Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχει περισσότερα να κρατήσει, από το «τρίποντο»

Έχει περισσότερα να κρατήσει, από το «τρίποντο»
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 - 11:10

Ο Ολυμπιακός έκανε τα δύσκολα, με τον ΟΦΗ, πιο δύσκολα, αφού, αν και ήταν ανώτερος, δεν κατάφερε να «τελειώσει» νωρίς το παιχνίδι και να είναι πιο ήρεμος. Η νίκη, ωστόσο, ήρθε και η δουλειά έγινε. Κόντρα σε μία καλή ομάδα, αλλά και σε μία κακή, στα όρια της… εκνευριστικής, διαιτησίας, ο Ολυμπιακός επικράτησε και… πάει παρακάτω. Πριν το κάνει αυτό, όμως, έχει ορισμένα πράγματα να κοιτάξει. Πράγματα, τα οποία θέλουν διόρθωση. Το γνωρίζει καλά, ο Πέδρο Μαρτίνς, αυτό.

Ως αντίβαρο, ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο η νίκη. Ολυμπιακός έβγαλε αρκετά καλά στοιχεία, στο ματς, τα οποία επίσης οφείλουν να μπουν στο κάδρο και η ομάδα να χτίσει επάνω τους. Ποια είναι αυτά;

1) Το πείσμα, σε όλο το ματς και η διατήρηση της ηρεμίας, από τους παίκτες, όταν η ροή του αγώνα και η διαιτησία του Παπαδόπουλου ήταν κακή, για τον Ολυμπιακό.

2) Ο Χιλάλ Σουντανί και το πείσμα του να δείχνει, σε κάθε ματς, ότι είχε θέση στη λίστα της Ευρώπης και πως ο Μαρτίνς έκανε λάθος, που τον άφησε εκτός αυτής.

3) Τα βήματα προόδου του Μάξι Λοβέρα, ο οποίος μπήκε με τσαγανό και όρεξη στο ματς. Χρειάζεται να κάνει και άλλα βήματα μπροστά, αλλά είναι σε καλό δρόμο.

4) Ο Αβραάμ και τα μεγαλειώδη τάκλιν του. Ο Παπαδόπουλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και όχι απλώς το… έχει ακόμη. Το παραέχει!

5) Ο βιονικός Ποντένσε. Παίκτης-ορχήστρα, δίνει στην ομάδα τη μαγεία που της λείπει, ελλείψει Φορτούνη-Βαλμπουενά. Μία κατηγορία μόνος του.

6) Το ντεμπούτο του Γκασπάρ. Θετικότατο, με ταχύτητα, ενέργεια, άμυνα, επίθεση, ωραίες ενέργειες, συμμετοχή σε ένα γκολ-ποίημα, το οποίο έπρεπε να έρθει… τρεις φάσεις πίσω, για να ακυρωθεί!

7) Το βαθύ ρόστερ. Οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο (Καμαρά, Γκασπάρ, Μασούρας χθες, με τον ΟΦΗ) βοηθούν και δίνουν λύσεις, δίχως να αλλοιώνουν τη χημεία της ομάδας.

8) Το χειροκρότημα του κόσμου, ακόμη και εκεί που η ομάδα δεν έδειχνε να πατάει καλά, στο χορτάρι, αλλά και η τρομερή γιούχα, σε κάθε ανάποδη απόφαση του Παπαδόπουλου. Οι φίλοι του Ολυμπιακού καταλαβαίνουν τι γίνεται…

9) Η δεινότητα του Ολυμπιακού στο ανοικτό γήπεδο και η άνεση με την οποία μπορεί να εκτελέσει τον αντίπαλο… Το ακυρωθέν γκολ του Γκερέρο, το μαρτυρά…

10) Ο Σα. Τον ξέρουμε, εντάξει. Αλλά και χθες έδειξε ότι μόνο τα… άπιαστα θα φάει. Ό,τι πιάνεται, θα το πιάσει. Τόσο απλά. Μεγάλο κεφάλαιο για τον Θρύλο…

Να συνεχίσουμε…;

Α ναι! Είναι και η νίκη, όπως είπαμε στην αρχή. Άλλοι τρεις πόντοι, στο σακούλι. Το πρωταρχικό, αλλά όχι το μόνο θετικό, από χθες…

Διαβάστε επίσης

Προχωρούμε, άμεσα, παρακάτω

Προχωρούμε, άμεσα, παρακάτω

Το ματς που ακολουθεί, με την Μπάγερν Μονάχου, δεν επιτρέπει να… κωλυσιεργούμε, σκεπτόμενοι περισσότερο από όσο χρειάζεται, τον ΟΦΗ.

Προελαύνει με… 4-4-2 (vids)

Προελαύνει με… 4-4-2 (vids)

Γκολ, όχι σύστημα. Σουντανί, Ελ Αραμπί, Γκερέρο, η επιθετική τριάδα που οδηγεί τον Ολυμπιακό.