Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απίστευτη προσπάθεια, αλλά... λύγισε στο τέλος! (pics)

Απίστευτη προσπάθεια, αλλά... λύγισε στο τέλος! (pics)
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 - 00:01

Μεγαλείο Ολυμπιακού. Απίστευτη προσπάθεια, απέναντι σε μία ομάδα… διαστημική, η οποία όποτε πάταγε γκάζι… πέταγε φωτιές. Ο Θρύλος ηττήθηκε 2-3 από την Μπάγερν Μονάχου, στο Καραϊσκάκη, στην τρίτη αγωνιστική του Champions League και έμεινε στον 1 βαθμό. Τεράστια προσπάθεια, από τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, σε ΟΛΟ το ματς! Απίστευτος ο κόσμος, έσπρωχνε επί 90 λεπτά την ομάδα στη νίκη, η οποία δεν ήταν… ανέφικτη. Τεράστια τα κέρδη του Θρύλου, από αυτό το ματς, παρά την ήττα, αλλά στο βαθμολογικό κομμάτι, έμεινε πίσω.

Το ένα από τα δύο γκολ, ο Ελ Αραμπί, με τρομερή κεφαλιά, στο 23’. Το δεύτερο ο Γκιλιέρμε, στο 79’ και ενώ το σκορ ήταν στο 3-1 για τους Βαυαρούς. Ρεσιτάλ πάθους, κατάθεση ψυχής, από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είδαν την Μπάγερν να βρίσκει τρία γκολ. Δύο με τον Λεβαντόφσκι και ένα με τον Τολισό.

Οι ενδεκάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς προέβη σε αλλαγές, στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Ο Ζοζέ Σα έμεινε, σταθερός, κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν, από δεξιά προς αριστερά, οι Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας. Στα χαφ ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε τρεις παίκτες. Τον Γκιλιέρμε κεντρικό και γύρω του, τους Μπουχαλάκη και Καμαρά. Ο Μασούρας (αριστερά), ο Ποντένσε (δεξιά) και ο Ελ Αραμπί, έπαιζαν στην επίθεση. Η διάταξη ήταν 4-3-3, το οποίο βέβαια προσαρμοζόταν σε 4-2-3-1, όταν ο Ολυμπιακός ήταν σε άμυνα.

Στον πάγκο ο Μαρτίνς είχε τους Αλέν, Γκερέρο, Λοβέρα, Παπαδόπουλο, Ξενιτίδη, Γκασπάρ και Ραντζέλοβιτς.

Η Μπάγερν Μονάχου από την πλευρά της, παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Ο Νόιερ ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Κίμικ, Μαρτίνεζ, Ερνάνετζ και Παβάρντ. Ο Αλάμπα, με τον Τιάγκο Αλκάνταρα, ήταν στα χαφ και μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο, ήταν ο Κουτίνιο. Ο Μίλερ έβαινε από δεξιά, ο Γκνάμπρι από αριστερά και στην κορυφή ήταν ο Λεβαντόβσκι.

Στον πάγκο ήταν οι Ούλραϊχ, Πέρισιτς, Μπόατενγκ, Γκορέτσκα, Ντέιβις, Τολισό και Κομάν.

Το πρώτο κομμάτι του ματς

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αναλάβει την κατοχή και νωρίς στο ματς, μόλις στο 2’, είχε ευκαιρία, να απειλήσει, με στατική φάση. Η οποία, όμως, πέρασε ανεκμετάλλευτη. Η Μπάγερν Μονάχου δεν έμεινε σε παθητικό ρόλο και προσπάθησε να επιτεθεί. Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε σημάδια «ταραχής» στο πρώτο πεντάλεπτο και κρατούσε τον ρυθμό του. Άμεσα έγινε εμφανής η πρόθεση της Μπάγερν να πάρει το ματς, ανεβάζοντας την άμυνά της στην… σέντρα και πιο πάνω. Ο Ολυμπιακός παρέμενε οργανωμένος στα μετόπισθεν.

