Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σα να μπαίνει η άνοιξη

Σα να μπαίνει η άνοιξη
Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019 - 09:58

Υπέροχος Ζοζέ Σα. Ποιότητα. Ρεφλέξ, τοποθετήσεις, διάβασμα των φάσεων, ηρεμία, νηφαλιότητα. Τόσα και τόσα τα θετικά στοιχεία, τα οποία μπορεί κανείς, εύκολα, να εντοπίσει, στην απόδοση του Πορτογάλου παικταρά, ο οποίος υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού. Δεν ήταν ο μόνος, ωστόσο, που διακρίθηκε, αν και οι καίριες επεμβάσεις του, τον καθιστούν απόλυτο πρωταγωνιστή, για την ομάδα του Μαρτίνς.

Θετικός ήταν ο Σεμέδο. Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις και στα υπέροχα, αρχοντικά κοψίματα, στα οποία μας έχει συνηθίσει. Έπαιξε καλά τον Λεβαντόφσκι και, αν και δεν κατάφερε να τον κρατήσει στο «μηδέν», μπορεί να λέει ότι απέναντι σε έναν κορυφαίο επιθετικό, όπως ο Πολωνός, τα πήγε καλά.

Θετικός ήταν και ο Μεριά. Καλή συνεργασία, για τον Τυνήσιο, με τον παρτενέρ του, στο κέντρο άμυνας, Σεμέδο.΄Έκοβε και εκείνος με επιτυχία και παρά τον βομβαρδισμό της Μπάγερν, κράτησε αρκετά καλά πίσω, μέχρι την ολιγωρία του 1-0. Το επίπεδο είναι τέτοιο, άλλωστε, που μπορεί το παραμικρό να… κοστίσει. Συνολικά ο Μεριά ήταν καλός.

Τσιμίκας ξανά. Άριστος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Αν και η φάση του γκολ έχει αρχίσει από την πλευρά του, με τον Κομάν, ο «Τσίμι» ήταν και πάλι εξαιρετικός. Έκοβε, μάρκαρε, ανέβαινε (εντάξει, όσο μπορούσε) και έδειξε, συνολικά, ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Τσιμίκας κερδίζει πολλά, από ματς, όπως αυτό. Και μαζί του κερδίζει και ο Ολυμπιακός.

Ο Ραντζέλοβιτς έδειξε, ξανά, ποδοσφαιρικό θράσος και άγνοια κινδύνου, τα οποία μπορούν να δώσουν πράγματα στον Ολυμπιακό. Χωρίς να… ξεχνάει να γυρίσει πίσω, ανέβαινε και κέρδιζε μέτρα για τον Ολυμπιακό, πήρε μερικά φάουλ, έδωσε ανάσες στην άμυνα, κρατούσε απασχολημένη την Μπάγερν, μαζί του, όταν εκείνος έπαιρνε την μπάλα.

Μερικά από τα θετικά του Ολυμπιακού, στο Μόναχο, είναι αυτά παραπάνω. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει καλύτερα, φτάνοντας μέχρι το 70’ σχεδόν, δίχως γκολ παθητικό. Η κλάση της Μπάγερν μίλησε, όμως, στο τέλος και παρότι ο Θρύλος άγχωσε τους Γερμανούς, αυτό δεν έφτασε…

Διαβάστε επίσης