Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτησία: «Εξυγίανση» τραλαλά και ορισμοί... αγάπης για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Διαιτησία: «Εξυγίανση» τραλαλά και ορισμοί... αγάπης για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 - 12:42
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ξεκινάμε την αγωνιστική κριτική των διαιτητών:

Ο Φωτιάδης (Καστοριάς) ορίστηκε ΠΑΟΚ-Λαμία. Στις 30 Ιανουαρίου 2019, σφύριξε τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 και άφησε με παράπονα τους φιλοξενούμενους, καταλογίζοντας δυο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν απέβαλε τον Πέλκα. Το πρώτο στο 37', όταν ο Ακπόμ έπεσε στο απλωμένο πόδι του Ευαγγέλου. Επίσης, μετά το 1-1, σφύριξε δεύτερο ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε μαρκάρισμα του Λίλα στον Ακπόμ, χωρίς ο παίκτης του ΠΑΣ να του κάνει κάτι επιλήψιμο στη φάση του 74'! Ο ΠΑΟΚ έχασε το δεύτερο πέναλτι.

Ο Φωτιάδης είχε οριστεί σε ματς του ΠΑΟΚ έναν χρόνο μετά. Στο παιχνίδι κυπέλλου της σεζόν 2017-18, στις 09/01/18, ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 η Θεσσαλική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 στο 92' και ηττήθηκε 2-1 στο 93'. Για την ακρίβεια ηττήθηκε από ανύπαρκτο πέναλτι του Φωτιάδη αφού ο Κοτσώνης απέκρουσε τη μπάλα με το σώμα του, έχοντας προλάβει να μαζέψει το χέρι του!

Άλλη μια απόδειξη ότι οι ορισμοί του Περέιρα είναι πρόχειροι και μάλιστα σε... κορυφαίο βαθμό αποτελεί η... περίπτωση Ζαχαριάδη. Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής ορίστηκε στο παιχνίδι ΑΕΚ-Βόλος, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική (6η) ήταν στο VAR του αγώνα ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-0, με διαιτητή τον Κουμπαράκη (Θράκης). Μάλιστα, η ΑΕΛ είχε παράπονα γιατί δεν υποδείχθηκε πέναλτι του Μπάρκα στον Ουάρντα. «Ρε Ζαχαριάδη ποιο είναι πέναλτι αν δεν είναι αυτό;», ανέφερε ανακοίνωση της ΑΕΛ. Επίσης, να προσθέσουμε ότι η ΑΕΛ έβγαλε ανακοίνωση και υποστηρίζει ότι δικαιώθηκε στο σεμινάριο για το VAR όσον αφορά στις επίμαχες φάσεις του αγώνα με την ΑΕΚ. Πάντως, ως... αντίβαρο στις διαμαρτυρίες της ΑΕΛ η ΑΕΚ υποστήριξέ ότι έπρεπε να αποβληθεί επειδή τάχα χτύπησε τον Σίμοες! Κολοκύθια! Αυτό ήταν κίτρινη που σωστά δόθηκε στο 14'. Κόκκινη ήταν στον αγώνα ΑΕΚ-Λαμία 2-0, όταν στο 0-0, ο Βράνιες χτύπησε εκτός φάσης τον Ρόμανιτς στο πρόσωπο (12').

Απλά οι διαμαρτυρίες της ΑΕΚ είναι τακτική της... εξυγίανσης. «Αν φωνάζει ο άλλος πρέπει να φωνάζουμε κι εμείς» και αυτό κάνουν σε όλα τα ματς που αδικείται ο αντίπαλός τους. Αυτό κάνει και ο ΠΑΟΚ. Φωνάζουν για το επόμενο παιχνίδι!

Διαβάστε επίσης

Προχωρούμε, άμεσα, παρακάτω

Προχωρούμε, άμεσα, παρακάτω

Το ματς που ακολουθεί, με την Μπάγερν Μονάχου, δεν επιτρέπει να… κωλυσιεργούμε, σκεπτόμενοι περισσότερο από όσο χρειάζεται, τον ΟΦΗ.