Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρεζίλι έγινε ο Γραμμένος, ενώ «άδειασε» την ΚΕΔ και την προπαγάνδα για το VAR

Ρεζίλι έγινε ο Γραμμένος, ενώ «άδειασε» την ΚΕΔ και την προπαγάνδα για το VAR
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 - 17:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ουδεμία άλλη εμπλοκή έχουν (σ.σ. NOVA, ERT, PAOK TV) στην οργάνωση και λειτουργία του VAR, πολύ δε περισσότερο στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου και των προβλεπομένων κανόνων παιχνιδιού, καθώς και στη λήψη των διαιτητικών αποφάσεων», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος με επιστολή του προς τη NOVA με την οποία, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεται ότι η λειτουργία του VAR αποτελεί ευθύνη της ΕΠΟ.

Τι μας... λέει, επιτέλους, ο Γραμμένος; Το πρώτο είναι ότι τόσο καιρό γινόταν άδικα μπούλινγκ τόσο προς το συνδρομητικό κανάλι όσο και προς τους διαιτητές. Το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει από την επιστολή του Γραμμένου στη NOVA είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ «αδειάζει» και την ΚΕΔ, η οποία με ανακοίνωσή της είχε αναφερθεί σε τεχνικά προβλήματα. Ο Γραμμένος έγινε ρεζίλι επειδή η συγκεκριμένη επιστολή έπρεπε να σταλεί από την πρώτη στιγμή, ώστε να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Να τονίσουμε ότι η επιστολή αυτή εστάλη κατόπιν απαίτησης της NOVA επειδή τα... γιουσουφάκια της προπαγάνδας δεν έριχναν ευθύνες στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ για το VAR αλλά στο συνδρομητικό κανάλι. Μάλιστα, η NOVA προχώρησε και σε δικαστικές κινήσεις, τονίζοντας ότι βλάπτονται τα συμφέροντά της, διότι δεν έχει καμία σχέση με το VAR.

Μετά την επιστολή-ομολογία του Γραμμένου, μήπως είναι ώρα να παραιτηθούν οι Ελληνες και οι ξένοι της ΚΕΔ, ειδικά οι Περέιρα, Κουκουλάκης, επειδή σε ανακοίνωσή τους αναφέρθηκαν σε τεχνικά προβλήματα; Είναι δυνατόν να είναι οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη για τίποτα και να φταίνε πάντα οι άλλοι;

Και κάτι τελευταίο: Το γεγονός ότι ο Γραμμένος αναφέρεται και στο PAOK TV δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο. Με το κανάλι της ΠΑΕ υπάρχει θέμα επειδή δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα «πόσο συμβατό με τις διατάξεις του Πρωτοκόλλου της IFAB είναι μια ομάδα (εν προκειμένω ο ΠΑΟΚ) να είναι ταυτόχρονα και match organizer και broadcaster σύμφωνα με τους όρους του πρωτοκόλλου; Σημειώνουμε ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, δηλαδή δεν υπάρχει αλλού.

Αναλυτικά του Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Nova κ. Π. Παπαδόπουλο.

Κύριε Παπαδόπουλε,

Σε απάντηση των από 13.09. και 18.10.2019 επιστολών σας, και κατόπιν της πρόσφατης συνάντησης με την κα Κασκανιώτη, επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:

Οι ανάδοχοι παραγωγής και προβολής του τηλεοπτικού σήματος των αγώνων της Super League1 (NOVA, ERT, PAOK TV) συμμετέχουν στην υλοποίηση του συστήματος VAR, σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο, παρέχοντας στο λογισμικό του το σήμα της τηλεοπτικής παραγωγής και μόνον.

Ουδεμία άλλη εμπλοκή έχουν στην οργάνωση και λειτουργία του VAR, πολύ δε περισσότερο στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου και των προβλεπομένων κανόνων παιχνιδιού, καθώς και στη λήψη των διαιτητικών αποφάσεων.

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Γραμμένος

πρόεδρος Ε.Ε. Ε.Π.Ο.»

Διαβάστε επίσης