Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ποτέ δεν ξεκινάμε με στόχο την ισοπαλία»

«Ποτέ δεν ξεκινάμε με στόχο την ισοπαλία»
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 - 17:20

Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην αναμέτρηση κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (22/10) για τη νίκη και όχι για την ισοπαλία, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Πέδρο Μαρτίνς!

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Θρύλου, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι σε αυτά τα παιχνίδια, μπορεί να πάρεις αποτέλεσμα έχοντας κουράγιο, ψυχή αλλά και να το πιστεύεις...

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μαρτίνς:

Έχετε πει ότι έχει ο Ολυμπιακός μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση δεδομένου ότι η Μπάγερν έχει και απουσίες;

«Ανεξάρτητα της φιλοσοφίας που έχουμε, πάντα υπάρχουν οι παράμετροι που λαμβάνουμε υπόψη μας. Δεν αλλάζει η φιλοσοφία, αλλά σίγουρα έχουμε έναν τεράστιο αντίπαλο απέναντί μας. Ξέρουμε το μέγεθος και το βαθμό της δυσκολίας. Είμαστε όμως καλά από άποψη φυσικής κατάστασης και ψυχολογίας. Με τον κόσμο μας πάντα είμαστε δυνατοί και είμαστε έτοιμοι να δηλώσου παρόντες».

Πάντα δηλώνετε ότι ο στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα η νίκη. Δεδομένου ότι η Μπάγερν Μονάχου είναι η ισχυρός του ομίλου, ισχύει αυτό και τώρα;

«Έχω ήδη πει ότι αύριο θα παίξουμε για τη νίκη, όπως κάνουμε σε όλα τα ματς. Γνωρίζουμε το μέγεθος του αντιπάλου, αλλά όποιος είναι στον Ολυμπιακό πρέπει να πιστεύει στον εαυτό του και να παίζει για τη νίκη. Το πιστεύουμε όλοι όπως και ο κόσμος μας. Θα δούμε έναν σπουδαίο ποδοσφαιρικό αγώνα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Θα υπάρξουν στιγμές που θα υποχρεωθούμε να παίζουμε άμυνα, αλλά οι πιθανότητες υπάρχουν. Αρκεί να έχεις κουράγιο, ψυχή και πίστη».

Είναι το μεγαλύτερο ματς όσον αφορά την πρόκληση της καριέρας του;

«Υπάρχουν ματς τα οποία τα θεωρώ τελικούς. Το είχα πει και στην αρχή της σεζόν των ομίλων. Το εντός έδρας με την Πλζεν ήταν ένας τελικός για εμένα. Έβλεπα πολλά σε εκείνο το ματς, η πιθανότητα να μπούμε στους ομίλους, το πρώτο ματς μετά την προετοιμασία μα μέσα στην έδρα μας. Ήταν ένα ματς τελικός. Βλέπω τις πιθανότητες που έχει η ομάδα μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Να παίξουμε καλά και ξέρουμε ότι η Μπάγερν είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις που υπάρχουν. Θα τα δούμε αύριο όλα στην πράξη. Δεν είναι όμως τελικός, ούτε καθοριστικός. Είναι ένας σημαντικός αγώνας».

Με βάση την απουσία του Βαλμπουενά, έχετε αποφασίσει ποιον θα χρησιμοποιήσετε στη θέση του;

«Φυσικά έχω στο μυαλό μου κάποιες ιδέες. Αλλά θα τις δουλέψουμε και σήμερα στην προπόνηση που έχουμε και θα τις δείτε και εσείς αύριο στον αγώνα».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο. Με τον ΟΦΗ είχε 25.000 και με την Μπάγερν θα είναι sold out, τι υπόσχεστε στον κόσμο;

«Να έρθουν να απολαύσουν έναν ωραίο αγώνα και να είναι στο πλευρό μας. Θα έχουμε μία ακόμη ευρωπαϊκή βραδιά και έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Θέλουμε να συνεχίσουν να πιστεύουν σε εμάς και εμείς θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους. Να έχουμε ωραίες ευρωπαϊκές βραδιές και φυσικά και τίτλους».

Έχετε στο μυαλό σας κάποια έκπληξη στη βασική σας ενδεκάδα; Και επίσης ο βαθμός της ισοπαλίας ικανοποιεί τον Ολυμπιακό;

«Ποτέ δεν θα κουραστώ να λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μία ομάδα που ξεκινάει με στόχο την ισοπαλία. Κανένα ματς δεν υπάρχει που θα πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με την ισοπαλία. Απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Εγώ θα δείχνω πάντα τους τρόπους για τη νίκη. Αν θα εξελιχθεί το ματς έτσι και πάρουμε την ισοπαλία τότε είναι διαφορετικό. Στο άλλο ερώτημα, έχουμε μία ημέρα μπροστά μας. Έχουμε πράγματα να σκεφτούμε να αποφασίσουμε και να δουλέψουμε. Είναι καθοριστικές οι ώρες που έχουμε μπροστά μας. Αλλά σίγουρα θα δείτε αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο μας ματς».

Τα τελευταία αποτελέσματα της Μπάγερν στο πρωτάθλημα δεν είναι τόσο αποδοτικά. Ποιες είναι οι οδηγίες που θα δώσετε στους παίκτες σας;

«Όλοι έχουμε αδυναμίες, έτσι και η Μπάγερν. Είναι μία ομάδα που πιέζει και εξ ολοκλήρου επιθετική. Θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί τόσο στην άμυνά μας όσο και στην επίθεση. Θα έχουμε τη δική μας στρατηγική και θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την επιθετική Μπάγερν».

Η Μπάγερν διαθέτει ίσως έναν από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στον κόσμο αυτή τη στιγμή, τον Λεβαντόφσκι. Υπάρχει κάποιο ειδικό σχέδιο εξουδετέρωσής του;

«Είναι πραγματικά ένας από τους ποιοτικότερους στον κόσμο. Αλλά και η δική μας αμυντική γραμμή δουλεύει καλά. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δυνατά μας αμυντικά σημεία για να τον αντιμετωπίσουμε».

Διαβάστε επίσης