Ο Γκιλιέρμε έδειχνε, εκτός από δραστήριος, ιδιαίτερα ήρεμος και σίγουρος. Στον έλεγχο της μπάλας και τις μεταβιβάσεις. Μία σέντρα του Ποντένσε στο 11’ μπλόκαρε ο Νόιερ, δίχως ιδιαίτερο άγχος. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ξεθαρρέψει και να βγει μπροστά. Το προσπαθούσε. Μετά από 15 λεπτά αγώνα, δεν είχαμε ιδιαίτερη φάση, μπροστά σε καμία από τις δύο εστίες. Η Μπάγερν είχε αναλάβει τα ηνία του αγώνα και πίεζε.

Ένα σουτ του Λεβαντόβσκι, στο 16’, πέρασε ψηλά άουτ. Ο Ολυμπιακός απάντησε, με ένα σουτ του Γκιλιέρμε, στο 18’, το οποίο ήταν επίσης άστοχο. Ο Κουτίνιο έφτιαχνε πολύ το παιχνίδι για την Μπάγερν, ενώ για τον Θρύλο, τον ρόλο αυτό είχε ο Μπουχαλάκης. Ο Ολυμπιακός πίεζε διακριτικά, δίχως να ανεβαίνει πολύ. Ο Σα ήταν σε ετοιμότητα και σε εγρήγορση.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!

Ένα κλέψιμο αρκούσε! Ένα κλέψιμο στην άμυνα και μία ωραία αντεπίθεση, από αυτές που έψαχνε, ο Ολυμπιακός! Στο 23’ το Καραϊσκάκη πήρε φωτιά! Ο Θρύλος έκλεψε την μπάλα στην άμυνα και ο Ποντένσε, από δεξιά, έβγαλε τον Ολυμπιακό μπροστά. Άλλαξε πλευρά, με μυθική μπαλιά, στον Μασούρα. Εκείνος πήρε την κίνηση του Τσιμίκα και του την έδωσε. Ο Τσιμίκας, από αριστερά, απέφυγε εύκολα τον Μίλερ, που έπεσε να τον κόψει και σέντραρε! Στο δεύτερο δοκάρι, ο Ελ Αραμπί κάρφωσε την κεφαλιά και ο Νόιερ δεν πρόλαβε να διώξει! Η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή (φάνηκε και με… γυμνό μάτι) και ο Θρύλος, έτσι απλά, πήρε προβάδισμα και σήκωσε στο πόδι το Φαληρικό γήπεδο, το οποίο σειόταν, από την ιαχή «Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ!»… Και η Μπάγερν, για δεύτερη φορά, στη σέντρα…

Οι Βαυαροί, σοκαρισμένοι, προσπάθησαν να αναλάβουν εκ νέου τα ηνία του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός, πλέον, είχε ανέβει πολύ. Το ίδιο και ο ρυθμός του ματς. Στο 31’ ο Θρύλος βγήκε ξανά από αριστερά, με Μασούρα και Τσιμίκα… βιονικούς! Ο «Τσίμι» σέντραρε συρτά, παράλληλα και ο Ερνάντεζ παραλίγο να το… βάλει μόνος του! Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν, εμφανή, σημάδια δυσκολίας, στην άμυνα και ο Ολυμπιακός όφειλε να τα εκμεταλλευτεί. Ωστόσο, στην επίθεση πετούσαν… φωτιές και πίεσαν, άμεσα για την ισοφάριση, στην οποία έφτασαν γρήγορα. Στο 34’ ο Λεβαντόβσκι, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Σα και μία πρώτη απόκρουση του Πορτογάλου κίπερ, σε σουτ του Μίλερ, νίκησε με σουτ τον Θρύλο και έκανε το 1-1.

Ο Θρύλος όφειλε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει στον καλό ρυθμό που είχε, παρά το 1-1. Δέκα λεπτά παιχνιδιού απέμεναν, για το πρώτο μέρος και ήταν επιβεβλημένο ο Θρύλος να πάει στα αποδυτήρια, αν όχι προηγούμενος, τουλάχιστον με την ισοπαλία. Ο Μίλερ έβγαινε ως κρυφός συχνά-πυκνά, ως κρυφός σέντερ φορ, ρόλο τον οποίο στον Ολυμπιακό είχε ο Ποντένσε. Η Μπάγερν συνέχιζε στο… ίδιο μοτίβο, κατοχής και κυριαρχίας, αλλά ο Ολυμπιακός άντεχε στην πίεση. Και αυτό ήταν στα υπέρ του. Όφειλε να συνεχίσει, με τον ίδιο ρυθμό και καλύτερα, στο δεύτερο μέρος. Απέδειξε ότι οι Βαυαροί δεν είναι… άτρωτοι. Και μπορούσε να τους πιέσει, για να πετύχει και άλλο γκολ.

