Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός είναι ο Μακέλι που θα σφυρίξει Ολυμπιακός-Μπάγερν (vids)

Αυτός είναι ο Μακέλι που θα σφυρίξει Ολυμπιακός-Μπάγερν (vids)
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 - 13:19

Ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι είναι ο «εκλεκτός» της UEFA και αυτός θα σφυρίξει τον αγώνα Τρίτης (22/10) Ολυμπιακός-Μπάγερν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο 36χρονος αστυνομικός ο οποίος είναι διεθνής από το 2011 ορίζεται για τέταρτη φορά στον Ολυμπιακό και η τελευταία ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις.

Ο Μακέλι ορίζεται για δεύτερη φορά στους ομίλους της μεγάλης διασυλλογικής διοργάνωσης και... προέρχεται από τον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους 2-2.

Πιο συγκεκριμένα ο Μακέλι στις 22 Αυγούστου 2017 είχε σφυρίξει Ριέκα-Ολυμπιακός 0-1, ματς που σήμανε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Τότε είχε επιτρέψει το σκληρό παιχνίδι των Κροατών ενώ στο 45' κανείς δεν κατάλαβε γιατί διέκοψε το παιχνίδι μετά από σύγκρουση του γκολκίπερ Σλούγκο με τον αμυντικό Εζελ και ενώ η μπάλα κυλούσε στο χορτάρι.

Επίσης:

Στις 9 Μαρτίου 2017, στο ματς για τους «16» του Europa League, ο Μακέλι απέφυγε το σοβαρό λάθος. Στο Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1 επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των Τούρκων, ιδιαίτερα ο Αρσλάν θα έπρεπε να αποβληθεί μόλις στο 22'. Πήρε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 15' για φάουλ στον Μανθάτη, ενώ επτά λεπτά αργότερα ανέκοψε αντικανονικά τον ίδιο ποδοσφαιριστή σε αντεπίθεση, όμως ο Ολλανδός δεν υπέδειξε ούτε φάουλ!

Στις 26 Φεβρουαρίου 2015 ο Μακέλι είχε διαιτητεύσει το εντός έδρας παιχνίδι με την Ντνίπρο (2-2) για τους «32» του Europa League. Η διαιτησία του ήταν κακή, κάνοντας λάθη σε βάρος των Πειραιωτών. Χωρίς υπερβολή έπαιξε 70-30.

Στο 51' απέβαλε τον Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος ανέκοψε επίθεση του Ματέους, μια αποβολή που με το γράμμα ήταν σωστή, όμως δεν έκανε το ίδιο σε άλλες περιπτώσεις που αφορούσαν στους φιλοξενούμενους, καθώς μπορεί να έδωσε φάουλ σε χέρι του Κανκάβα στο 69', όμως όχι κίτρινη που θα ήταν η δεύτερη, καθώς είχε δει και στο 42'. Επίσης, στο 82' ο Φέντουρτσουκ έκανε φράγμα στον Φορτούνη και είχε μια κίτρινη από το 50', ενώ στο 84' τον έβγαλε ο προπονητής του. Πάντως, στο 89' έδωσε το πέναλτι σε ανατροπή του Ντομίνγκες από τον Φεντέτσκι.

«Σφράγισε» το φοβερό γκολ

Η γκολάρα του Φορτούνη επί της Άρσεναλ στη μεγάλη νίκη του Θρύλου στο «Έμιρεϊτς», για τους ομίλους του Champions League, με απευθείας κόρνερ στο 42' και με το οποίο ο Θρύλος έκανε το 2-1 υπέρ του, άλλαξε τους Κανονισμούς της FIFA! Εκτός από τον «ερυθρόλευκο» διεθνή μέσο, στο ματς που σφύριξε ο Ολλανδός Νιχάους, «πρωταγωνιστής» σε εκείνη τη φάση ήταν ο Μακέλι, ο οποίος είχε... υπηρεσία ως επιπρόσθετος. Μετά από αυτό η UEFA αποφάσισε οι επιπρόσθετοι διαιτητές να μπορούν να υποδείξουν στους ρέφερι και με κινήσεις τους πότε η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, κάτι που μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να γίνει και οι διαιτητές μιλούσαν μέσω της ενδοσυνεννόησης. Ο Μακέλι δεν αρκέστηκε στην ενδοσυνεννόηση, αλλά έκανε και κίνηση με το χέρι του πως η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος του Οσπίνα, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.

Επίσης στις 2 Οκτωβρίου του 2014 ήταν στο Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν (2-0) για τους ομίλους του Europa League, ενώ στις 26 Μαρτίου του 2019 ήταν στο 2-2 της Εθνικής με την Βοσνία εκτός έδρας για τα προκριματικά του Euro 2020.

Η υπόλοιπη διαιτητική ομάδα

Βοηθοί του Μακέλι στον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάγερν θα είναι οι συμπατριώτες του Μάριο Ντικς και Χέσελ Στέιγκστρα. Τέταρτος θα είναι ο Κέβιν Μπλομ, επίσης Ολλανδός όπως και ο VAR Γιόχεμ Καμπχάουζ αλλά και ο βοηθός του Μπας Νίχαους. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Βορειοϊρλανδός Λέσλι Ιρβάιν και παρατηρητής της UEFA ο Γάλλος Κλοντ Ρουναβό.

Διαβάστε επίσης

Προχωρούμε, άμεσα, παρακάτω

Προχωρούμε, άμεσα, παρακάτω

Το ματς που ακολουθεί, με την Μπάγερν Μονάχου, δεν επιτρέπει να… κωλυσιεργούμε, σκεπτόμενοι περισσότερο από όσο χρειάζεται, τον ΟΦΗ.