Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η διαιτησία-ξεφτίλα έδειξε ότι θέλουν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό

Η διαιτησία-ξεφτίλα έδειξε ότι θέλουν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 - 23:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η λέξη απαράδεκτος είναι πολύ μικρή για να χαρακτηρίσει τη διαιτησία του Πορτογάλου Ζόρζε Σόουζα, ο οποίος σφύριξε με φιλοσοφία 100-0 κατά του Ολυμπιακού, που... θριάμβευσε εναντίον του Πορτογάλου ρέφερι για να πετύχει μεγάλη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ. Τα λάθη του 44χρονου διεθνή ρέφερι, δεν δικαιολογούνται και η διαιτησία του έδειξε ότι θέλουν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό.

Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα και επιβάλλεται να φύγει ο Περέιρα που κατάφερε να φέρει έναν... εξυγιαντή διαιτητή χειρότερο και από τους Ελληνες απίθανους. Μεγάλο θέμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ότι τον έφερε από την πατρίδα του.

Τα πράγματα θα αλλάξουν, δηλαδή θα έχουμε διαιτησία 50-50 μόνο αν φύγει ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής. Ο ένας ξένος διαιτητής που φέρνει είναι χειρότερος από τον άλλον. Θυμηθείτε και τον Δανό Κριστόφερσεν στο περσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν τον Γερμανό Στέγκεμαν στο φετινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Φέτος δυο ξένοι διαιτητές σε ματς του Ολυμπιακού (με ΠΑΟ και ΑΕΚ) και έσπασαν όλα τα... κοντέρ. Πρώτα ο Γερμανός στο ΟΑΚΑ, τώρα ο Πορτογάλος στο Καραϊσκάκη, με διαιτησία-αίσχος! Επαναλαμβάνουμε, αυτά δείχνουν ότι θέλουν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό, όπως έκαναν και τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Τα λάθη του Σόουζα δεν δικαιολογούνται. Δεν πέτυχε φάση, ακύρωσε κανονικό γκολ, δεν έδωσε πέναλτι, δεν απέβαλε τον Τσιγκρίνσκι και τον Τσιντώτα, δεν έβγαζε κάρτες.

Αναλυτικά:

Στο 12' ο Τσιγκρίνσκι, στο κέντρο του γηπέδου πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο του Καμαρά. Η κόκκινη κάρτα δεν βγήκε ποτέ. Αντίθετα, στον Σεμέδο έβγαλε κίτρινη κάρτα στο 2'.

Στο 26' δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Ελ Αραμπί επειδή ανακάλυψε χέρι του Γκιλιέρμε σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ολιβέιρα στο κέντρο και ενώ η μπάλα χτύπησε στο στήθος του παίκτη της ΑΕΚ. Ο Φωτιάς (Πέλλας) γιατί τον κάλεσε στο VAR; Δεν ήταν φάση για VAR. Μήπως δόθηκε και εντύπωση ότι ο Σόουζα έψαχνε αφορμή για να μη μετρήσει το γκολ;

Στο 61' έπρεπε να δώσει πέναλτι του Βράνιες στον Ελ Αραμπί. Γιατί δεν πήγε στο VAR για αυτή τη φάση;

Στο 94' έπρεπε να αποβάλει τον Τσιντώτα και να δώσει φάουλ στον Ολυμπιακό, επειδή ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έπιασε την μπάλα με τα χέρια έξω από την περιοχή. Με αυτή τη φάση εκτέθηκε όσο δεν πάει!

Ο Πορτογάλος Σόουζα απέδειξε ότι ο Περέιρα δεν είναι ικανός να κάνει ορισμούς. Τα έχει κάνει... μαντάρα στον πειθαρχικό έλεγχο. Οι παίκτες της ΑΕΚ μάρκαραν σκληρά, όμως άρχισε να βγάζει κίτρινες μετά το 2-0. Πιο πριν ο ρέφερι έκανε πως δεν καταλάβαινε!

Διαβάστε επίσης