Η στατιστική εικόνα του πρώτου μέρους:

Το δεύτερο μέρος

Με το «καλημέρα» της επανάληψης, στο 47’ και στο 48’, ο Ολυμπιακός έχασε δύο καλές ευκαιρίες, σε κανονική ροή (με κεφαλιά Μασούρα) και στατική φάση (ο Μεριά δεν πρόλαβε ελάχιστα να κάνει σωστά την προβολή, από κοντά) και έδειξε ανεβασμένος. Πίεζε την Μπάγερν, στα πρώτα λεπτά. Ο Γκιλιέρμε έχασε, από κοντά, την κεφαλιά, σε κόρνερ, στο 49’. Φάουλ στον Καμαρά, από πίσω και κάρτα στον Αλκάνταρα, στο 50’. Ένα σουτ του Μπουχαλάκη, στο 51’, πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο επιθετικός. Είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και ο κόσμος του τραγουδούσε δυνατά, για να τον σπρώξει στο γκολ και το -εκ νέου- προβάδισμα! Στην άκρη του τερέν, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε σηκώσει τους Γκερέρο, Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς, για ζέσταμα. Ο Ερνάντεζ αποχώρησε τραυμτίας, στο 56’. Έδειχνε να πονάει πολύ και ο δεν κατάφερε να συνεχίσει. Ο Νίκο Κόβατς έριξε, στο 58’ τον Μπόατενγκ, στο ματς και τον πέρασε στόπερ. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει, ακόμη, καμία αλλαγή. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, στο δεύτερο μέρος, γυρνούσαν (και κρατούσαν) πιο άνετα την μπάλα, κάνοντας την Μπάγερν να το… σκέφτεται διπλά, πριν επιτεθεί… αλόγιστα. Ο Σα ήταν παρών, αλλά μέχρι το 60’, δεν είχε χρειαστεί να επέμβει. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του και να εκμεταλλευτεί αυτό το καλό διάστημα, το οποίο είχε.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, σε εκείνο το σημείο, η Μπάγερν βρήκε δεύτερο γκολ! Από μία αδράνεια, ελάχιστη και πλήρως… στιγμιαία, ο πάντα πονηρός Λεβαντόφσκι με κοντινή προβολή, νίκησε και τον Σα και έκανε στο 62’, το 1-2…

Με το προβάδισμα, πλέον, στα χέρια της, η Μπάγερν έδειξε να… κάθεται λιγάκι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανακτήσει την υπεροχή. Ο Ποντένσε πίεζε, από δεξιά, να δημιουργήσει κινδύνους, στην εστία του Νόιερ. Δεν ήταν εύκολο, βέβαια, να ξεπεράσει την άμυνα των Βαυαρών. Ο Γκιλιέρμε έκανε ένα καλό σουτ στο 68’, όμως ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να της αλλάξει πορεία. Ο Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε το πρώτο χαρτί του, από τον πάγκο, στο 68’, βάζοντας τον Λοβέρα, ως δεύτερο επιθετικό, πίσω από τον Ελ Αραμπί και αντί του Μπουχαλάκη. Ο Έλληνας άσος ήταν καλός, αλλά ο Μαρτίνς ήθελε να κρατήσει την ισορροπία με Καμαρά και Γκιλιέρμε και να δώσει επιθετικότητα, με τον νεαρό Αργεντινό.

Ο Νόιερ είδε κίτρινη, για διαμαρτυρία μετά από… ακατανόητο μαρκάρισμα του Κίμικ, επάνω στον Ποντένσε, στο… κόρνερ, πριν την εκτέλεση. Στο 71’. Ο Λοβέρα έδειξε, από τα πρώτα του λεπτά, δραστήριος και κινητικός. Υπήρχαν στιγμές, κατά τις οποίες ο Ελ Αραμπί βρισκόταν πολύ μόνος του, μπροστά, κάτι το οποίο ο Μαρτίνς ήθελε να αλλάξει, με τον Λοβέρα. Σημάδια κόπωσης έδειχνε ο Μασούρας. Από ένα λάθος του Έλληνα άσου, χάθηκε η μπάλα στη μεσαία γραμμή και οι Γερμανοί έφτασαν σε θέση βολής. Ο Τολισό, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή, στο ημίχρονο, με τρομερό σουτ, νίκησε τον Σα και έκανε το 3-1, για την Μπάγερν. Στο 75’.

