάποια τεστ, για να βρε τον τρόπο, με τον οποίο θα αντιμετωπίσει, αρχικά, τους Γερμανούς και, στη συνέχεια, την Ένωση.

Απόψε το μόνο που μετράει είναι η νίκη. Πάση θυσία. Με κάθε τρόπο. Για την ψυχολογία και την τόνωση αυτής, αλλά και για το πρακτικό σκέλος, της υπόθεσης: Η κορυφή πρέπει να παραμείνει ερυθρόλευκη.

Διαβάστε επίσης