Το τρίτο γκολ έκοψε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι είδαν την τρομερή προσπάθεια, την οποία είχαν κάνει, μέχρι τότε, να πηγαίνει… στράφι. Ο Μαρτίνς σήκωσε τον Γκερέρο, για να τον ρίξει στο ματς και ο Ολυμπιακός να προσπαθήσει να κερδίσει, σε φρεσκάδα, στην επίθεση. Η αλλαγή στο 78’ και αμέσως… ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Θρύλος βρήκε απάντηση, με τρομερό σουτ του Γκιλιέρμε, το οποίο κόντραρε και μπέρδεψε τον Νόιερ, στο 79’ και 2-3 ο Ολυμπιακός! Ξαφνικά, οι κόποι του Θρύλου ανταμείφθηκαν και είχαμε πάλι ματς!

Η αλλαγή του Μασούρα με τον Γκερέρο και ο πίνακας στο 2-3.

Ο Ολυμπιακός ανέκτησε εκ νέου την αυτοπεποίθησή του και προσπάθησε να βγει μπροστά και να φτάσει στην ισοφάριση. Τρομερή προσπάθεια, από τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, σε ΟΛΟ το ματς. Ο Μαρτίνς σήκωσε τον Ραντζέλοβιτς, για να κλείσει τις αλλαγές του, στο τελευταίο, πλέον, κομμάτι του αγώνα. Ο Ποντένσε έκανε καλό σουτ στο 88’ και ο Νόιερ μπλόκαρε, και αμέσως (στο ίδιο λεπτό) ο Σέρβος μπήκε στο ματς, αντί του Καμαρά.

Η τρομερή προσπάθεια, δυστυχώς, δεν απέφερε, στο τέλος, καρπούς. Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε μία ήττα δυσανάλογη της προσπάθειάς του αυτής, όμως πήρε το χειροκρότημα, δίκαιο, του κόσμου, ο οποίος, στο τέλος του ματς, απαίτησε να δείξει στην ΑΕΚ, την Κυριακή, τι εστί Πειραιάς!

Η συνολική στατιστική εικόνα του ματς, με τον Θρύλο να καταγράφει 10 τελικές, απέναντι στην Μπάγερν!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά (88’ Ραντζέλοβιτς), Μπουχαλάκης (68’ Λοβέρα), Ποντένσε, Μασούρας (78’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμικ, Μαρτίνεζ (46’ Τολισό), Ερνάντεζ (58’ Μπόατενγκ), Παβάρντ, Αλκάνταρα, Αλάμπα, Κουτίνιο, Μίλερ (85' Πέρισιτς), Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι.

Διαβάστε επίσης

Ευρεία νίκη για την Τότεναμ

Ευρεία νίκη για την Τότεναμ

Τα «σπιρούνια» επικράτησαν άνετα με 5-0 του Ερυθρού Αστέρα, στο άλλο ματς του ομίλου του Ολυμπιακού στο Champions League.

«Αξίζαμε κάτι παραπάνω»

«Αξίζαμε κάτι παραπάνω»

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μασούρα μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου.

Το γκολ του Γκιλιέρμε κόντρα στην Μπάγερν!

Το γκολ του Γκιλιέρμε κόντρα στην Μπάγερν!

Ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού πέρασε με μία απίστευτη ενέργεια τον προσωπικό του αντίπαλο και ευνοημένος και από την κόντρα νίκησε τον Νόιερ, μειώνοντας το σκορ στο 2-3.

Όπως στο «Έμιρεϊτς»!

Όπως στο «Έμιρεϊτς»!

Ο διαιτητής Μακέλι ήταν ο διαιτητής που είχε μετρήσει το γκολ του Ολυμπιακού με τον Κώστα Φορτούνη κόντρα στην Άρσεναλ, κάτι το οποίο έπραξε και κόντρα στην Μπάγερν, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά το goal line technology.